Seenekas Abikokk 2012-05-02 08:47:03 |
Mullu sügisel tegemata jäänud asjad maksavad ennast kuhjaga kätte. Nii palju kaevanud, istutanud, ette valmistanud, rookinud pole me ükski aasta. Ja võõras ei saa ilmselt eriti arugi, et midagi muutunud on. Igatahes on nüüd üks värske rida mustasõstrapõõsaid istutatud/ümberistutatud ja pool aeda igasugustest juurevõsudest ilmunud vitstest puhastatud. Sellest, et selg ja muud kohad pärast mitme päeva pikkust mitte just igapäevaselt kasutuses olevaid lihaseid pingutanuna valutavad, pole mõtet rääkidagi. Sparglipeenar näeb välja umbes samasugune, kui eelneval pildil, ainult üks taimedest pole veel enda ellujäämisest märku andnud. Elutuba ja veranda on täis tomati, baklažaani, paprika ja muid ettekasvatatavaid taimi, aga mida pole, on teine kasvuhoone. :( Õnneks on sellega veel natuke aega. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-02 09:19:36 |
Seenekas:
Me istutasime eile kõik tomatitaimed (28 tk), pommud (4 tk) ja tšillid (3 tk) kasvuhoones oma "päriskodudesse" ehk siis suurtesse konteineritesse, Kristjan ühendas tilkkastmissüsteemi ka ära. Nüüd ei olegi vaja muud teha, kui oodata-vaadata taimede kasvamist ja viljade valmimist. Turbabrikettidest turbapottidesse (ca 10 cm?) istutasin juba paar nädalat tagasi ja tegelikult oli küll viimane aeg juba ümber istutada, sest juured olid pottidest juba läbi/välja kasvanud.
Tomatid ja Padroni-tšillid on põrandal, pommud ja Peperoni tšilli on paremat kätt laua peal. "Pahupidi" amplis on Sungold tomat, tõeline laste lemmik. See taimeke hakkab seal nüüd end ikka taeva poole ajama.
Täpsemalt aiablogis, kohe lisan pildid ka sinna..
Elutuba ja veranda on täis tomati, baklažaani, paprika ja muid ettekasvatatavaid taimi, aga mida pole, on teine kasvuhoone. :( Õnneks on sellega veel natuke aega. |
|
Trlp Abikokk 2012-05-02 21:34:00 |
Seenekas:
Seenekas, kas sa tead, kas teise aasta spargli selliseid pisikesi võrseid võib murda juba, või tuleb lasta suureks kasvada? Ma ei saa veebiinfost sotti...Kõik justnagu räägivad, et alates kolmandast aastast võib korjata, aga mis ma nende selle aasta võrsetega teen siis?
Rohisin täna kõikide lapse magamispauside ajal maitsetaimepeenardest naati ja va siniliiliaid ehk tsillasid. Seitse ämbrit kokku vist. Naadist on vähemalt toidu sisse kasu, aga see sinine nuhtlus...võeh. "Moodsa koka tarbeaed" kõlab elegantselt, täna ei olnud väga elegantne päev :D Mullu sügisel tegemata jäänud asjad maksavad ennast kuhjaga kätte. Nii palju kaevanud, istutanud, ette valmistanud, rookinud pole me ükski aasta. Ja võõras ei saa ilmselt eriti arugi, et midagi muutunud on. Igatahes on nüüd üks värske rida mustasõstrapõõsaid istutatud/ümberistutatud ja pool aeda igasugustest juurevõsudest ilmunud vitstest puhastatud. Sellest, et selg ja muud kohad pärast mitme päeva pikkust mitte just igapäevaselt kasutuses olevaid lihaseid pingutanuna valutavad, pole mõtet rääkidagi. Sparglipeenar näeb välja umbes samasugune, kui eelneval pildil, ainult üks taimedest pole veel enda ellujäämisest märku andnud. Elutuba ja veranda on täis tomati, baklažaani, paprika ja muid ettekasvatatavaid taimi, aga mida pole, on teine kasvuhoone. :( Õnneks on sellega veel natuke aega. |
|
Seenekas Abikokk 2012-05-03 15:03:33 |
Trlp, mina käin ja armastan neid meil osa teise, osa kolmanda aasta võrseid niisama. Mäletamist mööda võis juba kolmandal aastal sealt midagi võtta, aga ma veel passin. | |
Seenekas Abikokk 2012-05-03 15:20:22 |
Pille:
Selle kohta tahaksin ma öelda "ei ole aus". :D Kuid oma kasvuhoonepuuduses ei saa ma küll kedagi peale enda süüdistada. No muidugi võiks ju lapsi ja meest. ;) Seenekas:
Me istutasime eile kõik tomatitaimed (28 tk), pommud (4 tk) ja tšillid (3 tk) kasvuhoones oma "päriskodudesse" ehk siis suurtesse konteineritesse, Kristjan ühendas tilkkastmissüsteemi ka ära. Nüüd ei olegi vaja muud teha, kui oodata-vaadata taimede kasvamist ja viljade valmimist. Turbabrikettidest turbapottidesse (ca 10 cm?) istutasin juba paar nädalat tagasi ja tegelikult oli küll viimane aeg juba ümber istutada, sest juured olid pottidest juba läbi/välja kasvanud.
http://farm8.staticflickr.com/7113/7134768381_498a849921.jpg
Tomatid ja Padroni-tšillid on põrandal, pommud ja Peperoni tšilli on paremat kätt laua peal. "Pahupidi" amplis on Sungold tomat, tõeline laste lemmik. See taimeke hakkab seal nüüd end ikka taeva poole ajama.
Täpsemalt aiablogis, kohe lisan pildid ka sinna..Elutuba ja veranda on täis tomati, baklažaani, paprika ja muid ettekasvatatavaid taimi, aga mida pole, on teine kasvuhoone. :( Õnneks on sellega veel natuke aega. |
|
Trlp Abikokk 2012-05-07 17:24:46 |
Kas keegi kikerhernest on kasvatanud? | |
Kiilike Abikokk 2012-05-07 21:35:32 |
Kasvuhoones oli tulemus parem :) Õitses ilusasti ja kaunad tulid ka ning mõned herned olid ka sees aga õues tol korral(paar aastat tagasi) kaunu ei tulnud. Kikerhernes tahab sooja. | |
Hexy Abikokk 2012-05-08 08:38:46 |
Mina sel aastal aiandusega ei tegele, ex vanemate aias ikka natuke abistan, vb järgmisel aastal teen oma rõdust istanduse. | |
Trlp Abikokk 2012-05-08 21:44:09 |
Kiilike:
Ahhaa, siis ma ikka katsetan. Kikerherned läksid leotades veidi idanema, panin peotäie huvi pärast potti, nüüd tohutu kiirusega tärkavad. Näevad välja ikka täitsa teistsugused kui herned :D Kasvuhoones oli tulemus parem :) Õitses ilusasti ja kaunad tulid ka ning mõned herned olid ka sees aga õues tol korral(paar aastat tagasi) kaunu ei tulnud. Kikerhernes tahab sooja. |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-05-13 17:30:39 |
Laenasin ema laptopi, sest olen pisut elevil ega saa seda enda teada jätta, et sõin just sparglit, oma peenralt! Paar naasklit oli ennast ca 25cm pikkuseks visanud. Juurde värske kartul otse põllult ja vutimune. Kõige parem spargel üldse, peenralt kõhtu vähem kui 20 minutiga. Pilte kahjuks veel ei näe. | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |