Trlp Abikokk 2011-04-03 10:17:10 |
Basiilik, tomat, rooskapsas ja baklažaan on väljas, aga paprikast ei paista kaheksa päeva eest külvatust veel midagi. Ma pole varem paprikat kunagi ise seemnest kasvatanud muidugi, võibolla võtabki rohkem aega.. Spargli külvasin ka märtsi keskel seemnest esimest korda - paki peal hoiatati, et tärkab kuu aega ja enam-vähem nii oligi, kaks nina praegu paistab. Mis siis, et saaki saab kolmandal aastal, mul aega on. Ainult mida ma selle spargliga nende kolme aasta jooksul tegema pean? vaatan, kuidas kasvab? Äge on see tärkamise jälgimine - tajud, kuidas kevad lähemale jõuab ja lased ennast hoopis vähem segada sellest, et lumi õues sulamise märke ei ilmuta. Eile külvasin fenkooli, jääsalati ja karulaugu. Karulauguga on see häda, et mul ei ole kellegi käest taimi laenata ja ma olen kaks sügist unustanud seemned maha panna - tean küll, et sügisel tuleb panna, aga ikka avastan kevadel seemnepaki sahtlist. Sel aastal katsetan siis, kas õnnestus sügavkülmaga seemned ära petta..hee. Aknalaua peal on juba praegu päris kitsas. | |
Seenekas Abikokk 2011-04-03 14:34:27 |
Trlp:
Vaatad jah! :D Ja rohid ja natuke muldad ja annad natuke orgaanilist väetist.
Vaata seemnemaailmast, seal oli sparglikasvatuse kohta parasjagu infot. Ma endale kopitud 10 lehekülge ei tahaks siia kopeerida. Spargli külvasin ka märtsi keskel seemnest esimest korda - paki peal hoiatati, et tärkab kuu aega ja enam-vähem nii oligi, kaks nina praegu paistab. Mis siis, et saaki saab kolmandal aastal, mul aega on. Ainult mida ma selle spargliga nende kolme aasta jooksul tegema pean? vaatan, kuidas kasvab? . |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-04-03 18:08:40 |
Eks jah, tavaline repertuaar, aga sügisel oota ära kuni lehed/varred muutuvad kollaseks, siis lõika maani maha talvituma ja multši. Kui taimele tulevad punakad marjad külge, siis on emastaim. Üldiselt peetakse isastaimi paremaks, sest toodavad rohkem varsi. Aga ma ei usu, et see kodutingimustes nii tähtis on. | |
Edith Abikokk 2011-04-17 15:01:19 |
osa oma seemneid sai ka mulda. peamiselt üritan maitsetaimi (basilika, koriander ja petersell) ning salatimoodi asju nagu spinat (mis sai välja peenrasse, eks näe mis tast saab), rucola, vesikress ja porulauk. eelmisel aastal olnud taimedest on murulauk ilusasti kasvama jäänud ja tüümian vist ka. koriander sai eelmine aasta oma kogutud seemnetest pandud nii, et sellega on põnev, et kas tuleb üles või mitte.
eksperimendi korras külvasin maha poe paprika seemned. kui nüüd veab, et pole viljatu hübriid või midagi siis on põnev mis neist saab.
ahjaa väikese kõrvitsalise seemned (sweed dumpling oli vist) olid ka eelmisest aastast alles mida pole ise kunagi kasvatanud aga isalt sain mõned viljad ja maitsesid nii hästi et hoidsin seemned alles ja proovin ise ka paar taime maha panna.
mõtlesin ka, et proovin istutamist munakarbi avadesse, et pärast ei peaks väikese taimi juuri vigastama kui välja istutada. jälle põnav kuidas välja tuleb :). Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Edith Abikokk 2011-04-17 15:04:56 |
ahjaa kas keegi tallinnas (nõmmel näiteks) oleks huviatud seemnevahetusest?
või on äkki isegi mingi seemnekettkirja traditsioon? Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Netcat Abikokk 2011-04-18 11:49:13 |
Edith:
Milliseid seemneid vahetada soovid? Mul on kindlasti midagi üle. ahjaa kas keegi tallinnas (nõmmel näiteks) oleks huviatud seemnevahetusest? või on äkki isegi mingi seemnekettkirja traditsioon? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Edith Abikokk 2011-04-22 21:16:10 |
Netcat:
noh ainsad sellised natuke "põnevamad" ongi selle minikõrvitsa seemned. teised asjad on tegelikult kõik sellised poe tavalised. mul on paar pakki peterselli üle ja basilikut ning natuke porru seemneid mida ise täis pakki ära ei kasutanud. anna teada kui midagi peaks huvi pakkuma Edith:
Milliseid seemneid vahetada soovid? Mul on kindlasti midagi üle.ahjaa kas keegi tallinnas (nõmmel näiteks) oleks huviatud seemnevahetusest? või on äkki isegi mingi seemnekettkirja traditsioon? Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-04-23 12:05:59 |
Istutasin kõik tomatid suurematesse pottidesse ümber. Isa lammutas kasvuhoone ära :O ja teeb nüüd uut, vanadest akendest. Ma loodan, et see saab ikka õigeaegselt valmis, muidu on toas tomatidžungel. Roosid olid siit-sealt kahjustada saanud, lõikasime oksi ja koristasime kõik vana sodi ära. Maasikakast, mis meil koridoris talvitus (ja kus kass magada armastas, keset loodust) sai ka päikese kätte viidud. Mandlipuu on lume raskuse all muljuda saanud. | |
Netcat Abikokk 2011-04-26 16:03:26 |
Edith:
Neid seemneid on küll mul endalgi. Minul jäi sel aastal ostmata nuikapsas, mida sai millalgi pandud liiga palju ja tervet pakki ei tahtnud enam hankida, kui kellelgi on natuke seda üle, oleks ehk huvitatud.
Endal on üks kentsakamaid asju romanesco lillkapsas, pakki pole veel lahti teinud, võib olla et sealt jääb midagi üle. Ja arvatavasti jääb üle tumedat suvikõrvitsat, avamaakurki. Sai igaks juhuks mitut sorti topelt võetud. Netcat:
noh ainsad sellised natuke "põnevamad" ongi selle minikõrvitsa seemned. teised asjad on tegelikult kõik sellised poe tavalised. mul on paar pakki peterselli üle ja basilikut ning natuke porru seemneid mida ise täis pakki ära ei kasutanud. anna teada kui midagi peaks huvi pakkumaEdith:
Milliseid seemneid vahetada soovid? Mul on kindlasti midagi üle.ahjaa kas keegi tallinnas (nõmmel näiteks) oleks huviatud seemnevahetusest? või on äkki isegi mingi seemnekettkirja traditsioon? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Hexy Abikokk 2011-04-26 23:03:18 |
Minu aiandusalane värk areneb sel aastal väga aeglaselt. Vanemate juures lõikasin vaarikaid, see minu suurim saavutus vist siiamaani. No porru ja paprika ka kasvavad. Ema võttis enda peale tomatite kasvatamise. | |
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |