500 g õunapüreed või riivitud õuna (ca 5 dl)
5 dl vett
85 g suhkrut (1 dl)
veidi sidrunimahla
1.5 dl mannat (ca 100 g)
Riivi õunad, pane potti koos vee, suhkru ja tilga sidrunimahlaga. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit, kuni õunad on pehmed.
Sõrista juurde manna, sega hoolega. Keeda aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud.
Jahuta puder umbes 40 kraadini, siis klopi heledaks vahuks. Serveeri rõõsa piimaga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Väga maitsev! Soovitan! Kasutasin riisimannat.
Tegin samuti Valge Klaariga, väga maitsev!
Vedeliku kogusega on mingi error. Manna jäi pmt kohe kuivale ja pidin julgelt vett lisama
Väga maitsev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vett peaks olema 7,5 dl
Vedelikukogus sobib, kuid ise lõikan õunad tükikesteks, nii, et mõnusad pehmed tükid jäävad alles.
väga maitsev oli
Väga maitsev! Kuna on kevad ja kapid-sahvrid on vaja hoidistest tühjaks saada, kasutasin õunamoosi - mul oli Valge Klaari moos sidruniga. Seega paningi potti vaid moosi ja vee (suhkrut, sidrunit polnud enam ju vaja) ja hiljem manna. Väga viis pluss! Lapsed on nii rahul :)
Mul on siin üks pilt aastast 2009 :) Ma kasutasin õunu "Valge Klaar", aga tegin veidi sohki. Nimelt keetsin samal ajal ka arooniamoosi ning lisasin mannavahule paar lusikatäit arooniamoosileent, mis andis vahule väga kena jume.
See on minu lemmik!
Õuna-mannavaht
Tavalist mannavahtu võib teha ka õunapüreest või riivitud õuntest.