Õuna-mannavaht

Tavalist mannavahtu võib teha ka õunapüreest või riivitud õuntest.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g õunapüreed või riivitud õuna (ca 5 dl)

5 dl vett

85 g suhkrut (1 dl)

veidi sidrunimahla

1.5 dl mannat (ca 100 g)

Valmistamine

Riivi õunad, pane potti koos vee, suhkru ja tilga sidrunimahlaga. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit, kuni õunad on pehmed.

Sõrista juurde manna, sega hoolega. Keeda aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud.

Jahuta puder umbes 40 kraadini, siis klopi heledaks vahuks. Serveeri rõõsa piimaga.

Nipid:

  • Kui Sul on väga kuivad õunad, võid klaasitäie rohkem vett lisada. 
  • Mannavaht ise on veganlik. Vajadusel serveeri seda taimse piimaga. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Evelyn
postitatud 23.09.2010 18:47

Väga maitsev! Soovitan! Kasutasin riisimannat.

Marju
postitatud 19.08.2013 16:30

Tegin samuti Valge Klaariga, väga maitsev!

milka
postitatud 15.09.2014 17:48

Vedeliku kogusega on mingi error. Manna jäi pmt kohe kuivale ja pidin julgelt vett lisama

Mammu
postitatud 18.09.2014 14:07

Väga maitsev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kätlin
postitatud 21.06.2015 01:28

Vett peaks olema 7,5 dl

Tammo
postitatud 17.08.2015 20:56

Vedelikukogus sobib, kuid ise lõikan õunad tükikesteks, nii, et mõnusad pehmed tükid jäävad alles.

tumdmatu
postitatud 24.10.2015 15:55

väga maitsev oli

Martiina
postitatud 06.04.2017 12:34

Väga maitsev! Kuna on kevad ja kapid-sahvrid on vaja hoidistest tühjaks saada, kasutasin õunamoosi - mul oli Valge Klaari moos sidruniga. Seega paningi potti vaid moosi ja vee (suhkrut, sidrunit polnud enam ju vaja) ja hiljem manna. Väga viis pluss! Lapsed on nii rahul :)

Pille
postitatud 06.04.2017 19:16

Mul on siin üks pilt aastast 2009 :) Ma kasutasin õunu "Valge Klaar", aga tegin veidi sohki. Nimelt keetsin samal ajal ka arooniamoosi ning lisasin mannavahule paar lusikatäit arooniamoosileent, mis andis vahule väga kena jume.