Nädalamenüü lõpeb sellise toreda julgustava kommentaariga:
"Lõunad on kiiresti valmistatavad. Töö õige organiseerimise korral saab tunni ajaga perele toidu lauale. Seejuures on arukas korraldada nii, et iga päev pole vaja poes käia, vaid osta ained mõne päeva jaoks valmis."
Toome menüü siin ära, lisades viited sobivatele retseptidele Nami-Namis.
Esmaspäev: Koores hautatud mereahven või räim (ahjus), keedetud kartulid, lehtsalat või sibulasalat. Piimasupp klimpidega.
Teisipäev: Kartulipuder (kartuli-kaalikapuder), ahjus küpsetatud viinerid (otsad lahti lõigatud, suitsuribi ümber), värske salat. Mannavaht konservist "Õunakaste".
Kolmapäev: Köögiviljasupp frikadellidega. Odrajahukarask, kohv või piim.
Neljapäev: Keedetud sealiha, herne-kartulipuder, peedisalat. Keefiri-keedisejook.
Reede: Räimevorm riisiga, värske salat, kõrvitsa- või muu salat. Kakao.
Laupäev: Ahjus küpsetatud koorimata kartulid, külm kohupiimakaste rohelise sibulaga, suitsukalaga või heeringaga, värske kurgiga või redisega. Sametsupp või lumepallisupp.
Pühapäev: Koore- või sibulaklops (poolfabrikaadist "Antrekoot"), ahjus küpsetatud kooritud kartulid, värske salat või peedisalat. Rabarbrisupp või supp kuivatatud puuviljadest.
Esmaspäev: Juustuga üleküpsetatud pelmeenid (keedetud pelmeenid, paks kiht riivitud juustu, pista ahju), hapukapsasalat, pohla- või jõhvikasalat. Paks kissell riivitud leiva ja vahukoorega.
Teisipäev: Peedisupp konservist (keeta kartulilõigud, lisada vorstilõike, hapukoort, rohelist sibulat). Praetud kala, kartulid, majoneesikaste hapukurkidega. Mahl.
Kolmapäev: Sibulaga, peterselliga või munaga täidetud hakkliharullid (poolfabrikaadist "Kotlet"), praetud kartulid, kaste, värske salat. Suhkruga röstitud kaerahelbed, piim.
Neljapäev: Nuudlivorm kalaga või suitsulihaga, hautatud peedid keedetud peetidest. Kohupiimavaht rabarbrikisselliga.
Reede: Oblikasupp munaga või hapukapsasupp konservist "Mulgikapsas". Lihtne vormikook või pannkoogid.
Laupäev: Kaalikavorm (keedetud kaalikas tampida, lisada muna-piima segu, panna ahju), praetud vorstilõigud, värske salat või peedisalat. Magus odrajahupuder (mahlasse keedetud), piim.
Pühapäev: Kanapuljong klimpidega. Keedetud kanaliha valges kastmes, hautatud porgandid-herned, salat. Puuviljakompott.
Ohooo, selline kogus kartulit! Aga selle menüü järgi peab perenaisi kiitma, ma küll ei viitsiks (ja ei tahakski) iga päev magustoitu veel pearoale juurde teha....
Igati ok menyy ju - sobiks tänapäeva ka!