Ahjuvormis küpsetatud pelmeenid hapukoore-majoneesikastmega.
400-500 g pakk pelmeene
vett
100 g riivitud juustu
100 g majoneesi
100 g hapukoort
1 küüslauguküüs
soola
maitserohelist
Pane pelmeenid ühtlase kihina keskmise suurusega ahjunvormi, soovi korral lase 15-30 minutit sulada, aga see ei ole hädavajalik.
Kalla vormi umbes 1 dl vett ja puista üle riivitud juustuga.
Küpseta kaane all 175-kraadises ahjus 15 minutit. Siis eemalda kaas ja küpseta veel 5 minutit.
Kastme jaoks sega hapukoor, majonees, purustatud küüslauk ja veidi soola.
Serveeri kuumi pelmeene külma kastmega, kaunista maitserohelisega.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kiideti heaks ja maitsvaks.
mis mõõtühik see veidi on?
No nii, et pelmeenid oleksid justkui kergelt vees, aga mitte ei ujuks. Oleneb vormi suurusest, aga üldiselt on detsiliiter enam kui küll.
kas pelmeenid on enne üles sulatatud?
Ilse jagas 2016. aastal sellist pilti:
Ahjupelmeenid
Ahjuvormis küpsetatud pelmeenid hapukoore-majoneesikastmega.