Clapshot ehk kartuli-kaalikapuder

Šoti köögist - täpsemalt küll Orkney saarelt - pärit roog sobib hästi nii (uluki)liha kui ka kala lisandiks. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g jahuseid kartuleid

500 g kaalikat

1 dl rõõska koort või piima

50 g võid

2 sl hakitud värsket peterselli või murulauku

1 tl riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid ja kaalikad, lõika enam-vähem samasuurusteks tükkideks. Pane kaalikatükid potti, vala peale külm vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda umbes 10-15 minutit. Siis lisa kartul ning keeda, kuni köögiviljad on pehmed.

Nõruta hoolega, siis pane kõik ühte potti ning lase veidi tõmmata. Raputa potti. Tambi hästi hoolega pudruks. Sega juurde kuum rõõsk koor või piim, siis või, murulauk ja maitsesta korralikult soola, pipra ja muskaatpähkliga. Klopi korralikult läbi ja serveeri.

  • Kõrvale sobib pakkuda haggist või kaeraküpsiseid.
  • Kui clapshot'i üle jääb, siis pane ahjuvormi, puista peale riivitud (Cheddar’i) juustu ning küpseta kuumas grillahjus kuldseks.

Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Erka
postitatud 25.01.2015 22:15

Väga maitsev puder. Järgmisel korral katsetan seda ahjus küpsetamise varianti.

Merike V @ FB
postitatud 27.01.2015 11:15

Olen teinud kartuliputru pastinaagiga.Väga ilus kollane ja vûrtsikas.Proovin kindlasti ka kaalikaga.

Vaike S @ FB
postitatud 27.01.2015 11:16

Hea idee, just mõtlesin, mida täna teha. Suur tänu retsepti eest!

Ilse
postitatud 18.03.2016 21:30

On jah maitsev ! Tuleb aga jälle teha. Värv jääb ka ilus.