Aiahooaeg 2012

Netcat
Abikokk
2012-03-02 15:30:26
Pille:
Netcat:
Ilsu:
Olen muidugi suht ärevil, sest eelmine sügis lõppes meil kasvuhoones karilastega:( Mul on vasepulber juba ostetud ja kui soojemaks läheb hakkan neid välja suitsetama. Aga ikka on väike värin sees, et mis siis sel aastal saab....
Mul on need karilased siiamaani toas (tulid koos eelmise aasta potitomatitega). Niiet mitte midagi ei saa ette kasvatada. Ennast elutoast ju välja ka ei suitseta. ;(
Praegu loen, et nende karilaste vastu vist ei aitagi väga midagi? Siin räägitakse mingist kollasest püünispaberist. Siin ka üht-teist.
Kollast püünispaberit (tegelikult mitte paber, vaid liimiga kaetud plastitükid) kasutan juba sügisest saadik, püüab väga hästi. Aga ikka lendavad. Tegelikult ütleb rahvatarkus, et Actaraga tuleks kasta, siiamaani võtan hoogu, kardan oma toataimlat solvata. Mul on potililli, kes võiksid vanuse poolest juba valima minna, kui nad inimesed oleksid.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ilse
Abikokk
2012-03-02 16:14:38
No ma loodan väävlisuitsule (eespool ma mainin meeltesegaduses vasepulbrit... ei ei ikka väävlipulber ja väävlisuits) ja sellele, et talvel oli ikka karmimat külma ka. Loomulikult tuleb korralik Käsitsi ja harjaga pesu ka seespoole ja väljaspoole. Ilmselt peab ikka miskit kangemat kraami kasutama... arvan, et äkki katsetan mõne toaletipuhastusvahendiga :D Üleelmisel aastal ma nägin kui naaber tossutas kasvuhoones ja siis ma ei tulnud selle pealegi, et ta võib karilasi peletada ja ju nad siis meile kolisid.... eksnäis... aga toast ma ei kujuta ette kuidas neist lahti saab, eriti kui on palju lilli... ilmselt peaks kõik lilled suvel õue viima ja korralikult desinfitseeritud pottidesse ja uue mullaga ümber istutama, rääkimata kardinate ja akende ja ...oeh ... pesust.

Ilse köögis

Netcat
Abikokk
2012-03-02 17:24:17
Tegelt ma vaatasin just praegu netist karilaste pilte ja ma pole üldse kindel, kas need ikka on karilased, kes mul elavad. Pole nagu nii valged tiivad. Rohkem nagu mingid glorified äädikakärbsed, ainult nad ei ela seal, kus tavaliselt elavad äädikakärbsed, vaid ikka toataimede ümbruses, kuigi ka monitorid jm säärane soojust ja valgust emiteeriv pakub neile suurt huvi. Võin neist seal kleeppaberi peal pilti teha, kui keegi selle järgi identifitseerida suudab.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zapxpxau
Abikokk
2012-03-02 17:30:14
Meil olid toas, aga viisime kõik taimed õue ja siis sügisel polnud enam toas ühtegi. Aga taimed said küll vett ja vilet, nii rohelist seepi, kemikaali kui ka veetünni põhja uputamine tuli ette võtta. Peab olema järjekindel ja iga paari päeva tagant taime üle pesema/pritsima lahusega ja nii kuskil kuu-paar. Hea kui on suvi ja saab taime õue jätta, aga vahel tundub, et lihtsam oleks taim hävitada. Ma ei raatsinud kalamondiinipuud ära hävitada.

Zap*

Silx
Abikokk
2012-03-07 09:18:38
Aga pühapäeval sai külvatud Malle ja Visa. :) Ja paprikat ka.. sorti hetkel peast ei mäleta.. Külvan emaga kahasse.. Tomatid tulevad mul niiöelda avamaatomatid. Eelmisel aastal Malle kandis küll hästi. Plaan on aiamaale veel tekitada porgandivagu, pikkade peetide pesa, paar suvikõrvitsat, mõned türgi oad ja herned ja vast siis ka kõrvits. Salateid ja maitseaineid ka.. Maasikad võiksid see aasta juba kanda, tikripõõsas ka olemas.. Tahaks veel sõstraid ja vaarikaid.. Lillemajandus on omaette teema :D Palun kevadet!

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Ilse
Abikokk
2012-03-07 10:38:00
Sai ka külv tehtud, erinevad (5 sorti) tomatid - õue, terassile potti ja kasvuhoone jaoks,.Paprika (1 sort), Jalapenod (2 erineva firma seemet) Chilli ( 1 sort) Sel aastal siis turbatablettides ja igal taimel on pisike nööpnõel, erinevate värvi peadega, et hiljem sordid segi ei läheks. Legendis on kõik ilusti kirjas ja märgistatud vastavate värvidega:) PALUN KEVADET !

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-03-07 10:50:47
Mul ka esimesed külvid tehtud, täpsemalt panin kirja aiablogisse. Ilsu, see nööpnõelatrikk on hea. Mul on kastidel numbrid peal ja siis kirjas, et A1+A2 on see ja C3+C4+D1 on too :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2012-03-07 13:24:23
Pille:
Mul ka esimesed külvid tehtud, täpsemalt panin kirja aiablogisse. Ilsu, see nööpnõelatrikk on hea. Mul on kastidel numbrid peal ja siis kirjas, et A1+A2 on see ja C3+C4+D1 on too :)
Jah, Pille ma murdsin ikka mitu õhtut enne magamaminekut voodis pead, et kuidas ma selle olukorra lahendan :) Kaalusin värvilisi rahakumme ja mida kõik veel ja siis plahvatas see nööpnõelatrikk :D eelmisel aastal ma ka kleepisin ja kirjutasin pottidele ja olid eri võrvi potid ja ikka läksid paar taime segi ja mõned õue tomatid veetsid aega kasvuhoones ja vastupidi :) Nüüd veedavad nad oma aia kuni õueni koos nende nõeltega :P

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-03-07 13:34:17
Ilsu:
Pille:
Jah, Pille ma murdsin ikka mitu õhtut enne magamaminekut voodis pead, et kuidas ma selle olukorra lahendan :) Kaalusin värvilisi rahakumme ja mida kõik veel ja siis plahvatas see nööpnõelatrikk :D eelmisel aastal ma ka kleepisin ja kirjutasin pottidele ja olid eri võrvi potid ja ikka läksid paar taime segi ja mõned õue tomatid veetsid aega kasvuhoones ja vastupidi :) Nüüd veedavad nad oma aia kuni õueni koos nende nõeltega :P
No ma vabatahtlikult terariistu õue ei pane :) Kui ümber istutame, siis pannakse pottidesse juba korralikult sildid sordinimedega. Mitmed sildid on juba eelmistest aastatest olemas ja vabu silte on ka, nii et peaks kõigile jätkuma.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2012-03-07 13:58:46
Pille:
Ilsu:
Pille:
No ma vabatahtlikult terariistu õue ei pane :) Kui ümber istutame, siis pannakse pottidesse juba korralikult sildid sordinimedega. Mitmed sildid on juba eelmistest aastatest olemas ja vabu silte on ka, nii et peaks kõigile jätkuma.
Ei..ei.. ikka ainult õueni ;) Õues on mul ka hoopis teist masti sildid, ei mingeid nõelu :D

Ilse köögis

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>