Xliisukasx Kokaõpilane 2012-02-22 23:19:07 |
Kohupiima-martsipani tort "Minu Eesti" Et kõik nii ära rääkida, nagu asi oli, pean alustama algusest.. Töötan Tallinnas ühes restoranis, kus kollektiiv on väga sõbralik ja toetav. Teades, et mulle meeldib küpsetada ning kokata, kuigi restoranis olen siiski teenindaja, rääkisid kokad mulle sellest võistlusest. Tekkis idee, mille teostaminegi suurim matemaatika pole. Seega tegin täna tordi valmis ning homme viin tööle ka teistele proovida! Tort on seest kihiti sini-must-valge, siiski läbi ja lõhki Isamaaline. Küpsetasin 3 õhukest biskviitpõhja, vahele panin kohupiimakreemi, sinist martsipani, valget martsipani ning lipu keskmist värvi jäljendasin mustikatega :) Mustikad mahendavad magusat martsipani, seega kui alguses tundub, et tort on väga magus, siis tegelikult on maitse tasakaalus ja paras. Veel pilte. | ||
Cretchen Kokaõpilane 2012-02-23 00:00:12 |
Minu versioon Isamaalisest tordist :)
Retsept on ka blogis lisaks
Toorained:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
3 dl jahu
1 tl küps.pulbrit
linaseemneid
1 tl kakaod suhkruga
2 spl tumedat leiva või kaljasiirupit.
Töö käik:
Munad vahustad suhkruga hästi pikalt, kuna siis saad kreemja massi. Vahustad edasi, lisad sortsukeste kaupa keeva vee, muudkui mikserdad edasi. Jahu segad küpsetuspulbriga. Kui keev vesi munavahule segatud, lisad tasapisi jahu. Edasi tegutse vispliga, et munavaht ikka kohev jääks. Lisa linaseemned, siirup ja kakao, sega õrnalt sisse. Kakaod ja leivasiirupit lisan tumeduse ja hea maitse saavutamiseks ning ka lahtilõikamisel “leiva” välimuse saavutamiseks.
Ahi ca 180 kraadi, 30 minutit küpsetad. Resti panen ahju allossa, aga mitte kõige alumisele siinile. Kui teed esimest korda oma ahjus, siis soovitan piiluda, kuidas see tainas sinu ahjus käitub. Piilu ca 20 minuti peal. Kui tundub, et liiga pruun, siis võid panna peale fooliumi. Üldiselt on hästi lollikindel retsept st minul toimib 100 % nendel tingimustel , panen taimeri ja isegi vahepeal ei piilu ahju, sest kõik toimib ning tulemus jääb hästi super. Jahuta lõpuni ja alusta torditegemist!
Vahele kamavaht mustsõstarde ja virsikutega.
Kamavaht:
300 g Maitsestamata jogurtit
4 dl vahukoort
4 sl suhkurt
6 sl Kamajahu
maitse ja paksuse lisamiseks kohupiimapastat ( täpselt sellist, nagu soov on ja niipalju kui paras tundub)
Töö käik:
Vahusta rõõsk koor suhkruga, sega hulka jogurt ja kamajahu ning kohupiim. Tõsta vaht tordi vahele. Lisa kihiti mustsõstrad ja virsikutükid. Korda nii järgmiste kihtidega.
Tordi katmiseks kasutasin martsipani.
Tordi pealmine pilt on 19.saj. pärit Mihkli naise peakatte tikandmotiiv.
