Hoidistamine 2012

Akaatsia
Abikokk
2012-07-20 16:17:14
Tänud, Pille. Ja nüüd rabasse marju juurde tooma....
Akaatsia
Abikokk
2012-07-21 20:13:12
Vahepeal on lisandunud veel murakamoosi ja ka murakaliköör on tõmbama pandud. Sügavkülma ka mõned kilod mustikaid pistetud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-07-22 02:07:57
Kaotasin Nõmme turul pea ja ostsin suuremal hulgal kõiksugu kodumaiseid marju kokku :) Just läks purki üks portsjon seda vaarika-mustsõstramoosi kaneeliga, kohe hakkan silte peale kleepima. Lisaks on Prantsuse moosiguru Christine Ferberi retsepti järgi ootamas (seal tuleb esimesel päeval marjad suhkruga kuumutada, siis järgmise päevani jahedas hoida ja siis edasi minna alles) järgmised moosid: vaarikad sidruni ja leedriõitega mustsõstrad Pinot Noir'iga mustsõstradžemm Kaks päeva on tõmmanud ja homme panen pudelitesse ka umbes viie liitri jagu leedriõiesiirupit. Me leedripõõsas on nimelt täiesti hulluks puuks kätte ära läinud - taim alles kolmene, aga käitub nagu kümnene :) (Teine sama vana taim on täpselt eakohase suurusega ja õisikute hulgaga, aga üks on tõesti härdakstegevalt uhke).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vernanda
Abikokk
2012-07-22 17:07:20
no mina suuri plaane ei teinud, eksole. seetõttu on valminud aprikoosimoos, maasikamoos ja kirsimoos. kohe tuleb tikrimoos.

Da Vahtra Residence

Oliivipuu
Abikokk
2012-07-24 21:37:12
Kas keegi on säilitanud ingveri? Kuidas seda teha?
Enely
Abikokk
2012-07-25 03:29:06
Täna 9 purki vaarikamoosi, esimest korda katsetasin moosipaksendajaga...ütleme nii, et see mis viimasest purgist üle jäi on küll väga paks :).

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Kiilike
Abikokk
2012-07-25 14:39:03
Selle suvine hoidistamishooaeg algas rabarbrimahla tegemisega ja rabarbrite külmutamisega koogi jaoks. Enamus maasikaid olen teinud toormoosiks ja u 3 kg läks ka tervete marjadena külmutusse(hea talvel marjakisselle teha või koogi sisse panna). Aprikoosidest tegin moosi - see laste lemmik ja lisaks kuulub meil sokolaadikoogi vahele.

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-07-25 14:42:35
Äska ilmus uus ja teemakohane raamat: TRADITSIOONILISED JA UUED HOIDISED Lynda Brown Tõlkinud Lii Tõnismann 352 lk, kõva köide Sellest raamatust leiab nii vanad kui ka uued hoidistamisvõtted ja retseptid, nii magusate kui ka soolaste koduste hõrgutiste valmistamiseks, kusjuures autor propageerib pigem loomingulist katsetamist kui oma köögi konservivabrikuks muutmist. Raamatus leidub üle 180 retsepti, mida on kohandatud kaasaegse kokakunsti maitsele ja milles kasutatakse pigem looduslikke säilitajaid kui suhkrut. Soovitatakse häid ja lihtsaid vahendeid ning iga saaduse jaoks parimaid hoidistamisviise. Kõiki koduseid hoidistamismeetodeid illustreerivad fotod. NB! Raamat (3 tükki!) läheb loosimisele 6. augusti hommikul nende Nami-Nami kasutajate vahel, kes on sõna võtnud siin hoidistamiseteemas! Enely ja Kiilike, teie tänased postitused lähevad ka loosimisel arvesse!!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Silja
Abikokk
2012-07-25 14:59:11
Minu hoidistamine on piirdunud 20kg maasikate puhastamisega ja nende suhkruga sügavkülma panekuga, umbes 4-5kg vaarikate korjamisega ja ka sügavkülmutamisega. Näis kas beebsu ja väikse vääniku kõrvalt midagi purki ka jõuab... Tahaks teha tomati-sibula salatit/kastet kindlasti. Purgimoosidest väga ei hooli- sügavkülmast värske kraam on rohkem mokkamööda. Kui siis mõned purgid jõulupakkidesse midagi põnevat.

Lavendlimesi.blogspot.com

sirje
Kokaõpilane
2012-07-25 15:05:01
Mina olen iga-aastane üks suur hoidiste tegija...seened, kurgid, tomatid, kõrvits, segusalatid, mahl,hapukapsad...need on raudsed kaubamärgid iga aasta. Siinkohal üks minu lemmikretsept: purki panna kihiti lillkapsas paprika kurk sibul üle valada parajalt magu-hapuka marinaadiga ja sekka muidugi vürtsi koos loorberi lehega. Aga mulle meeldib katsetada uusi asju, seega olen avatud uutele põnevatele retseptidele ja selles uues raamatust kindlasti leidub midagi põnevat.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>