Aiahooaeg 2012

Kätrin
Abikokk
2012-05-13 18:54:08
Mina avastasin täna emal maal külas käies lillepeenra jäänukotsast sellised asjad: Ema ütles, et see on asparaagus, see mis käib lillekimpu :D Ära ma nad sealt igaljuhul tõin - oli rohelisi vibalikke ja ka pontsakamaid lillakaid. Kas võib olla, et need ei ole söödavad sparglid? Kui on ikkagi söödavad, olen õnnega koos, sest ema ütles, et kavatses täna need üles kaevata, kuna pidavat igavene suur puhmas olema :)

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-05-13 19:14:56
Kätrin:
Mina avastasin täna emal maal külas käies lillepeenra jäänukotsast sellised asjad: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547583_10150820763196964_501816963_9677991_1458137642_n.jpg Ema ütles, et see on asparaagus, see mis käib lillekimpu :D Ära ma nad sealt igaljuhul tõin - oli rohelisi vibalikke ja ka pontsakamaid lillakaid. Kas võib olla, et need ei ole söödavad sparglid? Kui on ikkagi söödavad, olen õnnega koos, sest ema ütles, et kavatses täna need üles kaevata, kuna pidavat igavene suur puhmas olema :)
No aga Sa aita teda - võta igal kevadel võrsed ära ja pista põske, siis pole ohtu, et suur puhmas tuleb ;) Zapxpxau - mul on suure istutuspoti sees päris kobedad sparglivõrsed, samuti plaanis need nüüd lähima päeva-paari jooksul ära süüa :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2012-05-13 19:22:49
Pille:
Kätrin:
Mina avastasin täna emal maal külas käies lillepeenra jäänukotsast sellised asjad: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547583_10150820763196964_501816963_9677991_1458137642_n.jpg Ema ütles, et see on asparaagus, see mis käib lillekimpu :D Ära ma nad sealt igaljuhul tõin - oli rohelisi vibalikke ja ka pontsakamaid lillakaid. Kas võib olla, et need ei ole söödavad sparglid? Kui on ikkagi söödavad, olen õnnega koos, sest ema ütles, et kavatses täna need üles kaevata, kuna pidavat igavene suur puhmas olema :)
No aga Sa aita teda - võta igal kevadel võrsed ära ja pista põske, siis pole ohtu, et suur puhmas tuleb ;)
Et siis ongi kohe täitsa õige söödav spargel? Issssuus, milline õnn :) Lähen kohe grillima neid nüüd!

Kätrini kokkamispäevik

Ilse
Abikokk
2012-05-13 19:28:01
Mina sel aastal veel ainult imetlen:) Las koguvad jõudu veel mu tillukesed asparaagused. Näevad head välja küll juba:)

Ilse köögis

Mari-Liis
Abikokk
2012-05-13 22:45:26
Zapxpxau:
Juurde värske kartul otse põllult
:O Kas tõesti põllul kartul valmis?

Siit nurgast ja sealt nurgast

Trlp
Abikokk
2012-05-15 21:26:00
Me tegime sel aastal pärast pikka pausi maale uuesti maasikapeenra - 28 Venta taime sai laupäeval maha istutatud. Kasvuhoonet ikka valmis ei saa selle suvega - ja ma olen VÄGA kurb selle üle - kiletunnelitesse läks kahe üsna suvalise sordi paprikataimi; 4 istikut Black Beauty baklažaani; kuus kikerhernetaime - rohkem nalja pärast; kümme fenkoolitaime. Tomatid lähevad sel aastal jälle lihtsalt õue peenra peale. Eelmisel aastal kandsid nad nii väga korralikku saaki, vaatame, mis sel aastal saab. Piparmünt on ilmselgelt kõige elujõulisem kultuur meie maa-aias :D Ja kõik kuus sparglitaime kandsid esimesi võrseid. Kevad on ikka lahe.
Zapxpxau
Abikokk
2012-05-16 13:25:50
Mari-Liis:
Zapxpxau:
See on see laisa inimese kartulimaa "õnnistus". Kui sügisel väikseid punne maha jätad, mida ei viitsi ära korjata, siis kevadel maad kaevates leiad ikka ühe korraliku poti jagu selliseid ploomisuurusi kartuleid. Ilusad, õhukese koorega... :D Ei tea kuidas see areng seal käib.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-05-16 13:53:58
Zapxpxau:
Mari-Liis:
Zapxpxau:
See on see laisa inimese kartulimaa "õnnistus". Kui sügisel väikseid punne maha jätad, mida ei viitsi ära korjata, siis kevadel maad kaevates leiad ikka ühe korraliku poti jagu selliseid ploomisuurusi kartuleid. Ilusad, õhukese koorega... :D Ei tea kuidas see areng seal käib.
Kellele õnnistus, kellele needus. Me otsustasime tänavu maapirne maha mitte panna - mu emal kasvab neid piisavalt, jätkub meile kõigile. Kristjan praktiliselt sõelus need kaks peenart läbi, kus maapirnid mullu võimutsesid. Eile oma salatipeenra taimehakatisi imetledes nägin ikkagi VÄHEMALT kahte maapirni, mis oma rohelise varreotsa oli mullast välja pistnud :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Trlp
Abikokk
2012-05-16 21:48:36
Ilsu:
Mina sel aastal veel ainult imetlen:) Las koguvad jõudu veel mu tillukesed asparaagused. Näevad head välja küll juba:)
Ilsu, aga mida sa nendega siis teed lõppkokkuvõttes? Mul on umbes sama seis, kas ma peaks need võrsed tänavu, ehk teisel aastal siis kõik laskma põõsaks kasvada? Nad lähevad päris parajaks puhmaks ju...Üldse ei saa aru...
Ilse
Abikokk
2012-05-17 06:49:35
Trlp:
Ilsu:
Ilsu, aga mida sa nendega siis teed lõppkokkuvõttes? Mul on umbes sama seis, kas ma peaks need võrsed tänavu, ehk teisel aastal siis kõik laskma põõsaks kasvada? Nad lähevad päris parajaks puhmaks ju...Üldse ei saa aru...
Nojah, lasen kasvada ja siis sügisel lõikan maha. Võrseid saab koguda kolmandal kasvuaastal, lõigates neid 15-20 cm kõrguselt, siis kui nad on tihedad ja ei vaju laiali ja massiga 20-30 g. (Seemnemaailm)
Ja mul on need taimedest eelmisel aastal istutatud. Niiet peab ootama veel:)

Ilse köögis

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>