Tiitel: Kokaõpilane
2013-02-27 01:50:05 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 86 (SOOLANE)[/B] [B]Aastapäeva muffinitort "EESTI RÄIM 95" [/B] Eesti üks sümboleid on rahvuskala- räim, seega otsustasin teha soolase kala-tordi. Iseenesest on kõik väga lihtne. Tegin tavalise soolase muffini taigna, küpsetasin ühe plaaditäie muffineid ning osa taignast panin ümmargusse koogivormi, et kujundada hiljem kala pea ning saba. Kreem muffinite ja saba/pea peal on toorjuustu, majoneesi, suitsulõhe kreem. Valge osa kalast, ehk "kõhualune" muffinite kiht on kaetud lõhe maitselise sulajuustu- majoneesi seguga. Musta osa kalast katsin musta meremarjaga, silm on aga munaviil oliiviga. Tort on väga mahe, suitsulõhe annab eriti hea maitse. Parimate tervitustega, Liis |
2012-02-23 13:37:32 |
Üks väike lilleline tort riigi sünnipäevaks! Tegemist on lihtsa kräsupea koogiga, mis on valmistatud biskviitpõhjadest (2tk), millest üks on purustatud ja segatud kohupiimakreemiga, teine on veidi immutatud maasika toormoosiga. Peale on kallatud sulatatud Mesikäpa sokolaad ning roosid on voolitud martsipanist. Lehed on melissist :) |
2012-02-22 23:19:07 |
Kohupiima-martsipani tort "Minu Eesti" Et kõik nii ära rääkida, nagu asi oli, pean alustama algusest.. Töötan Tallinnas ühes restoranis, kus kollektiiv on väga sõbralik ja toetav. Teades, et mulle meeldib küpsetada ning kokata, kuigi restoranis olen siiski teenindaja, rääkisid kokad mulle sellest võistlusest. Tekkis idee, mille teostaminegi suurim matemaatika pole. Seega tegin täna tordi valmis ning homme viin tööle ka teistele proovida! Tort on seest kihiti sini-must-valge, siiski läbi ja lõhki Isamaaline. Küpsetasin 3 õhukest biskviitpõhja, vahele panin kohupiimakreemi, sinist martsipani, valget martsipani ning lipu keskmist värvi jäljendasin mustikatega :) Mustikad mahendavad magusat martsipani, seega kui alguses tundub, et tort on väga magus, siis tegelikult on maitse tasakaalus ja paras. Veel pilte. |