500 g veiseliha
veidi sidrunimahla
2 sl nisujahu
soola ja musta pipart
2 sl õli
3 dl kuuma vett
2 dl Saare 20% hapukoort
Lõika liha ristikiudu viiludeks. Klopi kahe kiletüki vahel lihavasara jämedamate hammastega veidi õhemaks (kui kasutad veisefileed, siis pole vasardada vaja). Lao lihaviilud lõikelauale, pritsi sidrunimahlaga ning lase veerand tundi maitsestuda.
Sega jahu soola ja pipraga, paneeri lihatükke selles segus.
Kuumuta õli kõrgete servadega pannil, pruunista paneeritud lihalõigud mõlemalt poolt. Kalla kuum vesi ettevaatlikult pannile (võib pritsida). Hauta liha tasasel tulel pehmeks.
Valmis roale sega juurde hapukoor, kuumuta läbi ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
Serveeri nt toorelt praetud kartulitega, kartulipudru või juurviljapudruga (fotol).
Pildi tegi Kaare.
Super söök, viib keele alla ;)
Kasutasin kintsutükki, vee asemel kasutasin samas keevat loomalihapuljongit, serveerisin keedukartulite ja peedi-küüslaugusalatiga. Tuli maitsev. Üle pika aja üks õnnestunud veiseliharoog!
Maitsev! Hautamine võtab omajagu aega, kui ei raatsi lihaveist osta :)
Tegin sealihast, umbes 1 tund ja 15 minutit pidin hautama, et liha pehmeks läheks ning vahepeal vett juurde panema. Minu jaoks veidi liiga hapu. Kas veiseliha haudub kiiremini pehmeks?
Hiiumaa Lihatööstusest külmutatud lihaveise filee, oma rannas suvitanud pullipoisist, hapukoore asemel 20% toidukoor. Kõrvale keedukartul ja hapukurk. Väga hea!
Ma just tegin endale ja oma lapsele ning see oli imemaitsev
Kooreklops
Serveeri kooreklopsi koos keedetud või praetud kartulite ja köögiviljaga.
Sobivad erinevad pehmed veiselihatükid, nt praetükk või välisfilee. Võimaluse korral kasuta lihaveise liha - see valmib kiiremini.