125 g kooritud soolata pistaatsiapähkleid
17 g vett
62 g suhkrut
30 g mandlijahu
0,5 sl õli
2 tilka mõrumandliessentsi
Esmalt rösti pistaatsiapähklid ahjus aromaatseks. Selleks laota ahjuplaadile ning küpseta 150-kraadises ahjus 15 minutit.
Valmista siirup. Mõõda suhkur ja vesi väikesesse potti. Keeda siirupit, kuni see on 121 C, siis sega hulka röstitud pähklid. Alguses on pähklid ilusad läikivad, siis aga suhkur kristalliseerub ja pähklid muutuvad tuhmis. Lase pähklitel jahtuda.
Pane pähklid kannmikserisse, lisa jahvatatud mandlid, õli ja mandliekstrakt. Peenesta ja purusta, kuni tekib esmalt pähklipuru ja siis eraldub õli ja moodustub vedelam pasta.
Pane pistaatsiapasta kaanega karbi sisse ning karp külmkappi.
Pildistas Merle.
Ei soovita teha näeb välja nagu JUNN
Tegin samuti. Tuleb jah selline pruunikas junn. Miks ei tule selline ilus rohekas pasta?
Tegin läbi ühe veebikoolituse ja seal lisati värvi saamiseks juurde geelvärvi. Ja see oli praktiliselt iga asja puhul, et ikkagi oleks värv, tuleb lisada toiduvärvi.
Pistaatsiapasta
Pierre Hermé retsept.