Aiahooaeg 2011

Metsvaarikas
Abikokk
2011-05-17 10:44:19
Kas kellelgi on artišoki kasvatamise kogemust? Sai suure hurraaga taim soetatud laadalt aga unus küsida, kuidas sellega toimetada, et saaki ikka saaks
Kardemon
Abikokk
2011-06-08 00:34:17
Kas suhkruhernes ongi kiirema tärkamisega kui tavaline hernes? Panin suhkruherne ainult päev varem maha aga juba tärganud. Tavalise hernest leotasin enne öö otsa ja panin järgmisel päeval maha. Kas on lootust, et nad hakkavad ka kasvama või peaks uuesti külvama?

http://kardemon.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2011-06-08 09:40:05
Kardemon:
Kas suhkruhernes ongi kiirema tärkamisega kui tavaline hernes? Panin suhkruherne ainult päev varem maha aga juba tärganud. Tavalise hernest leotasin enne öö otsa ja panin järgmisel päeval maha. Kas on lootust, et nad hakkavad ka kasvama või peaks uuesti külvama?
Ei julge küll nii öelda. Panin ka paari päevase vahega maha aga ma ei leotanud vaid panin kuivad herned maha ja siis kastsin korralikult ja nii üle nädala jooksul. Välja tulid mullast üsna sama vahega.

kiilikese köögikatsetused

Seenekas
Abikokk
2011-06-08 11:40:31
Mul tuli ka tänavu suhkruhernes mühinal rutem ja lopsakamalt kui tavaline. Muidu pole otseselt täheldanud, aga tänavu sai ühte peenrasse külvatud, siis on tingimused ka täpselt samad. Samas on see mul mingi teine sort, kui tavaliselt, võib ka sellest olla.
Profa
Abikokk
2011-06-08 13:15:56
Sel aastal küüslaugud on kuidagi eriti uhked, aga ilusti sügisel maha külvatud karulauk üles ei tõusnudki. Enam karulauguga peenras ei jama, siit ka küsimus teadjatele, kui ma tahan metsa alla taimi istutada, kas seda võib teha suvalisel ajal?

Profa köögipool

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-06-08 15:03:05
Profa:
Sel aastal küüslaugud on kuidagi eriti uhked, aga ilusti sügisel maha külvatud karulauk üles ei tõusnudki. Enam karulauguga peenras ei jama, siit ka küsimus teadjatele, kui ma tahan metsa alla taimi istutada, kas seda võib teha suvalisel ajal?
Ilmselt küll (vähemalt mu ema pani millalgi kevadel mitu aastat tagasi ja siiamaani kasvavad), ka mul on mullu mulda pistetud karulaugutaim kenasti tärganud (nüüd juba õiteb muidugi). See sügisel külvamise nõue on ainult karulauguseemnetele - need vajavad stratifitseerimist nimelt.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2011-06-08 22:23:19
Karulaugu kohta kirjutab Maalehe poolt välja antud "Sibul aias ja köögis": "...paljundatakse puhma jagamise teel varakevadel või suve teisel poolel." ja "Seemnetest ilmuvad tõusmed alles 2-l aastal peale külvi. Kevadel moodustub 2 lehte, juunis kasv katkeb. Sügiseks moodustub uinuv pung, millest arenevad lehed. Alles 3-ndal aastal taim haruneb, 4-ndal aastal õitseb. Seemnetega paljundades on vaja seeme enne külvi stratifitseerida." Seega, Profa, vaja oodata. :) Ise lootsin ka, et mullu istutatud karulauk oma seemnetest ümberringi külib, õnneks pole sealt kõplaga üle käinud, seega ootame ka huviga järgmist kevadet.
Kardemon
Abikokk
2011-06-08 23:52:32
tänud herneküsimusele vastamise eest :) täna avastasin, et midagi-midagi vist isegi tuleb tavalise herne vaost... eks näis... aga tahaks uurida veel kastmise kohta üldse... kastin vagusid ikka rohkelt (omastarust) aga järgmiseks õhtuks oli jälle muld kuiv. sel juhul peaks ikka uuesti kastma kõike, eks? küsimus tuli seetõttu, et kuulsin sellist juttu.. et kui pidevalt taimi kasta, siis nad tahavadki rohkem kastmist... kas siin on mingit tõepõhja? kuidas kartulite kastmisega üldse lood? kas peaks? suuri kartulipõldusid ju ei kasteta?!

http://kardemon.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2011-06-09 12:09:14
Kardemon:
tänud herneküsimusele vastamise eest :) täna avastasin, et midagi-midagi vist isegi tuleb tavalise herne vaost... eks näis... aga tahaks uurida veel kastmise kohta üldse... kastin vagusid ikka rohkelt (omastarust) aga järgmiseks õhtuks oli jälle muld kuiv. sel juhul peaks ikka uuesti kastma kõike, eks? küsimus tuli seetõttu, et kuulsin sellist juttu.. et kui pidevalt taimi kasta, siis nad tahavadki rohkem kastmist... kas siin on mingit tõepõhja? kuidas kartulite kastmisega üldse lood? kas peaks? suuri kartulipõldusid ju ei kasteta?!
Üldiselt on jah nii, et kui kastma hakkad siis peabki kastma jääma. Mina olen kastnud maasikaid kui õitsevad ja siis niikaua kuni saak käes - saab lihtsalt suuremaid maasikaid selle kuumaga mis hetkel on. Lisaks kastan kurki, porrut, fenkolit ja salatit ning ühte porgandipeenart kust loodan suviseid varasemaid porgandeid saada. Lisaks loomulikult kasvuhoone. Sibulat ,aeduba, punast peeti, herneid ei ole kastnud

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-06-09 12:46:25
Meil on tomatitel-pommudel-artišokil-tšillidel (ehk siis kasvuhoonetaimedel) automaatne kastmissüsteem (mitte taimeriga, vaid savist anduritega). Õues kastan aeg-ajalt rediseid ja ka salatilehti, kui meelde tuleb, aeg-ajalt vihmutan ka teisi. Olen ka lugenud-kuulnud, et kastmisega võib liialt ära hellitada..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>