Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2012"

Kaidivm
Kokaõpilane
2012-02-26 22:13:18
Moonikook Eesti Vabariigi sünnipäevaks Retsept: Põhi: 125 g võid 1 dl suhkurt 1 muna 3 dl jahu 1 tl küpsetuspulbrit Täidis: 1 pk mooniseemneid 250 g kohupiima (mitte kohupiimapasta) 250 g hapukoort 200 ml vahukoort 1 dl suhkurt 2 muna 2 spl tärklist Vahustada toasoe või ja suhkur. Lisa muna, jahu ja küpsetuspulber. Suru taigen 26 cm läbimõõduga vormi põhjale ja äärtele. Küpseta 200 C juures u 10 minutit. Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ja hapukoor, mooniseemned ning tärklis ja siis sega hulka vahustatud vahukoor. Vala segu taignapõhjale ja küpseta veel 30 minutit. Rahvatantsijatest kujukesed ja lipp on söödavad, tegin suhkrumassist :) Maasingi võileivatort Siin tordis on kasutatud teravilja röstisaia, toorjuustu-hapukoore-majoneesikreem kihtide vahel koos riivjuustu ja singiribadega, kaetud keedetud muna, sibula-singi ning sibula-kirsstomatiõitega.
Trlp
Abikokk
2012-02-26 22:28:33
Koopatibi:
Tarretatud kodujuustu-vaarikatort rukkileivaga, kaunistatud leivatrühvlitega. Täpsemalt - suhkrusiirupiga immutatud rukkileivaviilude vahel on kihiti tarretatud kodujuustukreem ja vaarikapüree. Tort on kaetud šokolaadivõõbaga, ääres röstitud krõbe rukkileivapuru ning peal kaunistuseks vaarikakrõpsudega leivatrühvlid. Pikemalt blogis.
Uuuhh, see vaarikatriip on nii kaunis! Koopatibi asjad on alati nii ime-korrektselt teostatud :)
Merle
Abikokk
2012-02-26 22:34:56
Infanta:
Merle, kui kaunis ja originaalne tort! Maitset ei taha isegi ette kujutada...:)
oo, kokandushuvilisest kaasmaalane :) Noo, kui kiiresti ja ilusti palud, võid veel tükkigi saada, kui ma vaid teaks, kellele seda hoida :) kirjuta mulle! Aga mustikad ja šokolaad tekitasid mul mõtte veel ühest (sinimustvalgest) koogist. Mustika-juustukook Põhi: 200 g šokolaadiküpsiseid 60 g võid 1 tl kaneeli Täidis: 750 g toorjuustu 1,5 dl suhkrut 3 muna 2 dl hapukoort 3 sl maisitärklist 1 laimi riivitud koor Glasuur: 4 dl külmutatud mustikaid 2 sl suhkrut 2 sl maisitärklist 1,5 dl + 3 sl vett Kaunistuseks: mustikaid veidi valget šokolaadi Vooderda lahtkäiv 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Soojenda ahi 175 kraadini. Põhja tegemiseks purusta küpsised, sega sulavõi ja kaneeliga. Suru segu vormi põhja ja küpseta ahjus 10 min. Täidise tegemiseks mikserda kõik ained kokku (toorjuust olgu toasoe), vala põhjale ja küpseta ahjus 1 tund. Lase avatud uksega ahjus jahtuda ja pane ööseks külma. Glasuuriks aja vesi ja mustikad keema, lisa vähese veega segatud tärklis ja lisa mustikatele, keeda kuni paks. Tõsta segu koogile, kaunista. Valgest šokolaadist kaunistused tahavad kujutada arhailise tikandi elupuuõite motiive.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-26 22:35:43
Kaidivm:
Moonikook Eesti Vabariigi sünnipäevaks
Kaidi, kas need tantsijad ja lipp on ka söödavad? Kujukesed on väga lahedad!
Triin:
panen oma tordi ka üles. See punase kapsa sinine mind isnpireeris. Aga see ei olnud üldse nii lihtne. See sinine kippus laugnema. Hapuga koos läks roosaks ja seistes (üle öö) roheliseks.
:O :O
Messua:
Tulemuse võileivatordiks nimetamine on tegelikult ehk natukene eksitav, sest sisaldab see üksnes paari viilu röstsaia (ühe kihi jagu). Tahkemad kihid on hoopis nn spinatibiskviidist (sellest on lõigatud ka puufiguurid koogi peal), mille idee leidsin kunagi hoopis lõhesuupisteid plaanides siit: http://tahtikokkab.blogspot.com/2011/01/spinati-lohe-rull.html
Messua, see "spinatibiskviidi" idee on lahe!
Meiemari:
Shokolaadikook
Meiemari, see Frieda tordilt pärit kaunistus meeldis mulle juba 2009. a. väga, äärepitsi asendamine lillekestega on vahva idee! Siin Frieda oma, meeldetuletuseks:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Magusakratt
Kokaõpilane
2012-02-26 22:42:00
"Tort Isamaale 2012" /Natuke üle 60-ne kg/ Kirjutaksin ka siia mis ja kui palju mul midagi läks mu tordi valmistamiseks: Küpsetatud muretaigen 6,0kg jõhvikatoormoos 3,0kg küpsetatud helebiskv. 12,0kg Täidiseks: kohupiimapasta 6,9kg nat. vahukoor 6,9kg suhkur 4,5kg vaniljesuhkur 0,18kg külmutatud jõhvikad 6,9kg Katteks ja kaunistuseks: hele ja valge martsipan 13,5kg lillede toonimiseks loo- duslikku toiduvärvi 0,18kg see siis mu materjali kulu, siin kohal tahan veel õelda, et lindil musta sain martsipanile lisades ohtralt kakaod ja sinist. Lillekimbu valmistamisel eeldasin vältida traate, teipe, kunsttolmukaid, kuigi nii teha natuke raske, püstised rukkilillevarred vajasid korralikku kuivamist, kuid mulle meeldib, kui mu tort on 100% söödav ja looduslike värvainetega toonitud... sorry , see minu kiiiiiiiks...:) Üritan lisada ka veel mõne pildi, kus näha mu katsetus kuidas enne peosaalis ülesseadmist kogu muster kokku hakkab jooksma ja hiljem saalis juba väike meik teha "armile"..:) "peitepulka" panna. http://farm8.staticflickr.com/7195/6786717612_03d9dfff78_z.jpg http://farm8.staticflickr.com/7045/6786682206_f6d2432f0c_z.jpg Lõpuks tunnen , et olen totu , mis totu , minul igatahes lisapiltide lisamine ei õnnestunud..:( oletatavasti, olen kurb.:( Ei saagi aru , kuidas 2 pilti õnnestus üleslaadida ja 2 mitte , kuid samas on ju neid võimalik vaadata lingile klikkides, Ohhh, mis teha..:( Jeerum, vist õnnestus , see igatahes raskem , kui suure tordi tegemine , head haldjad vist tulid appi..:)
MV
Kokaõpilane
2012-02-26 22:45:33
Minu tordi sees on küpsetatud kohupiim ja kirsid. Tordi peal on kõik tehtud martsipanist, värvid ikka looduslikud.
Elyse
Kokaõpilane
2012-02-26 22:48:57
Tort "Minu Isamaale 2012" Kaardi pealt oma maad Otsima ma ei pea, Maitse järgi võin leida ta sealt. Ühel pool pääsulind, Teisel rukkirahvuslill Nõnda väikene ongi mu maa. Banaani-kohupiima tort biskviitpõhjadega kräsupea vormis. Tordikate martsipanist.
Kaidivm
Kokaõpilane
2012-02-26 22:49:46
Pille:
Kaidivm:
Moonikook Eesti Vabariigi sünnipäevaks http://farm8.staticflickr.com/7180/6932611935_5fed27e1bd_m.jpg
Kaidi, kas need tantsijad ja lipp on ka söödavad? Kujukesed on väga lahedad!
Pille, on söödavad rahvatantsijatest kujukesed ja lipp, tegin suhkrumassist :)
Kelluke
Kokaõpilane
2012-02-26 23:52:43
Suurepärased tordid! Olen kaks aastat nami-nami vahendusel tordiküpsetajatele kaasa elanud. Nüüd otsustasin ka enda esimese panuse anda - selleaastane tort oli hoopis kohukese vormis. Inspireeris üke artiklijupp mida hiljaaegu lugesin selle kohta kui palju kohukesi eestlased igal aastal põske panevad (ja seda oli ikka väga palju). lähemalt leiva-pähklivõi täidisega hiidkohukesest blogis (kohuke on ka blogi esimene postitus) Blogipostitus.

Liivakook

Jaanikaant
Abikokk
2012-02-27 00:05:05
Siin siis minu soolane ja magus tort isamaale 2012: Soolaseks tordiks seekord hapukapsapõhjadega juustu- munatort ja magusaks tordiks mustikabiskviidiga hapukooretort šokolaadiglasuuriga Retseptid on nähtaval blogis.

Maitse asi

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>