2 l vett
500 g suitsusinki või -konte
1 dl pestud odrakruupe või riisi
1-2 sl õli
1 sibul
1 suurem porgand
mõned kartulid
100-150 g värskeid hapuoblikaid
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort või keedetud muna
Pane liha koos pestud kruupidega külma veega keema. Eemalda vaht ja keeda tasasel tulel pehmeks. Tõsta liha välja ja lõika suupärasteks tükkideks.
Kuumuta teises potis või pannil õli. Lisa kooritud ja hakitud sibul ning porgand, prae mõned minutid. Siis lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, sega läbi.
Tõsta kuumutatud köögiviljad ning tükeldatud suitsuliha uuesti potti tagasi. Keeda, kuni köögivili on pehme. Alles siis lisa ribadeks lõigatud hapuoblikad. Lase korraks keema tõusta ja tõsta pott tulelt.
Serveeri kas keedetud munaga ja/või hapukoorega. Vajadusel maitsesta soolaga (suitsuliha on tavaliselt soolane)
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Päris huvitava maitsega supp. Mees ütles, et see pole ültse oblikasupi maitsega, pärast selgus et unustasin hapukoort lisada ja peale seda maitses talle see supp küll hästi.
Meie traditsiooniline oblikasupp koosnes küll kruupidest,munast,oblikatest,kartulist-ja serveerida tuli küll jah hapukoorega ;D
Maitsev supp ja mulle meeldib riisi ja munaga :)
Karulauku on nüüd söödud nii- ja naamoodi. Aeg hapuoblikas menüüsse võtta. Asendasin suitsusingi suitsukanafileega.
Väga hea kevadine supp.
Oder ja riis nüüd küll rikkuvad kõik ära ????
Hea lugeja, meil on tänase päeva seisuga 5 oblikasupi retsepti. Vali siis selline, kus EI ole riisi või kruupe: https://nami-nami.ee/otsi/oblikasupp :)
Üks kevadisi lemmikuid!
Eile tegin täitsa hea :)
Ma küll ei tea, kuidas neli sööjat selle supiga hakkama saavad, sest sain poti ääreni täis ja nüüd jätkub seda kauemaks :)
No vedelikku on 2 liitrit, osa aurab ära ka :) Pool liitrit näkku pole ju niiiiiii palju, aga kirjutasin kogusesse, et "neljale kuni kuuele" :)
Hapuoblikasupp
Traditsiooniline hapuoblikasupp.