500 g peeti
250 g hapukapsast
1 tk loorberilehte
1.5 tl musta pipart (terapipart)
1 tl tüümiani e. aed-liivateed
vett
1 tk liha- puljongikuubikut
sidrunit - u 2 sl mahla
2 sl suhkrut
2 sl nisujahu
Serveerimiseks:paksemat hapukoort
Koori ja riivi punapeedid.
Pane patta riivitud peet, hapukapsas, loorberileht, pipraterad, tüümian.
Vala peale nii palju vett, et köögiviljad oleksid kaetud.
Hauta tasasel tulel kaanega kaetult 2 tundi, vajadusel lisa veidi vett.
Kurna leem välja, lisa lihaleemekuubik. Maitsesta sidrunimahla ja suhkruga. Paksenda supp vähese veega segatud nisujahuga.
Tõsta supp taldrikutele ja lisa hapukoor.
'Jahvata pipraveskist veidi musta pipart peale.
Retsept on soomlaste Valio veebilehelt. Pildi tegi ZOOZI.
Ei tea, kas sain valesti aru, et söömiseks mõeldi seda vedelamat osa? Mees küsis, et kas ma mõnitan teda, et mis söök see selline on. Lurr!! Mina aga vastu, et süüdistagu poolakaid :D Aga supist siis - maitses tegelikult hea, emale meeldis kohe väga. Mees keeldus proovimast. Sõi laste toitu. Rohkem ma aga seda suppi teeks.
Poola punapeedisupp
Hapukapsaga maitsestatud peedileem.