Kokkamas95 Abikokk 2012-07-01 23:42:27 |
Maasikamoos Maasikamoos tumeda šokolaadiga | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-12 02:42:39 |
Panin täna kuus peaaegu liitrist karbitäit suhkruga tambitud maasikaid (ehk siis maasikatoormoosi) sügavkülma. Sel nädalal veel plaanis kindlasti aprikoosimoosi keeta. Bergeroni aprikoose pole näinud, aga turul müüdavad "hispaanlased" on ka väga mõnusad. | |
Seenekas Abikokk 2012-07-13 02:11:26 |
Aurutatud 10 liitrit maasikamahla, ja umbes viis liitrit kahte sorti moosi. Toormoos ja keedis. Selgus, et naabritel on maasikauputus ja müüsid väga soosalt eile õhtul hilja jäägid ära. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-13 23:54:34 |
13 väikest purki metsmaasika toormoosi. Kristjan tõi turult 2,5 kilo marju, pool kilo sõime lastega niisama ära, ülejäänud siis moosiks :) | |
Tiina Abikokk 2012-07-14 02:15:04 |
Aprikoosimoosi 8 purki. See on ainuke moos, mis mulle TÕESTI maitseb. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Hexy Abikokk 2012-07-14 02:52:42 |
Sain ka mina lõpuks hoidistamisega algust teha. Tegin ühte oma lemmikmoosi maasika-rabarbrimoos tähtaniisiga. Osa maasikaid suhkruga jäässe ka. Link siin | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-15 13:08:04 |
TIINA:
:) Ma tegin ka eile aprikoosimoosi, sain 15 pooleliitrist purgitäit :)
Aprikoosimoosi 8 purki. See on ainuke moos, mis mulle TÕESTI maitseb. |
|
Akaatsia Abikokk 2012-07-17 18:20:54 |
Mul vahepeal tehtud maasikamoos maasikasiirup maasika-rabarberisiirup aprikoosi-amaretto keedis Ja täna lisandusid murakamoos murakakompott | |
Akaatsia Abikokk 2012-07-20 01:04:45 |
Kas kellegil on ideid sinikate hoidistamiseks peale moosi ja mahla? Rabas põõsad marjade all lookas...... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-20 11:41:13 |
AKAATSIA:
Akaatsia, siin paar artiklit:
Urmas Kokassaar: Mida teha sinikatest (Maaleht 2009)
Mida sinikatega teha?
Et sinikad on saagikad taimed ning marju on küllaltki hõlbus korjata, võiks neid senisest rohkem hoidistada. Suurim miinus on nende lääge maitsevarjund, mistõttu ainult sinikatest tehtud hoidised paljudele inimestele ei meeldi.
Teine häiriv probleem on marjade vesisus, sest kuivainet on sinika viljades kõigest 1/10 algkaalust.
Abi on sinikate kombineerimisest taimeriigi happerikaste ja tihke viljalihaga marjadega. Seguhoidistes on siis sinikatelt ilus värvus ja suhkrurikkus, teine osapool kindlustab maitsmismeele jaoks vajalikud orgaanilised happed ning hoidise tiheduse. Nii saab sinikaid edukalt kombineerida hapude õunte, punaste sõstarde, vaarikate, mustikate ja ebaküdooniaga.
Koos teiste viljadega või ilma nendeta saab sinikatest teha mahla, kompotti, keedist, marmelaadi, kisselli ja isegi veini. Lihtne ning biokeemilist koostist säästev sinikate säilitamise viis on nende sügavkülmutamine või kuivatamine.
Põhjapiirkondade rahvad kasutavad sinikaid rohkelt ka värskel kujul. Marju lisatakse jämejahvatatud rukkijahust keedetud putrudele, samuti kohupiimatoitudele.
Konkurss: Selle suve moos(Maaleht 2008)
Magus metsmaasikas
500 gr metsmaasikaid
500 gr sinikaid
500-600 gr suhkrut
Sinikatel pole erilist maitset, kuid annavad kogust ning metsmaasikas jääb eriliselt maitsev.
Seda moosi tegi lapsepõlves mulle minu ema.
Viive Sillari
Kas kellegil on ideid sinikate hoidistamiseks peale moosi ja mahla? Rabas põõsad marjade all lookas...... |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |