Kirsimoos moosisuhkruga

Moosisuhkru kasutamine tagab mõnusalt paksu moosi. Hapukatest kirssidest saab parema moosi, kui magusatest murelitest.

Kogus
1.5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kirsse või mureleid

400 g moosisuhkrut

1 dl vett

0.5 sidrunit (kui kasutad mureleid)

Valmistamine

Pese kirsid, eemalda kivid. (Puhastatud kirsse võiks olla 1 kg)

Laota kirsid, suhkur ja vesi kihiti potti (kui kasutad mureleid, siis lisa ka sidrunimahl). Keeda nõrgal tulel umbes 20 minutit, sega aeg-ajalt. Koori pinnale kerkinud vaht.

Lase 15 minutit jahtuda, siis pane steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.

Säilita jahedas.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Oliiv
postitatud 15.07.2006 23:08

ja tõesti on nagu marmelaad kui külma panna, ilus punane marmelaad kirssidega:)

Aniitram
postitatud 25.07.2009 13:49

Moos tarretus kenasti, maitses hea. Kiidusõnad:)

Hexy
postitatud 17.08.2010 23:02

mmmaitsev

alla
postitatud 27.07.2019 23:37

kohutavalt hapu...

Pille
postitatud 29.07.2019 17:29

Meie igasuvine kohustuslik moos! Tänavu ka keetsime u 7 kilost kirssidest.

Tiina
postitatud 10.07.2021 20:25

Kas kirsside kaal on koos kividega või ilma?

Marina
postitatud 19.07.2023 16:32

Koos okstega.