Kaneelikang Kokaõpilane 2012-05-19 17:56:37 |
Ostsin täna tomatitaime, mille nimi on "Valge klaar". Selline õunapuu on meil aias ja seda õuna teavad kõik. Aga tomat...... Huvi pärast ostsingi. Kas keegi on sellise tomatiga tuttav? | |
Zapxpxau Abikokk 2012-05-26 18:28:37 |
Tegin täna lõunaks sparglit kammkarpide ja pošeeritud munaga. Ega palju rohkem see aasta varsi ei saa, kui ehk mõne veel aga siis peab laskma taimedel jõudu koguda. Esimese maasika sõin kah! :D Nii hea. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-26 18:57:14 |
Zapxpxau:
Ma ostsin täna Viimsi taluturult ilusaid eestimaiseid maasikaid. Kusjuures sordinime unustasin juba ära :O
Lisaks ostsin siis veel 11 maasikataime - 10 Polkat (senisele 10 Sonatale lisaks) ja siis ühe taasviljuva Everesti (?). Nüüd on meil istutustöödega kõik..
Esimese maasika sõin kah! :D Nii hea. |
|
Ilse Abikokk 2012-05-26 19:20:58 |
Pille:
Mul on ka see Everest, oktoobrini olid aga marjad küljes, ega nad lõpuks enam punaseks ei läinud aga minu arvates on nendega see, et ei tohi võsusid ära võtta, sest võsud hakkavad ka kohe marju tootma. Pildid on tehtud eelmise aasta septembris, üks neist sept lõpus:)
Zapxpxau:
Ma ostsin täna Viimsi taluturult ilusaid eestimaiseid maasikaid. Kusjuures sordinime unustasin juba ära :O
Lisaks ostsin siis veel 11 maasikataime - 10 Polkat (senisele 10 Sonatale lisaks) ja siis ühe taasviljuva Everesti (?). Nüüd on meil istutustöödega kõik..Esimese maasika sõin kah! :D Nii hea. |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-05-26 21:19:23 |
Meil on nüüd enamus Polka sordist. On olnud ka Senga Senganat ja Festivali (norm. sordid) ja mingeid teisi. Näiteks Honeoye ei meeldinud ja Bounty ka mitte, sellised "väga transpordikindlad" sordid, mis maitse poolest kehvemad. Taasviljumisest ma ei tea, aga viimase maasika saime peenralt novembris. Oli hea mahe sügis. Meil oli siin aianduslaat ja sai mõned taimed ostetud, aga juhtus nii, et paberkott läks 2 korda katki !! ja nii läksidki inimsummas mu münditaimed kaotsi. Uue kuldreneti saime siiski ohutult koju. Vana puu kannab veel oma jao, aga on juba päris eakas. Saare-Tõrvaaugu istik, loodan et on õige asi. Kui ei, siis peab Põlvamaalt Õunatalust tooma minema. | |
Pozataja Abikokk 2012-06-03 00:13:31 |
mina ka mõtlesin see aasta maasikapeenra teha. siiani olen hakkama saanud turult või poest toodud mammudega aga natukese uurimustöö tagajärjel otsustasin maasikataimed hoopis tellida bakkerist. taimed tulid siis hollandist. ühe sordi nimi "Elsanta" mis pidi olema euoopas kasvatatuim sort ja teiseks sordiks "gigantella maxim". ehk siis väga suured maasikad. Bakkeri koduleht ütleb toodete kättesaamise kohta et kuni 6 kuud , aga hiljemalt selleks ajaks lubab taimed saata kui nende õige istutusaeg on. niiet minuni jõudsid taimed juba nädalaga, tellisin mais. järgmiseks aastaks ehk näha ole mis neist saanud on. eesti aianduskeskustes selliseid sorte kohanud pole veel. üldse muutsin oma aia natuke eksootilisemaks ja istutasin sinna hapude sügisõunte asemele virsiku ja aprikoosi. haljassaare puukoolis oli neil endal virsik kasvama jäetud ja olid karvased virsikud juba pealgi. aprikoos on ungarist aga virsik lätist. seega suhteliselt külmakindlad, küll aga varakevadel öökülmade eest vaja kaitsta mõlemaid. ja 2 suveõuna ka. ühte sorti- "kasper" otsisin pool harjumaad taga, igalpool otsas- leidsin lõpuks ja "valge klaar" peab olema küll minumeelest igas aias. ootan juba huviga, mis aasta-paari pärast saama hakkab kas taimed jätkuvalt kõik elus ja kas vilju ka näeb. | |
Pozataja Abikokk 2012-06-03 00:16:52 |
ja seoses sellega tekkis ka küsimus. istutasin maasikataimed praegu kastidesse kuna pole veel peenart aga peenrategija saabub juuli keskel alles. kas keset suve võib needsamad maasikad kastidest peenrasse ümber istutada? või lasen neil see aasta kenasti kastides olla ja istutan järgmine kevad? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-03 03:45:37 |
Pozataja, me Valget Klaari ise ei pannud, sest mu vanemate aias on üks väga uhke klaarõunapuu, hea põhjus vanemate külastamiseks. Kasper oleks mulle täitsa meeldinud,sain neid kunagi Hortese õunapäeval proovida, aga kahjuks ei jäänud lihtsalt ruumi. Meil on õuntest Antonovka (koogi?un), Kuldrenett (meespoole valik), Suislepp (minu valik) ja brittide Egremont Russet (meie pere eksootiline valik :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-08 13:15:41 |
Rediseid olen juba söönud. Eile külvasin uuesti veidi salatiseemneid, tänavused ootamatud jahedad ööd on salatitaimed kiratsema pannud. Ehk on uued seemned elujõulisemad. Marjapõõsastel (must ja punane sõstar, söödav kuslapuu) on päris palju marju küljes, murelil on korralikud marjad juba. Nüüd tuleb oodata nende valmimist :P | |
Zapxpxau Abikokk 2012-06-09 00:16:18 |
Ööd on jah olnud jahedad ja peenrakastis asjad natuke kiduvad. Kasvuhoonest aga tõin täna esimese kurgi! On teine natuke sohkis käinud vist, muidu sile kurk, aga seljal karvane hari püsti :O Muidu kena 14cm pikk. Punk-kurk. Arbuusiõisi sai pintseldatud ja mõned asjad õitsevad ka veel. | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |