Ilse Abikokk 2012-03-21 06:23:34 |
Karnivoor:
Kavatsen täitsa õue panna. Üksaasta ma ka katsetain aga siis ei kasvatanud ette ja õied jäid hiljaks, eks siis tänavu näis kas said õigell ajal mulda:) Ja siis ma olen veel lugenud, et kui teda üheaastase taimena kasvatada, peab osa õievarsi ära lõikama, et saaks korralike õisikuid. Aga muidu ta kasvab meie kliimas õues täitsa edukalt.
Ilsu:
Ilsu, kui ma küsida võin, siis kuidas sa artišokki kasvatada plaanid? Kasvuhoones? Tundub väga põnev, eriti mulle kui suurele artišokisõbrale :)Täna on õie päev ja artišokk sai ka mulda. |
|
Fre Abikokk 2012-03-27 15:26:33 |
Ärkasime, märkasime, ja tundub et olen taas kõikvõimalike asjadega hiljaks jäänud. Kas tomateid on juba liiga hilja maha panna? Mul oma aias ei kasva midagi, Nõmme mändide all pime aga liivane ;-). Mitu aastat on olnud plaanis veidi suunata ämma potipõllundust, sest tema seemned tulevad naabritädidelt ja oma taimedelt ja sordivalik on suht kesine, kasvatusprintsiibid aga suunatud võimalikult rohkele haljasmassile. Sellest tulenevalt tahaks panna oma maitse järgi mõned tomatid ja mõned muud asjad. Oh ma tean küll et kõik oleks internetist leitav, aga küsin siiski mugavuse mõttes (ja et ei peaks ise valikuid tegema)... Mis võiks olla paar-kolm head tomatisorti, saan aru et too Marmande, aga mida veel? Mõnd head kirsstomatit näiteks. Kasvukoonesse kurgisorti - peaks olema selline, mis on võimalikult immuunne ülekasvatamise suhtes, kui sellist on olemas??? Loen siit et basiilikut kasvatate ka ette? Kas seda peab ette kasvatama? Mis sort on kõige lollikindlam? Hädasti oleks vaja aedube, mis ei lähe liiga kauaks taime külge jäädes kiuliseks.... Hea madal hernes? Vabandust et nüüd palju lihtsaid küsimusi sai.... Tänud ette.... | |
Netcat Abikokk 2012-03-27 16:17:35 |
Fre:
Kunagi ei ole liiga hilja. Minu ema arvab, et veel varagi on - muidu venivad välja ja mis iganes.
Aga meie aiandus asub ka sellises kohas, et öökülma oht kestab jaanipäevani. Ärkasime, märkasime, ja tundub et olen taas kõikvõimalike asjadega hiljaks jäänud. Kas tomateid on juba liiga hilja maha panna? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ilse Abikokk 2012-03-27 16:28:55 |
Fre:
Mina basiilikut ette ei kasvata, ostan poest potikese või paar (on ju mitut sorti myya) , tarvitan pealsed ära ja surun kasvuhoonesse tomatite vahele mulda, saab suvi läbi kasutada. Jamie Oliver arvab, et basiilik kasvuhoones aitab ka igasugu lehetäide vastu:) Selles ma väga kindel ei ole.
Oad võib varsti juba õue maha panna, mul on kevadel peenar ette tehtud ja nagu lumi ära sulab ja maa veidi taheneb, läevad oad sinna kasvama, ette ei leota. Ja siis olen veel kuulnud, et ühes aias on kasulik ühtesorti ube kasvatada (jutt käib siis ikak põldubadest), et mitu sorti koos pidi kehva tulemuse andma. Mul on sel aastal ka neid Fava ube soetatud ja no eks siis näis kas panen ainult need Fava oad või siis ikka need tavalised põldoad.
Ned türgi oad vist peaks ikka ette kasvatama, kui tahad varakult saaki aga need ei taha eriti ümberistutamist, niiet ma arvan, et need panen mai lõpupoole otse kasvukohale ja purk ööseks tagurpidi peale:)
Tomati ettekasvatamisega on see, et igal sordil on oma aeg mis kulub külvist viljumiseni ja nii ongi... vahet pole millal külvad aga uuri siis paki pealt palju aega kulub...eelmisel aastal sai veel detsembri algul ju kasvuhoones käia:D aga siiski on parem mida varem nad valmis saavad:D
Loen siit et basiilikut kasvatate ka ette? Kas seda peab ette kasvatama? Mis sort on kõige lollikindlam? Hädasti oleks vaja aedube, mis ei lähe liiga kauaks taime külge jäädes kiuliseks.... Tänud ette.... |
|
Ilse Abikokk 2012-04-01 11:39:20 |
Põhjalik saade kasvuhoone ettevalmistusest kevadel. Kes nii vara veel magasid, saavad saadet siist kuulata;) http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1772711 | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-01 12:06:05 |
Ilsu:
Tomat ja basiilik on nn "companion plants" ehk tõesti aitavad teineteist kaitsta ja sobivad hästi kokku ja seda mitte ainult Kapri salatis ;)
Minu aianduspiibli andmeil EI tohiks basiilikut aga panna ubade, kapsaste ja kurgi seltsiks.
Ma olen siin aastate jooksul kõiksugu erinevate eesliidetega basiilikuid kasvatanud, nüüdseks jätnud alles vaid tavalise vürtsbasiiliku ja suurelehelise lilla (Gruusia jt Kaukaasia toitude jaoks).
Fre:
Mina basiilikut ette ei kasvata, ostan poest potikese või paar (on ju mitut sorti myya), tarvitan pealsed ära ja surun kasvuhoonesse tomatite vahele mulda, saab suvi läbi kasutada. Jamie Oliver arvab, et basiilik kasvuhoones aitab ka igasugu lehetäide vastu:) Selles ma väga kindel ei ole.Loen siit et basiilikut kasvatate ka ette? Kas seda peab ette kasvatama? Mis sort on kõige lollikindlam? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-02 21:22:59 |
Kas kellelgi mõnis sinise kartuli mugul on üle? | |
Silx Abikokk 2012-04-03 08:52:42 |
Niipalju siis aiahooajast.. ilus karge talvehommik.. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Fre Abikokk 2012-04-03 09:38:31 |
Pille:
Et keegi on õue unustanud ja külm on ära võtnud???
Oh teid sordispetsialiste, ei tea kuidas lihtsalt siniseid kartuleid saab ega miskit.... Kas kellelgi mõnis sinise kartuli mugul on üle? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-03 09:45:00 |
Fre:
Hahaa, ma kohe teadsin, et keegi naljahammas mu küsimust sedasi tõlgendab ;)
Mul nüüdseks juba teada, kust 27. aprillil mõned Blue Congo mugulad saan, nii et kõik on korras :)
Pille:
Et keegi on õue unustanud ja külm on ära võtnud???
Oh teid sordispetsialiste, ei tea kuidas lihtsalt siniseid kartuleid saab ega miskit....Kas kellelgi mõnis sinise kartuli mugul on üle? |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |