Hoidistamine 2012

Aire1
Abikokk
2012-07-30 11:31:21
Tahtsin sissetegemise see aasta vahele jätta, kelder hoidiseid täis aga ei õnnestunud. Emal on tervis vilets ja kõik mis nad kevadel kasvama panid tuleb mul sisse teha või aidata ära süüa. Marineeritud kurgid ja mustsõstramoos sai purki.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-07-30 12:10:44
Auuu, auuu? Kas tõesti keegi tänavu murakaid ei korjanud ja sisse ei tee? :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2012-07-30 20:34:28
Eile panin hunniku mustasõstra toormoosi külma. Vaarikaid ka natuke, need on tänavu kuidagi kidurad ja ussitanud. Pikka kurki on palju ja siis täna tegin neist natuke netiavarustest leitud retsepti järgi salatit : Šašlõkisalat 2 kg kurki 4–5 sibulat 4–5 tilliõisikut 1–2 küüslauguküünt 1 sl sinepit 1 tl jahvatatud musta pipart 1 sl äädikat 4 sl soola 4 sl suhkrut Lõigake kurgid kuubikuteks, sibul hakkige peeneks, küüslauk peenestage. Segage kõik ained kokku. Laske salatil üks ööpäev seista, seejärel tõstke purkidesse ja sulgege metallkaanega. Heas hoiupaigas seisab hoidis kevadeni. näis kuidas maitseb.

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-07-30 22:01:11
Ilsu, see šašlõkisalat on üsna sarnane sellele kurgihoidisele. See on suur lemmik, proovin kindlasti tänavugi teha!

Ilse
Abikokk
2012-07-31 00:27:00
On jah :) Ma enne ei süvenenud üldse, kuigi kaalusin ka seda kurgihoidist, eelmisel aastal tegin ja täitsa meeldis. Aga kaua ei julgenud säilitada. Igaljuhul praegu tundub, et see peenemaks hakitud variant (šašlõkisalat) on soolane, kuigi ma panin vähem soola kui 4 spl.

Ilse köögis

Fre
Abikokk
2012-08-01 13:21:16
Meie pere on selline kehvem moosisööja (samas on meil linnas ja maal kokku 4 sügavkülma) ja kuna eelmisel aastal sai moosi tehtud siis oli üsna kindel, et juurde pole küll midagi vaja. Aga ema tõi maalt vaarikaid, mis olid juba päevakese meid oodanud ja kuna nad sügavkülma ka ei mahtunud, siis tegin ikkagi moosi. Vaarikad ja mustad sõstrad, ca 3 osa vaarikaid ja 1 osa mustsõstraid ja kahe kilo marjade peale kilo suhkrut. Jubedalt magus tuli, oleks ikka pidanud moosisuhkruga tegema ja vähem suhkrut panema. Sellest kuuest purgist peaks nüüd kolmeks aastaks jätkuma. Kuulge, kuidas nende vaarikaussidega peaks ümber käima ja neid kätte saama?
Kokkamas95
Abikokk
2012-08-01 18:29:53
Vahepeal olen mitu uut hoidist valmistanud : vaarika-mustsõstramoos, marineeritud kukeseened, kirsimoos moosisuhkruga ja kirsimoos šokolaadiga. Lisaks sai sügavkülma pandud ka maasikatoormoosi, tikritoormoosi ning natuke ka vaarikatoormoosi. Veel sai neli 300 grammist kotitäit terveid vaarikaid sügavkülma.

http://kokkamas95.blogspot.com/

Grete
Kokaõpilane
2012-08-02 00:33:46
FRE:
Kuulge, kuidas nende vaarikaussidega peaks ümber käima ja neid kätte saama?
Vaarikaussid tulevad ise ämbris/kausis vaarikate peale, kui veidike seisnud on. Viimati tulid juba mõne tunniga ja siis on neid sealt hea ära noppida. Aga mida teha, et neid üldse poleks põõsas, seda ei tea. Kui pritsida, siis tuleb enne õitsemist teha. Aga noh mürki ka ei taha pritsida. Oluline on vaarikataimede rohimine varakevadel ja sügisel. See pidavat neid usse/mardikaid segama.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-08-02 00:52:41
Fre ja Grete, ma aiablogis just virisesin vaarikausside teemal..

Grete
Kokaõpilane
2012-08-02 01:05:54
Lugesin sealt ka seda ja kirjutasin kollaste vaarikate kohta :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>