Poola kaste

Poola kaste sai alguse Poolast, kust see jõudis Prantsuse kööki 18. sajandil. Ühe versiooni järgi tutvustas prantslastele seda kastet Louis XV abikaasa, Poola päritolu Marie Leszczynska.

Sauce à la polonaise põhikomponentideks on sulatatud või, hakitud keedetud muna, riivsai, sool, sidrunimahl ja maitseroheline (nt tüümian, basiilik, petersell). Serveeritakse keedetud või aurutatud aedviljadega (nt lillkapsas, spargel, aedoad, spargelkapsas).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2-3 keedetud muna

2-3 sl võid

3 dl kalapuljongit

soola

sidrunimahla

värsket tilli või peterselli

Valmistamine

Haki munad väikesteks kuubikuteks, lisa sulatatud või ja kuum kalaleem.

Maitsesta, puista sisse hakitud tilli- või petersellilehti.

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR