Õuna-mannavaht

Tavalist mannavahtu võib teha ka õunapüreest või riivitud õuntest.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g õunapüreed või riivitud õuna (ca 5 dl)

5 dl vett

85 g suhkrut (1 dl)

veidi sidrunimahla

1.5 dl mannat (ca 100 g)

Valmistamine

Riivi õunad, pane potti koos vee, suhkru ja tilga sidrunimahlaga. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit, kuni õunad on pehmed.

Sõrista juurde manna, sega hoolega. Keeda aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud.

Jahuta puder umbes 40 kraadini, siis klopi heledaks vahuks. Serveeri rõõsa piimaga.

Nipid:

  • Kui Sul on väga kuivad õunad, võid klaasitäie rohkem vett lisada. 
  • Mannavaht ise on veganlik. Vajadusel serveeri seda taimse piimaga. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Evelyn
postitatud 23.09.2010 18:47

Väga maitsev! Soovitan! Kasutasin riisimannat.

Marju
postitatud 19.08.2013 16:30

Tegin samuti Valge Klaariga, väga maitsev!

milka
postitatud 15.09.2014 17:48

Vedeliku kogusega on mingi error. Manna jäi pmt kohe kuivale ja pidin julgelt vett lisama

Mammu
postitatud 18.09.2014 14:07

Väga maitsev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kätlin
postitatud 21.06.2015 01:28

Vett peaks olema 7,5 dl

Tammo
postitatud 17.08.2015 20:56

Vedelikukogus sobib, kuid ise lõikan õunad tükikesteks, nii, et mõnusad pehmed tükid jäävad alles.

tumdmatu
postitatud 24.10.2015 15:55

väga maitsev oli

Martiina
postitatud 06.04.2017 12:34

Väga maitsev! Kuna on kevad ja kapid-sahvrid on vaja hoidistest tühjaks saada, kasutasin õunamoosi - mul oli Valge Klaari moos sidruniga. Seega paningi potti vaid moosi ja vee (suhkrut, sidrunit polnud enam ju vaja) ja hiljem manna. Väga viis pluss! Lapsed on nii rahul :)

Pille
postitatud 06.04.2017 19:16

Mul on siin üks pilt aastast 2009 :) Ma kasutasin õunu "Valge Klaar", aga tegin veidi sohki. Nimelt keetsin samal ajal ka arooniamoosi ning lisasin mannavahule paar lusikatäit arooniamoosileent, mis andis vahule väga kena jume.

Piret Tamjärv
postitatud 27.10.2020 08:13

See on minu lemmik!