Lillkapsas poola moodi

Kulinaarias tähistab 'à la polognese' ehk Poola moodi seda, et rooga serveeritakse sulavõist, hakitud munast, riivsaiast jm koosneva kastmega. Poola päritolu kaste sai Prantsusmaal populaarseks juba 18. sajandil. Serveeritakse enamasti keedetud või aurutatud köögiljadega (nt lillkapsas, spargel, aedoad, brokoli ehk spargelkapsas jms). Siin veidi mugandatud lillkapsaga variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem või keskmine lillkapsas

keetmiseks vett ja soola

3 muna

3 sl hakitud peterselli

4 sl võid

4 sl tavalist või Panko riivsaia

Valmistamine

Keeda lillkapsas soolaga maitsestatud vees peaaegu küpseks, kurna vesi.

Keeda munad kõvaks ja suru kahvliga katki.

Tõsta lillkapsas vaagnale, puista peale petersell ja hakitud muna. 

Pruunista pannil või, lisa riivsai, sega ning vala kuum segu lillkapsale.

Serveeri värske salatiga.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 25.07.2010 15:39

Tore vaheldus lihtsalt võiga valmistatud lillkapsale.

Pille
postitatud 13.08.2025 10:47

Tullia saadetud foto ka:

Pille
postitatud 15.08.2025 14:19

Perele meeldis väga! Südasuvine lillkapsas maitseb muidugi igas asendis hästi, aga see Poola garneering on hea.