Aiahooaeg 2011

Zapxpxau
Abikokk
2011-02-14 19:50:26
Er.. ma arvan, et odava hinna pärast ei tasu küll välismaalt tellima hakata. Rohkem ikka suurema valiku tõttu või nii. Hinnatundlikule kliendile on sobivad pigem Vene seemned vms. Pakk pea poole odavam kui Inglise omadel.

Zap*

Kiilike
Abikokk
2011-02-14 20:57:19
Pulavik:
Fre, kurkidest võin soovitada Vilma sorti, kui vähegi näppu jääb- iga aasta ma neid leidnud pole. Maitsev ja ei lähe kergesti kibedaks. Aga üldiselt on nii, et kurke tuleb suhteliselt palju ja tihti kasta, muidu nad lähevadki kibedaks, koosnevad ju enamuses veest.
Soovitada julgen/saan Melodi(y), ei ole mõru ja kasvab ka suht aeglaselt "liiga" suureks. Mul küll pigem see häda et armastan pisikesi kurke ära korjata ja siis ei õnnestu tavamõõtu midagi kasvatada. Eelmisel aastal oli ka paar uut sorti mille pakil kirjas et: mõruainevabad. Ei suutnud ühtegi kurki kasvatada mis oleks mõru olnud. Ainuke häda et saagikus oli suht nigel. Nende mõruainevabade kurkide semned on enamasti veidi kallimad kui ilma selle märketa pakid.

kiilikese köögikatsetused

Kodukana
Kokaõpilane
2011-02-14 22:02:01
ma käin bauhofis. see aasta pole veel jõudnud ja kui sinna saan, siis läheb tunde... nii meeldib neid pakikesi ikka näppude vahel katsuda ja uurida ja võrrelda. online tellimise puhul jääb see lõbu ära. kas on midagi, mida te kindlasti ei kavatse enam kasvatada? ma olen loobunud kapsastest. täiesti võimatu ülesanne, puhas pits iga aasta. füüsalist peaks vist ka loobuma, need ei saa kunagi valmis ei kasvuhoones ega ka õues. paprika ei saa mul ka kunagi kasvuhoones valmis...fenkoli oli ka täielik põrumine, ainult pealsed tulid, seda mugulat võisingi ootama jääda. plaanis ka peeti katsetada esimene aasta. ohh, ja basiilik ei taha mul ka üldse kasvada ja arenenda, ei õues, ei kasvuhoones...ei potis ega peenral
Netcat
Abikokk
2011-02-15 09:58:53
Mina ei pane maha enam patissoni (sööjatel puudub huvi), spargelkapsast (ei edene), ega ürita enam spagetikõrvitsat kasvatada, sest see pole järjekindlalt mitmendat aastat tärganudki. Mitmeaastase katsetamise järel (kadus kuskile maha ära) lõpuks kasvama läinud pastinaak kasvas end kibedaks, naerid läksid ka kibedaks. Niiet juurviljade suhtes on ka teatud ettevaatus. Kollane suvikõrvits ka alati ebaõnnestub millegipärast, kuigi rohelised, mustad ja triibulised kasvavad mis mühin. Kas keegi teab mõnd paremat kollase sorti?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2011-02-15 10:01:44
Zapxpxau:
Er.. ma arvan, et odava hinna pärast ei tasu küll välismaalt tellima hakata. Rohkem ikka suurema valiku tõttu või nii. Hinnatundlikule kliendile on sobivad pigem Vene seemned vms. Pakk pea poole odavam kui Inglise omadel.
Ah suurem valik, okei, hm.. ma ostan alati kohapealtki rohkem seemneid, kui maha jõuan panna ja pärast peksan ennast... aga siis ehk mõni vihje, mida toredat on seal välismaalt tellitud, mida Eestist ei leia? Ma vaatasin seda Suttonsi lehte, raske oli orienteeruda, seemned polnud kategooriate kaupa sirvitavad, kõike ei jaksanud järjest läbi ka vaadata.

Ilse
Abikokk
2011-02-15 10:33:10
Mina tellin aastaid juba Seemnemaailmast seemneid, varem oli neil palju vene kaupa aga nüüd miskid EU seadused ei luba kõiki neid müüa, minu arvates on seal suur valik ja head hinnad ka. Mida eestist ei ole leidnud on mõned erilised tomatid mida olen tahtnud proovida ja neid tellin siis mujalt.

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-15 11:13:05
Netcat:
Zapxpxau:
Ah suurem valik, okei, hm.. ma ostan alati kohapealtki rohkem seemneid, kui maha jõuan panna ja pärast peksan ennast... aga siis ehk mõni vihje, mida toredat on seal välismaalt tellitud, mida Eestist ei leia? Ma vaatasin seda Suttonsi lehte, raske oli orienteeruda, seemned polnud kategooriate kaupa sirvitavad, kõike ei jaksanud järjest läbi ka vaadata.
No mina näiteks tellisin täna hommikul endale ühest Rootsi seemnepoest piknikutomati, mida mullu kasvatasime ja mis meile väga meeldis (foto vasakul, Maakodu artiklis on ka sellest juttu), lisaks veel tomatid "Roheline sebra" ja "Roheline vorst" (olen tahtnud, aga Eestis pole kuskil näinud), lisaks veel mõned aasia salatiseemned (nt lillat paksoid pole ma üheski Eesti poes näinud ja paksoid mul isegi õnnestus mullu edukalt kasvatada). Thomson & Morgan lehel on ostukorv kokku pandud (sh me tütre lemmik ja hästi magus "Sungold", foto paremal - kah pole Eestis kohanud) - nüüd võrdlen seda veel mulluste seemnejääkidega ja siis tellin ära. Nii et mina saan Zapxpxaust täitsa aru. Mu tomatiseemnetele on juba järjekord (neid "pikniktomateid" on vaid 7 tk pakis, mul siis 14 - pooltele on juba huvilised olemas) ja kui muid seemneid kõvasti alles jääb, siis kutsun jälle Kiilikese külla ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2011-02-15 11:18:29
Pille:
No mina näiteks tellisin täna hommikul endale ühest Rootsi seemnepoest
No aga linki?

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-15 11:24:11
Netcat:
Pille:
No mina näiteks tellisin täna hommikul endale ühest Rootsi seemnepoest
No aga linki?
http://www.impecta.se/ :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2011-02-15 12:08:47
http://plantpost.eu/product.php?prod=8364&batch=13770&page=0&sort=2&back=0&menu=K%D6%D6GIVILI&keywords= mina tellisin selle paksoi :)

Ilse köögis

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>