JaanaA Kokaõpilane 2012-02-27 00:45:08 |
Minu tort siis evakook.blogspot.com-st inspireeritud mitte "Pikk Hermann" vaid hoopis "Paks Margareta". Sisuks kolmest suurest kodukana munast biskviit kakaoga, täidiseks vahukoore kohupiima ja vaarika kreem, kaunistuseks vaarikad ja sokolaadilaastud. Pilt ei saanud telefoniga teab mis kena, aga vähemalt sööjad kiitsid torti! :) | |
Bibi Kokaõpilane 2012-02-27 00:45:20 |
Millised oivalised tordid! Kuulsin sellest võistlusest Vikerraadiost, ise tegin torti elus teist korda :) Põhjaks vahustasin 4 toasooja muna 2dl suhkruga. Lisasin 1dl nisujahu, 1dl kartulitärklist, 2tl küpsetuspulbrit ja näpu otsaga soola. Küpsetasin 200C juures u. pool tundi. Jahtunud põhja lõikasin kolmeks kettaks. Alumist ei immutanud, katsin paraja portsu suvel sügavkülma pistetud maasika toormoosiga. Teist kihti immutasin õunamahlaga ja katsin vahukoorega. Kolmandat kihti immutasin, katsin toormoosi ja vahukoorega. Kõige peale panin kettaks rullitud martsipanikihi. Lipu värvid on suhkrukristallidest ning tumedast ja valgest šokolaadist. Äärtel on vahukoor. Tort lisas peolauale tubli annuse pidulikkust, kõigile maitses :) | |
Okkaplika Kokaõpilane 2012-02-27 01:02:21 |
Oh, mulle nii meeldib Jaanikaanti magusa tordi peal olev vana tikutopsiembleem! Nii nostalgiline - toob lapsepõlve meelde! :) | |
Spidur Abikokk 2012-02-27 08:41:00 |
Tegin ka ühe võileivatordi sprottide ja kodujuustuga. . Kahjuks hetkeks, mil ma seda kaunistama tahtsin hakata, oli osa juba sellest ära söödud, nii et pildil on tort pisut väiksem, kui see tegelikult olema peaks. | |
Netcat Abikokk 2012-02-27 09:50:55 |
Minu selle aasta tort "Pingviinide paraad".
Kandvateks ideedeks sotsiaalkriitika (sh. seemnesöömise teema) ja kriisiaja kasinus ning tervislikkus. Pingviinide seost aastapäevaga ei ole arvatavasti tarvis selgitada.
Viinamarjadest tehtud ja toorjuustuga täidetud pingviinid jalutavad nõutul ilmel mooniseemnete vahel ja arutavad, kas tasub ikka neid kodumaal mitte kasvanud seemneid süüa või mitte.
Paastu- ja kriisiajale kohaselt on tort vähemagus ega sisalda jahu - põhimass koosneb kodumaisest ricottast ja toorjuustust, mis on magustatud isetehtud õunamoosiga, alumine kiht saab värvi isekorjatud mustikatest, keskmine jahvatatud mooniseemnetest ja ülemisse on segatud terveid mooniseemneid. Põhi on rukkileiva puru, või ja tumeda šokolaadi segu.
Kuna tegu on külmutatud, mitte küpsetatud tordiga, siis on see ühtlasi ka nullenergia- ehk passiivtort. Sügavkülmikule kulus küll elektrit, kuid selle puudusel oleks võinud tordi täiesti energiakuluta külmutada ka hanges.
Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Liilia Abikokk 2012-02-27 09:56:13 |
tõesti kahju, et siin "meeldimise" nuppu pole! Need pingviinid on niiii lahedad, üks ilveste paar aint puudu :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-02-27 10:41:51 |
Suur-suur aitäh kõikidele osalejatele! Ma hetkel jooksus, nii et täpset võistlustööde arvu öelda ei saa, aga igatahes oli osavõtt uhke ja tase kõrge. Asume nüüd žüriiga rasket tööd tegema! | |
Spidur Abikokk 2012-02-27 10:52:55 |
Maksimum stiilipunktid läheksid minu poolt pingviinide tordile. Väga tundliku sotsiaalse närviga teos:D | |
Karima Abikokk 2012-02-27 11:23:35 |
Joudu z?riile sest meeletumt ilusaid torte on! | |
Frieda Abikokk 2012-02-27 11:24:02 |
Netcat - :D Super! | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |