Rabarbrikissell

Igasuvine klassik lapsepõlvest :) Eriti kena kisselli saad siis, kui kasutad noori punaseid rabarbrivarsi.

Vahendid kokkamiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g rabarbrit

1 l vett

2 dl suhkrut

3 sl kartulitärklist

Valmistamine

Koori* rabarbrivarred ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Pane rabarbritükid potti, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 7-8 minutit, kuni rabarber on pehme.  Lisa suhkur ja nirista juurde vähese külma veega lahustatud kartulijahu. Kuumuta keemiseni ja tõsta pott seejärel kohe tulelt.

Kalla kissell kaussi ja puista peale veidi suhkrut - siis ei teki kisselli pinnale 'nahka'.

Serveeri külmalt kohupiimakreemi, vahukoore või jäätisega. Samuti sobib rabarbrikissell niisama joomiseks.

* NB! Noori rabarbreid ei pea koorima!

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 17.05.2008 23:58

Tore kissell :) Me sööme mannapudruga, kah väga hea.

iirike
postitatud 29.05.2008 10:58

Liiga magus tuli. Ma arvan, et 2 dl suhkrust piisab küll.

Spiidi
postitatud 25.05.2009 12:54

Maitse asi, kuid mulle tundus, et isegi 2 dl suhkrut on liiga palju. Mul oli rabarbereid umbes 700g ja vett 1,5 liitrit ning lsiasin 2 dl suhkrut ning tuli täpselt paras.

Itakene
postitatud 19.06.2010 22:20

Tegin ka umbes Spiidi retsepti järgi. Igal juhul hea kissell. Me sõime kohupiimavormiga...mmmmmm. :P

Hexy
postitatud 02.07.2010 16:45

Mehele meeldis, a mulle-hm...ei teagi

Maali
postitatud 13.05.2013 18:44

Minul juba rabarber sel aastal nii suur, et saab kooki teha, veidi rohumaitset on sees küll, aga ikkagi selle aasta saak.

ampsampsamps
postitatud 21.05.2014 09:48

Eelistan ka pisut hapukamat ja ka vähema tärklisega–rohkem sihukest joogikisselli. Aga kuigi olen juba mitu aastat sellest retseptist umbkaudu vahekordi vaadanud, avastasin alles täna, et siin polegi kaneelikoort?! Ilmselt küll maitseasi, aga minu jaoks on see lapsepõlvest kaasa tulnud ja pea kohustuslik lisand. :)

sirel
postitatud 24.06.2014 20:15

Jah, mina panen suhkrut konkreetselt 3 korda vähem, tärklist u. 2x vähem ja rabarbreid u. 1/3 osa võrra vähem, siis tuleb täpselt õige. Mis paneb küsima, et miks ma siis üldse selle retsepti järgi igakord teen :) kohe panen endale uued kogused kirja!

Angela
postitatud 07.05.2015 16:18

Tegin ka esimest korda elus kisselli selle retsepti järgi. Panin kirja, et vedelema puhul tuleb jah tärklist vähem lisada ja suhkrut võiks ka pisut vähem olla nt 1,5dl. Muidu aga igati SUPER õpetus!

Inge
postitatud 29.05.2015 20:47

Mina panen rabarberitele lisaka veel maasikaid, Saab veel maitsvam.Maasikad lisan keemise lõpus kui tärklis on ka lisatud.

Marii
postitatud 26.07.2015 16:02

Suurepärane tuli välja. Meil on maailma parim kissell. Proovige kindlasti kodus järele. Ma teen kindlasti veel seda kisselli.

Diana Prits
postitatud 21.05.2016 12:20

Vanilje kohupiimaga eriti hea :)

Kersti Tuulik
postitatud 21.05.2016 16:00

Vanaema keetis iga kevad suure 12 liitrise potiga seda kisselli, see oli sahvris koguaeg. Polnud miskit paremat, kui klaas külma rabarberi kisselli ja viil pehmet saia. Muidugi, kui oli üldse aega lapsena tuppa tulla seda võtma :D

Elery
postitatud 17.09.2016 16:33

Tóesti suurepärane retsept! Tegin esimest korda elus ise ja väga maitsev tuli - mul oli 600g rabarbereid, 1dl demerara suhkrut, 1,2l vett ja 1sp tärklist. Tuli tapselt paras - piisavalt magus ja vedel.