Hapuoblikasupp

Traditsiooniline hapuoblikasupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 l vett

500 g suitsusinki või -konte

1 dl pestud odrakruupe või riisi

1-2 sl õli

1 sibul

1 suurem porgand

mõned kartulid

100-150 g värskeid hapuoblikaid

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hapukoort või keedetud muna

Valmistamine

Pane liha koos pestud kruupidega külma veega keema. Eemalda vaht ja keeda tasasel tulel pehmeks. Tõsta liha välja ja lõika suupärasteks tükkideks.

Kuumuta teises potis või pannil õli. Lisa kooritud ja hakitud sibul ning porgand, prae mõned minutid. Siis lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, sega läbi. 

Tõsta kuumutatud köögiviljad ning tükeldatud suitsuliha uuesti potti tagasi. Keeda, kuni köögivili on pehme. Alles siis lisa ribadeks lõigatud hapuoblikad. Lase korraks keema tõusta ja tõsta pott tulelt.

Serveeri kas keedetud munaga ja/või hapukoorega. Vajadusel maitsesta soolaga (suitsuliha on tavaliselt soolane)

  • Kui kasutad riisi, siis lisa see supile koos köögiviljadega. Riis vajab lihtsalt keemiseks kruupidest palju vähem aega.
  • Kui Sul on hapuoblikaid vähevõitu, võid supile lisada näiteks spinatilehti. 

Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 22.05.2010 14:44

Päris huvitava maitsega supp. Mees ütles, et see pole ültse oblikasupi maitsega, pärast selgus et unustasin hapukoort lisada ja peale seda maitses talle see supp küll hästi.

Pille
posted on 21.03.2016 15:13

Hexy tehtud pilt:

hmm...
postitatud 27.06.2010 15:10

Meie traditsiooniline oblikasupp koosnes küll kruupidest,munast,oblikatest,kartulist-ja serveerida tuli küll jah hapukoorega ;D

Ilse
postitatud 22.03.2016 07:51

Maitsev supp ja mulle meeldib riisi ja munaga :)