Kartulipuder

Universaalne lisand kõiksuguste roogade juurde.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartulit (nt Laura või Marabel)

2 dl sooja piima

50 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. 

Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Klopi puder puulusikaga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.

Pildi tegi Kaare.
 

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 03.07.2011 22:24

Nii hea! Sõime viineritega. Ise võtsin veel veidike ketšupit juurde. Täielik nostalgialaks. :D

Indrek Kaing
postitatud 07.03.2015 16:45

Lihtne ja jumalik. Tegin kartulist Maret. Pattu tegin ka - võid panin mõnuga rohkem :) ja noa otsaga segasin piima sisse muskaati ;)

Kaare
postitatud 21.09.2015 17:14

Väga maitsev! Põhiline, et ikka pudrukartulist putru teeks :)

Pille
posted on 22.09.2015 11:09

Kaare - ja millised on head pudrukartulisordid? ;)

Merilin
postitatud 08.01.2016 09:49

Põhimõtteliselt mõnus kartulipudru põhiretsept, kui piima asemel kasutada kartulikeeduvett (lihtsalt mitte kõike ära kurnata) - on lihtsam teha ja maitseb ka mõnusam. Ja võid või võid ja külmpressi oliiviõli koos võib vabalt ka rohkem panna :)

Salastatud
postitatud 02.04.2016 13:19

Pange tegemise ajal juustu sisse nämma!

Ants
postitatud 29.01.2018 23:03

tegin seastroogavnovi koos kartulipudruga. hea lihtne retsept pudru tegemiseks. aitäh

Merx
postitatud 05.04.2018 10:12

Laste lemmik iga kell!