PS! Ma immutasin kaljajoogi kontsentraadist tehtud vedelikuga. Megahea “leivaline” maitsetulemus jääb biskviidele “Teil on vist magus elu,” ütles talle üks barrista, “et joote nii mõru kohvi.” (Frances Mayes, 1940- on ameerika ülikooli professor, luuletaja, esseist ja romaanikirjanik)\n\n |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-02-23 09:54:40 |
Tuletan meelde, et auhinnad on kirjas siin. Eile andis Sõjamuuseum mulle kaasa ühe Maria Laidoneri kokaraamatu, mis läheb parimale magusale torditegijale, lisaks lisandus täna Koogimeister.ee veebipoe 30-eurone kinkekaart, mis loositakse välja KÕIKIDE osalejate vahel. |
Sirje79 Kokaõpilane 2012-02-23 10:14:16 |
Minu tort Isamaale on inspireeritud Muhu tikandist. Sellel võistlusel osalen esimest korda :) Tort ise koosneb heledast biskviidist, mis on immutatud piimaga. Vahel on Vaarikatoormoosi tarretis, kohupiima-toorjuustukreem metsamustikatega ja peal martsipan. Martsipani alla on pandud õhuke kiht võikreemi. | ||
Xliisukasx Kokaõpilane 2012-02-23 13:37:32 |
Üks väike lilleline tort riigi sünnipäevaks! Tegemist on lihtsa kräsupea koogiga, mis on valmistatud biskviitpõhjadest (2tk), millest üks on purustatud ja segatud kohupiimakreemiga, teine on veidi immutatud maasika toormoosiga. Peale on kallatud sulatatud Mesikäpa sokolaad ning roosid on voolitud martsipanist. Lehed on melissist :) | ||
Snapi Kokaõpilane 2012-02-23 13:46:58 |
Minu VIISUKOOK sündis pärmilehttainast, tegin esimese katsetuse sedasi ja jäin üpris rahule. 0,500 kg pärmi-lehttainast 0,300 g tere vaniljekohupiima 0,200 ml piima 0,060g magusat ekströmsi vaniljekastme pulbert 0,060 g maasikaid 1 muna ja natuke vett määrimiseks clarot pealt katmiseks ja martsipanid kaunistamiseks. Ostsin poest pärmi-lehttaina ja tegin sellest viisu põhja ja siis tegin ribad ja hakkasin vahedumisi neid põimima,eelnevalt oli munavee määrdega kõik üle teinud, et tainas kokku jääks nii nagu vaja ,et tulekisd viisule seinad. Viisk pidi ka seest tühimiku saama panin viisule sisse küpsetuspaberist nutsud toetuseks ja kui kõik valmis oli, lisasin viisu ahju 50 kraadi peale kerkima, seal ta kerkis 20 minutit ja nüüd lisasin ahjule kuumuse 180 kraadi ja küpsetasin viisku 20 minutit ja valmis ta oligi. Tõstsin viisu jahtuma, et saaks kreeme lisama hakata sisse. Kõige pealt ma segasin piima ja vaniljepulbri , et see saavutaks õige massi. Kui viisk oli jahtunud pritsisn pritsiga kohupiima põhja, siis vahele panin terved maasikad ja nüüd lisasin pritsiga vaniljekreemi, nüüd sai viisk ilusti seest täidetud ja pealt valasin üle veel claroga, et oleks ilus läikiv ja hoiab sobivad struktuuri koogil. Kõige peale tegin martsipanist kaunistused, mis peaks viisuga sobibima nagu valatult, lilled karikakar ja rukkilill, suitsupääsuke, viljapeake ja loomulikult meie oma riigilipp, mis on viisule kui vaibaks ja märge Tere Tulemast Eesti :D | ||
Ene20 Kokaõpilane 2012-02-23 23:22:43 |
Üks magus isamaaline tort. Tordipõhi (browni): 2 muna, 50 g võid, 90 g jahu, 100 g tumedat sokolaadi, 100g suhkurt, 65 g fariinisuhkurt, 100 g piima, 8 g vaniljesuhkurt, 2 g soodat. Vahel on vahukoore, kohupiima, toorjuustukreem ja alkoholis leotatud kirsid. Peal on rohelisest suhkrumassist Eestimaa koos oma saartega. | ||
Moonangel Kokaõpilane 2012-02-24 08:56:55 |
Minu tagasihoidlik esimene katsetus nami-namis esitlemiseks: Tort sini-must-valge Põhjaks on rukkijahuga tehtud biskviit. Põhjad immutatud sidrunimahlaga. Täidiseks riccotta kohupiim ja vaarikamoos. Kasutatud on ka võikreemi tordi määrimiseks ja katteks suhkrumass. | ||
Karima Abikokk 2012-02-24 09:56:13 |
t?naseks t?htsaks p?evaks sai tehtud shokolaadine shokolaadikook brownie pohjade vahel ja peal on hunnik shokolaadi kreemi ja siis palju palju shokolaadi tykke | ||
Aiki34 Kokaõpilane 2012-02-24 11:02:15 |
Põhi on tavaline biskviitpõhi, vahel on virsikud ja kohupiimakreem :) | ||
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |