Poola punapeedisupp

Hapukapsaga maitsestatud peedileem.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g peeti

250 g hapukapsast

1 tk loorberilehte

1.5 tl musta pipart (terapipart)

1 tl tüümiani e. aed-liivateed

vett

1 tk liha- puljongikuubikut

sidrunit - u 2 sl mahla

2 sl suhkrut

2 sl nisujahu

Serveerimiseks:

paksemat hapukoort

Valmistamine

Koori ja riivi punapeedid.

Pane patta riivitud peet, hapukapsas, loorberileht, pipraterad, tüümian.

Vala peale nii palju vett, et köögiviljad oleksid kaetud.

Hauta tasasel tulel kaanega kaetult 2 tundi, vajadusel lisa veidi vett.

Kurna leem välja, lisa lihaleemekuubik. Maitsesta sidrunimahla ja suhkruga. Paksenda supp vähese veega segatud nisujahuga.

Tõsta supp taldrikutele ja lisa hapukoor.

'Jahvata pipraveskist veidi musta pipart peale.

Loe veel:

Retsept on soomlaste Valio veebilehelt. Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.10.2009 22:25

Ei tea, kas sain valesti aru, et söömiseks mõeldi seda vedelamat osa? Mees küsis, et kas ma mõnitan teda, et mis söök see selline on. Lurr!! Mina aga vastu, et süüdistagu poolakaid :D Aga supist siis - maitses tegelikult hea, emale meeldis kohe väga. Mees keeldus proovimast. Sõi laste toitu. Rohkem ma aga seda suppi teeks.