Netcat Abikokk 2012-06-13 23:43:16 |
Ah, mina mõtlesin, et redised peavad varem valmis olema ja olin väga masenduses enda omade üle. Sain tegelikult esimesi juba rohkem kui nädal tagasi.
Maasikate kohta on mul ainult kaks sõna öelda: Õielõikaja. Jälle. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Trlp Abikokk 2012-06-14 21:37:52 |
Ööd on jahedad olnud, aga päike on kuidagi eriti intensiivne mu meelest. Pole kunagi varem eriti istikuid pidanud õuega harjutama, aga mul Saaremaal on päike sel kevadel ära kärsatanud paprikataimed ja suvikõrvitsa :S Zapxpxau, sina äkki oskad öelda, kas Kuressaares kusagil tomati-, paprika- ja suvikõrvitsaistikuid nii hilja enam müüakse? Ma pole kunagi ostma pidanud, aga nüüd vist peaks tõesti mõned juurde tooma.. Heade uudiste rindelt: lillepeenraspargel toodab eriti rikkalikku saaki ja üks suvaliselt peenrasse pistetud lehtsalatipott võttis juured alla. Asi seegi. | |
Zapxpxau Abikokk 2012-06-14 21:41:56 |
Vanaema just tõi omale kurki ja tomatit, vist oli Krauta või Bauhof, võin talt küsida teine päev. | |
Trlp Abikokk 2012-06-15 01:53:54 |
Mmm, ehituspoed, ok, sinna ma satun homme, ilmselt mõlemasse. Tänud, ei tulnud selle pealegi, et ehituspoe aiandusosas nö päris-taimi müüakse. Ma arvasin, et seal ongi umbes ainult lilleamplid. Kogu selle rohke ja intensiivse päikese juures on üks hea asi ka (peale selle, et endal on mõnus õues olla). Tüümian, mis sai päris õnnetul kujul peenrasse istutatud, ilmselgelt mõnuleb ja laiutab. Seda polegi varem nagu juhtunud. | |
Zapxpxau Abikokk 2012-06-15 16:54:33 |
Nii, küsisin üle, tomatid tõi ta Bauhofist ja kurgi turult. Mul ka tüümian ja eriti veel sidruntüümian päris laiutavad, aga õitsedes nii ilus, et ei raatsi ära lõigata. | |
Netcat Abikokk 2012-06-18 16:28:54 |
Minu tüümian on ka end puhvi ajanud.
Tahaks sparglikasvatajatelt küsida, kas midagi on viltu, kui ma panin eelmisel aastal potiga võrse maha ja tänavu on endiselt ainult üks ülipeenike pikk ritv püsti, ühtegi lisavõrset ei paista. Peaks ma talle midagi tegema, et ta haruneks? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-18 17:05:57 |
Ma ostsin Viimsi taluturult laupäeval kaks kurgitaime ja pistsin kõrvitsapeenrasse.
Ja täna avastasin esimese punase maasika :) Olin seda varem märganud, aga siis polnud veel täitsa punane. Eilne vihm oli selle varre küljest lahti peksnud, nüüd panin tuppa poja eest peitu, sest tütretirts tahtis seda esimest maasikat kindlasti endale :)
Netcat:
Netcat, kas see üksik ridvake on vähemalt jämedam võrreldes eelmise aastaga? Ma ostsin mullu Hortesest "Glory of Washingtoni" - vist kolm ridvakest, sellised jämedama lõnga jämedused. Tänavu oli ritvu rohkem ja kõik ikka 2-3 korda paksemad - ühe viskasin isegi pannile. Järgmisel aastal saab ehk vähemalt ühe korraliku roa juba..
Mul on püsikutest ürdid nii uhked, et võin vabalt restoranidele jagama hakata. Korea münt, vene estragon (kahjuks mitte prantsuse oma), siledalehine petersell, lehtseller, iisop, leeskputk - kõik laiutavad. Tüümian on kena, kuigi mitte veel täies uhkuses.
Tahaks sparglikasvatajatelt küsida, kas midagi on viltu, kui ma panin eelmisel aastal potiga võrse maha ja tänavu on endiselt ainult üks ülipeenike pikk ritv püsti, ühtegi lisavõrset ei paista. Peaks ma talle midagi tegema, et ta haruneks? |
|
Netcat Abikokk 2012-06-18 18:28:26 |
[1quote]kas see üksik ridvake on vähemalt jämedam võrreldes eelmise aastaga?[/quote]
Ei ole, hoopis peenem on. Nagu mingi noh, tillivars. Aga selle-eest pikaks veninud. Pannile panna ei ole seal küll kohe kindlasti midagi. Kui ma ei teaks, et see on spargel, siis võimalik, et ära ei tunneks, millega tegu. Väetada? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ilse Abikokk 2012-06-18 19:37:38 |
Täna hommikul tuvastasin tegelased, kes mu maasikapeenralt musta peenravaipa ära kisuvad--- varesed, Terve karjaga olid kallal.Nüüd on selle täiesti katki ka veel kiskunud. Alguses ma ei suutnud kuidagi mõista, et miks tuulevaiksel hommikul on ääred mulla alla topitud vaip lahti pääsenud ja loperdab igalt poolt. Ei tea mis neil seal huvi pakub. Eelmisel aastal taimest istutatud spargel on mul ka selline peenike ja pikk, aga ikka rohkem võrseid kui üks. Eks järgmisel aastal siis vaatab. Ma arvan, et ta peab ikka aastaid endale koguma ja siis saab alles pannile:) Väetisega vist on nii, et kõdusõnnikut kevadel aga miskit keemiat küll ei tahaks. Aga MIKS ei kasva minu spinat jääb arusaamatuks. tegin uue külvi teise seemnega ja seda pole ka näha. Redised on valmis ja varsti otsas:) Tomatid on küljes, eriti vahvad on need piknikutomatid. Koguvad suurust iga päevaga. Oad on erakordselt uhked ja ilusad. Ja kohe kohe puhkevad pojengid:) Suvi on ilus:) | |
Zapxpxau Abikokk 2012-06-20 00:35:23 |
Mina panin maha taimed, mis olid juba paar aastat vanad (müüdi selliseid, et kohe järgmine aasta annavad natuke saaki) ja sain igalt taimelt umbes 7-8 vart, mis olid väikese sõrme moodi, aga lasin osad lihtsalt pikaks kasvada. Arvestan, et too teine sort, mille nüüd seemnest panin, peab oma kaks-kolm aastat niisama kasvama. Kasvatad seda ritva kuni sügiseni, mil hakkab kolletuma, siis lõikad ära. Huvitav on, kui vana too sparglivõrse oli kui istutasid? | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |