Vale-kapsapirukas

Seto retsept. Tegelikult on kartuli-muretaina sisse pandud sibulatäidis.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kartuli-muretainas:

300 g e. 5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

200 g margariini või võid

300 g keedetud kartuleid

Täidis:

500 g mugulsibulat

50-100 g peekoni- või pekikuubikuid

soola ja näpuotsaga köömneid

Valmistamine

Kartuli-muretaina tegemiseks sega kõigepealt küpsetuspulber jahuga ja näpi juurde margariin. Seejärel sega hulka riivitud keedetud kartul. Pane tainas külma ja tee valmis täidis.

Täidise valmistamiseks hauta pekikuubikud hakitud sibulatega, maitsesta soola ja köömnetega.

Kartuli-muretainast võid küpsetada nii väikesi pirukaid kui ka ühe suure lahtise piruka.

Loe veel:

Allikas: Seto Talumuuseum

LISA KOMMENTAAR