1 l piima
4 muna
85 g suhkrut (1 dl)
1 tl vanillisuhkrut
Soovi korral:1 tl kartulitärklist või maisitärklist
Eralda munavalged munakollastest. Lisa munavalgetele 1 sl suhkrut ja klopi need kõvaks vahuks.
Kuumuta piim keemiseni. Võta supilusikaga munavalgevahtu ja tõsta keeva piima sisse. Keeda kiiresti mõlemalt poolt läbi ja tõsta vahukulbiga välja.
Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga. Kalla peale veidi keeva piima, sega ja kalla potti. Kuumuta pidevalt segades (ära lase keema!), kuni segu pakseneb.
Maitsesta vanillsuhkruga ja jahuta segades.
Jaota kaste magustoidutaldrikutesse ja tõsta lumepallid peale.
Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Meie pere isadepäeva magustoit, kuna maitseb kõigile väga, siis duubeldasin koguseid. Liigse magususe üle kurda, pigem lisasin tiba rohkem vanillisuhkrut, järgmisel korral prooviks kohe päris vaniljekaunaga.
Selles retseptis on minu maitsele ilmselgelt LIIGA palju suhkrut. Lumepallisupp sai nii magus, et keel tahtis suulakke kleepuda :)
Nöus!
maitsev magustoit lapsepõlvest.
Tuleb välja, et seda pala peavad endi rahvustoiduks nii prantslased kui ka austraallased. Mine võta kinni...
*käib kah*
minu se toit heasti ja se maitseb mulle.
Teie suppi tuli palju lumepalle väga tore????
Minu lumepallisupp!
Vähendasin oluliselt suhkru kogust, 1 spl tasa munavalgetele ja teine kollastele. Iga palli sisse peitsin toreda kultuurjõhvika mammu :)
20+ aastat pole vist teinud :)
aegumatu klassika
Lumepallisupp
Õhuliste munavahuklimpidega magussupp, mis on tuntud erinevate nimede all ka mujal maailmas.