Pistaatsiapasta

Pierre Hermé retsept.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g kooritud soolata pistaatsiapähkleid

17 g vett

62 g suhkrut

30 g mandlijahu

0,5 sl õli

2 tilka mõrumandliessentsi

Valmistamine

Esmalt rösti pistaatsiapähklid ahjus aromaatseks. Selleks laota ahjuplaadile ning küpseta 150-kraadises ahjus 15 minutit.

Valmista siirup. Mõõda suhkur ja vesi väikesesse potti. Keeda siirupit, kuni see on 121 C, siis sega hulka röstitud pähklid. Alguses on pähklid ilusad läikivad, siis aga suhkur kristalliseerub ja pähklid muutuvad tuhmis. Lase pähklitel jahtuda. 

Pane pähklid kannmikserisse, lisa jahvatatud mandlid, õli ja mandliekstrakt. Peenesta ja purusta, kuni tekib esmalt pähklipuru ja siis eraldub õli ja moodustub vedelam pasta. 

Pane pistaatsiapasta kaanega karbi sisse ning karp külmkappi.

Pildistas Merle.

LISA KOMMENTAAR

Junn
postitatud 29.03.2021 21:20

Ei soovita teha näeb välja nagu JUNN

RR
postitatud 26.01.2022 15:17

Tegin samuti. Tuleb jah selline pruunikas junn. Miks ei tule selline ilus rohekas pasta?