Kooreklops

Serveeri kooreklopsi koos keedetud või praetud kartulite ja köögiviljaga.

Sobivad erinevad pehmed veiselihatükid, nt praetükk või välisfilee. Võimaluse korral kasuta lihaveise liha - see valmib kiiremini. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g veiseliha

veidi sidrunimahla

2 sl nisujahu

soola ja musta pipart

2 sl õli

3 dl kuuma vett

2 dl Saare 20% hapukoort

Valmistamine

Lõika liha ristikiudu viiludeks. Klopi kahe kiletüki vahel lihavasara jämedamate hammastega veidi õhemaks (kui kasutad veisefileed, siis pole vasardada vaja). Lao lihaviilud lõikelauale, pritsi sidrunimahlaga ning lase veerand tundi maitsestuda.

Sega jahu soola ja pipraga, paneeri lihatükke selles segus.

Kuumuta õli kõrgete servadega pannil, pruunista paneeritud lihalõigud mõlemalt poolt. Kalla kuum vesi ettevaatlikult pannile (võib pritsida). Hauta liha tasasel tulel pehmeks.

Valmis roale sega juurde hapukoor, kuumuta läbi ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.

Serveeri nt toorelt praetud kartulitega, kartulipudru või juurviljapudruga (fotol).

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

katsetaja
postitatud 30.10.2008 15:33

Super söök, viib keele alla ;)

seenekas
postitatud 09.11.2010 15:24

Kasutasin kintsutükki, vee asemel kasutasin samas keevat loomalihapuljongit, serveerisin keedukartulite ja peedi-küüslaugusalatiga. Tuli maitsev. Üle pika aja üks õnnestunud veiseliharoog!

Kaare
postitatud 04.02.2016 10:08

Maitsev! Hautamine võtab omajagu aega, kui ei raatsi lihaveist osta :)

Kati
postitatud 13.11.2016 13:53

Tegin sealihast, umbes 1 tund ja 15 minutit pidin hautama, et liha pehmeks läheks ning vahepeal vett juurde panema. Minu jaoks veidi liiga hapu. Kas veiseliha haudub kiiremini pehmeks?

Kaim
postitatud 24.03.2018 11:22

Hiiumaa Lihatööstusest külmutatud lihaveise filee, oma rannas suvitanud pullipoisist, hapukoore asemel 20% toidukoor. Kõrvale keedukartul ja hapukurk. Väga hea!