Krakovi kook

Maitsev koogiklassika poola köögist.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

300 g nisujahu (5 dl)

4 sl suhkrut

4 munakollast

0.25 tl kaneeli

0.25 tl jahvatet nelki

veidi riivitud muskaatpähklit

Vahele:

1.25 dl paksemat moosi omal valikul

Mandlibeseekate:

4 munavalget

4 sl suhkrut

1 tl sidrunimahla

2.5 dl hakitud kooritud mandleid

Valmistamine

Haki või jahu hulka, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Pane tainas 30 minutiks jahedasse. 

Siis rulli tainas 1 cm paksuseks ja aseta kergelt võiga määritud ahjuplaadile. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni põhi on helepruun.

Lase jahtuda, määri peale moos.

Katte jaoks sega tugevaks vahustatud munavalged, suhkur, sidrunimahl ja hakitud mandlid ettevaatlikult. 

Määri mandlibesee jahtunud tordipõhjale ning küpseta 130kraadises ahjus tund aega, kuni besee on kenasti läbi küpsenud.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 12.09.2009 09:29

Mul kate ei tulnud küll nii krõbe kui mäletan sel koogil olevat, aga maitse oli küll sarnane. Vahele panin tikri-apelsinimoosi. Põhja pidin ka natuke timmima, kuna antud rasvakogusega ma küll tainast ei saanud, ainult puru. Lisasin natuke võid ja paar sl vett juurde. Muidu oli aga igati rammus ja maitsev kook :)

Zoozi
postitatud 05.10.2015 18:47

Pilt ka:

Hexy
postitatud 24.03.2011 12:26

põhjas asendasin suhkru meega ja nisujahu täistera nisujahuga. vahele panin maasika-sidrunimoosi, üllatavalt hea maitsega kook

Puding
postitatud 24.02.2012 11:59

Küpsetasin pühadeks retseptis antud ainete ja koguste järgi Kraakovi kooki. Olen pettunud, sest tulemus oli täiesti erinev sellest õigest nõukaaegsest Kraakovi koogist, mida sai osta igast leivapoest või -osakonnast. Tolleaegne kook oli kaetud läikiva, poolkõva mandlimassiga, sellel valminud küpsetisel tulemuseks aga tuhm ja ebamäärane besee-mandlimass. Kas leidub enam kedagi, kes teaks selle õige Kraakovi koogi retsepti ning valmistusviisi?

Kamme
postitatud 19.10.2015 19:14

Krakovi kook käib ikka mandlitega mitte mingisuguste kookoshelvestega.See kook on midagi muud kui krakovi kook,kahjuks.

Pille
postitatud 19.10.2015 19:25

Kamme, aga Nami-Nami retseptis ongi ju mandlilaastud beseekihi sees?!?!