Aiahooaeg 2012

Ilse
Abikokk
2012-10-02 14:02:12
2.03.2012
Netcat:
Pille:
Netcat:
Ilsu:
Olen muidugi suht ärevil, sest eelmine sügis lõppes meil kasvuhoones karilastega:( Mul on vasepulber juba ostetud ja kui soojemaks läheb hakkan neid välja suitsetama. Aga ikka on väike värin sees, et mis siis sel aastal saab....
Mul on need karilased siiamaani toas (tulid koos eelmise aasta potitomatitega). Niiet mitte midagi ei saa ette kasvatada. Ennast elutoast ju välja ka ei suitseta. ;(
Praegu loen, et nende karilaste vastu vist ei aitagi väga midagi? Siin räägitakse mingist kollasest püünispaberist. Siin ka üht-teist.
Kollast püünispaberit (tegelikult mitte paber, vaid liimiga kaetud plastitükid) kasutan juba sügisest saadik, püüab väga hästi. Aga ikka lendavad. Tegelikult ütleb rahvatarkus, et Actaraga tuleks kasta, siiamaani võtan hoogu, kardan oma toataimlat solvata. Mul on potililli, kes võiksid vanuse poolest juba valima minna, kui nad inimesed oleksid.
Karilased ründasid meid 2011 suvel. Väike ülevaade siis sellest mis sai tehtud ja kuidas läks. Kõigepealt kaevasin sügisel pealmise kihi kasvuhoones läbi. See oli lausa viimasel minutil, enne külmumist (detsembris) Ja kevadel, siis mai alguses sai kogu kasvuhoone rohelise seebi lahusega üle pestud. Ikka harjaga kohe ja kõik osad, klaasid ja raamid ikka ka. Lahus oli selline peotäis seepi ämbris vees. Sooja veega ja puha. Hiljem korralik survepesu loputus. Väävel oli olemas, et suitsu teha aga jäi ära. (ei olnud aega ega sobivat hetke) Tulemus: EI ÜHTKI KARILAST. Aia teises nurgas (eelmisel aastal oli neid lõpuks terve aed lõpuks täis).olid mõned isendid näha, seal selline umbsem koht. Kastan järgmisel kevadel mujalt ka lahja seebilahusega ilmselt. Niiet saab lahti küll:) Talgud 2012 mais

Ilse köögis

Pinnu
Abikokk
2012-10-25 19:03:33
Lõpetasin täna aiahooaja. Viskasin kasvuhoonest kõik taimejäänused minema. Leidsin veel isegi ühe kurgi :). Korjasin aiamaalt peedid (enamus on pöidlajämedused) ning kaevasin maa läbi. Porgandid jätsin veel peenrasse. Kevadel laadalt ostetud pastinaak on minu meelest hoopis juurseller. Pastinaak peaks ju olema selline porgandi moodi aga suurem... või olen ma kõigest valesti aru saanud. See aga on selline suur nagu kaalikas ja hästi palju peenikesi "porgandi mooodi" juurikaid on selle põhimugula ümber keerdunud. Üldse see hooaeg kuidagi ebaõnnestus. Tomatid ei olnud suuremad asjad, porgandid on väga väiksed ja tõusid kehvasti. Rooma salat kasvas meeletult pikaks, ei moodustanud korralikku pead. Lehtpeet vohab küll korralikult. Aga seda keegi ei taha tarvitada jällegi. Kabatšokid tärkasid alles teisel külvil ja seega sain 3 tk ja külm võttis taimed ära :D Ostetud 5-st lillkapsast 1 osutus savoiks ja 3 lihtsalt ei kasvanud. Brokkoli aga kandis korralikult. Ehk järgmine aasta õnnestub paremini.
Zapxpxau
Abikokk
2013-01-28 20:44:02
Eelmise aasta saadused jäid mul siia postitamata, aga tellisin täna seemned ära, nii et uus aiandushooaeg saab ca. kuu-poolteise pärast hoo sisse. Füüsailt enam kasvukasse ei pane, kuskile suurde potti, õue. Kurkidest panen ainult pisikesi.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-01-29 09:55:39
Zapxpxau:
Eelmise aasta saadused jäid mul siia postitamata, aga tellisin täna seemned ära, nii et uus aiandushooaeg saab ca. kuu-poolteise pärast hoo sisse. Füüsailt enam kasvukasse ei pane, kuskile suurde potti, õue. Kurkidest panen ainult pisikesi.
Elisa, tekitasin Sinu innustusel uue teema nüüd ka juba :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >