Aiahooaeg 2012

Seenekas
Abikokk
2012-01-29 21:32:09
Kuna ma olen natuke laisk ja natuke mugav ja veidike ebamugavalt taviste tegemistega hõivatud, kas keegi saaks vihjata, kust rosmariini hooldamise kohta lugeda või oma kogemusi jagada. Just saabus meile ca 20 cm kõrgine ja 15 cm läbimõõduga põõsake. Millised tingimused talle hetkel parimad oleks ja siis edasi suvel on? Praegu huvitaks eriti valguse ja temperatuurivajadus.
Ilse
Abikokk
2012-01-30 06:13:45
Seenekas:
Kuna ma olen natuke laisk ja natuke mugav ja veidike ebamugavalt taviste tegemistega hõivatud, kas keegi saaks vihjata, kust rosmariini hooldamise kohta lugeda või oma kogemusi jagada. Just saabus meile ca 20 cm kõrgine ja 15 cm läbimõõduga põõsake. Millised tingimused talle hetkel parimad oleks ja siis edasi suvel on? Praegu huvitaks eriti valguse ja temperatuurivajadus.
No see on minu arvates võimatu missioon, üks rosmariin ületalve pidada. Minu oma kuivas juba tükk aega tagasi ära :( Nagu ka eelmisel ja üleelmisisel talvel. Olen igasugu asju proovinud aga ei... Räägitakse, et tahab valget kohta ja mitte väga sooja kohta. Kastmisega hoida pigem tagasi ja mitte üle kasta, samas eitohi juurepall läbi kuivada :) No nigu ikka nende talvel tuppa toodud lilledega aga minul ta igaljuhul sureb enne kevadet kindlalt ära. Suvel pole nendega probleeme, peaasi, et on päikeseline koht ja saavad korralikult juua:) Head katsetamist ja õnne :) Tassikese kuulus postitus äkki abiks :) http://www.tassike.ee/2011/02/maitsetaimed-toas/

Ilse köögis

Netcat
Abikokk
2012-01-30 16:54:24
Ega bataati keegi ei ole proovinud kasvatada, kas meil on väljas selle jaoks liiga külm?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pinnu
Abikokk
2012-02-04 10:37:25
Mina sain eelmine aasta naabrinaise käest rosmariinipõõsa ja ma jätsin selle küll talveks peenrasse. Tal see juba mitu mitu aastat ja ta kuagi ei kaeva seda üles, et tuppa tuua talveks. Ja kevadel hakkab uuesti kasvama. Ma ei oskagi öelda, kas see on siis mingi erisort või? Igastahes jõuludeks ja uueks aastaks sain ma veel peenrast näpsata tüümiani ja rosmariini ja salveid, kõik olid elu ja tervise juures.
Ellys
Kokaõpilane
2012-02-05 14:24:55
Mul on mitmel aastal rosmariin hukkunud, kas on liiga kuivaks jäänud (istutatud turbasegusesse mulda ja kuivab suhteliselt kiiresti, samas aga hoiatatakse ülekastmise eest) või on külm ära võtnud. Jaanuaris ostetud potis on kaks tugevat taime, kes on praegu 10 soojakraadi juures ja tunnevad end mõnusalt. Keskküttega ruumis hakkab rosmariin talvisel pimedal ajal ajama nõrku võrseid, nii on mu tütre taimega just juhtunud. Jagan kevadel oma rosmariini kaheks, ühe jätan potti ja teise istutan maha. Maha istutatud taime tuleb kindlasti hoolikalt katta ja lund peale kuhjata. Tüümian ja salvei elavad mul aastaid aias, salvei on mõnel aastal natuke kahjustada saanud, kuid siiski ellu jäänud.
Ilse
Abikokk
2012-02-09 06:49:43
Nami-Nami on ka siin müügiargument :) Mis mind küll rõõmustab ja Marmande on täiesti külvikavas :) http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=47&art=974

Ilse köögis

Annaliisa
Kokaõpilane
2012-02-09 10:02:04
Ma loodan, et see küsimus sobib siia: tahame teha need tõstetud peenrad endale, Pille, sul vist on miskit sarnast. Küsimus aga on, mis sinna põhja panna? Varemalt, tean, vooderdati põhjad geotekstiiliga, nüüd on siit-sealt meelde jäänud, et see pole enam sugugi moodne lahendus ja ei peeta üldsegi heaks, et parem siis juba ajalehed. Kuidas üldjoontes samm-sammult sellised peenrad teinud olete endal? Ja mis ühe säärase peenra mõistlikud mõõdud oleksid?
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-09 11:26:08
Ilsu:
Nami-Nami on ka siin müügiargument :) Mis mind küll rõõmustab ja Marmande on täiesti külvikavas :) http://www.hansaplant.ee/?op=body&id=47&art=974
Hmmm. See tuleb natuke üllatusena, aga noh :) Head tomatisordid on kindlasti, lihtsalt ma ei teadnud, et Hansaplant neid sedasi promob :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-09 11:28:29
Annaliisa:
Ma loodan, et see küsimus sobib siia: tahame teha need tõstetud peenrad endale, Pille, sul vist on miskit sarnast. Küsimus aga on, mis sinna põhja panna? Varemalt, tean, vooderdati põhjad geotekstiiliga, nüüd on siit-sealt meelde jäänud, et see pole enam sugugi moodne lahendus ja ei peeta üldsegi heaks, et parem siis juba ajalehed. Kuidas üldjoontes samm-sammult sellised peenrad teinud olete endal? Ja mis ühe säärase peenra mõistlikud mõõdud oleksid?
Annaliisa, meil läks sinna alla tavaline kruus, siis muld peale. Proovin aiablogisse põhjalikuma postituse teha nende peenarde kohta; üht-teist oli ka Kodu&Aia detsembrinumbris kirjas. Praegu liiga külm ja ma kahe tatistava lapsega tubane, ei pääse mõõdulindiga õue lihtsalt :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kristjan
Abikokk
2012-02-09 12:13:41
Pille:
Annaliisa:
Annaliisa, meil läks sinna alla tavaline kruus, siis muld peale. Proovin aiablogisse põhjalikuma postituse teha nende peenarde kohta; üht-teist oli ka Kodu&Aia detsembrinumbris kirjas. Praegu liiga külm ja ma kahe tatistava lapsega tubane, ei pääse mõõdulindiga õue lihtsalt :)
Peenarde mõistlik laius on 1m. Alla selle võib muld suvel liiga ära kuivada. Samas saab mõlemalt poolt kergesti rohida. Meie peenrad on ca 5m pikad, aga seda võib valida vastavalt asukohale. Meil pole midagi kasvumulla alla pandud, muld on sõelmete kihi peal (killustik segamini mullaga). Sõelmete kiht on vajalik, kuna muidu on Viimsis maapind puhas savi ja mingit looduslikku äravoolu ei ole. Ilma äravoolu probleemita leian, et pole midagi vaja alla panna.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>