Aiahooaeg 2011

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-15 12:20:27
Ilsu:
http://plantpost.eu/product.php?prod=8364&batch=13770&page=0&sort=2&back=0&menu=K%D6%D6GIVILI&keywords= mina tellisin selle paksoi :)
Täitsa kena :) Ma võtan selle valge-rohelise-lilla komplekti:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2011-02-15 12:36:58
Oi, kuidas ma teid aiapidajaid kadestan :)

Zoozi tegemised

Ilse
Abikokk
2011-02-15 12:45:05
Pille:
Ilsu:
http://plantpost.eu/product.php?prod=8364&batch=13770&page=0&sort=2&back=0&menu=K%D6%D6GIVILI&keywords= mina tellisin selle paksoi :)
Täitsa kena :) Ma võtan selle valge-rohelise-lilla komplekti: http://www.tandmpics.com/240/4/4633.jpg
Mhhh, see on parem variant tõesti :) Mulle meeldivad kõiksugu komplektid, sest ostes igast värvist või mõnest muust erinevusest eraldi jääb ikka seemneid üle ja siis ei raatsi neid minema ka visata ja ei tea kas järgmisel aastal jälle idanevad need ülejäägid ja nii edasi...igavene dilemma :)

Ilse köögis

Kiilike
Abikokk
2011-02-15 12:50:51
Pille:
Nii et mina saan Zapxpxaust täitsa aru. Mu tomatiseemnetele on juba järjekord (neid "pikniktomateid" on vaid 7 tk pakis, mul siis 14 - pooltele on juba huvilised olemas) ja kui muid seemneid kõvasti alles jääb, siis kutsun jälle Kiilikese külla ;)
:D ma tulen hea meelega külla. Tegin eelmise nädala lõpus tellimuse ühelt inglaste kodulehelt mõned tomatiseemned, loodan et saan sel nädalal kätte. Need tomatiseemend ei ole F1 - prooviks ja vaataks kas toimivad ka järgmisel aastal kui ise seemet võtan. Mõnda asja sooviks veel tellida aga kas kõike ka maha suudan panna ... kahtlen juba veidi selles.

kiilikese köögikatsetused

Zapxpxau
Abikokk
2011-02-15 12:52:51
Ma arvan, et kui sa ei tea, mida või miks oleks üldse vaja välismaalt tellida, siis see ei ole ehk sinu jaoks õige valik? Vähemalt praegu. Ma ostsin Eestist kõigepealt ära need asjad, mis siin saada olid. N.ö. soovinimekiri oli mul olemas juba eelmisest suvest. Seejärel hakkasin ülejäänud asju kokku otsima. Näiteks triibuline peet, eriti aromaatne salvei sort, mõned uuemad minisalatid, lilla basiilik, lilla tomat, roheline tomat (mida Pillegi mainis) jne. Saatsin tegelikult soovituse ka Juhani puukooli, et nad võiksid teatud tooteid ehk järgmine aasta ise müüa, tea kas nad lugesid seda kirja.

Zap*

Netcat
Abikokk
2011-02-15 15:18:23
Zapxpxau:
Ma arvan, et kui sa ei tea, mida või miks oleks üldse vaja välismaalt tellida, siis see ei ole ehk sinu jaoks õige valik? Vähemalt praegu.
No kuidas ma siis teadma hakkan, kui teiste kogemuste ja valikute kohta ei küsi? Paljuski, jah, nagu tomatid, paprikad baklažaanid jt soojalembelised viljad, jään lõbust kasvuhoone puudumise tõttu kõrvale. Selge see, et muidu jahiks ka musti paprikaid ja triibulisi tomateid, ehkki olen neid ka Eestis müügil näinud. Mind huvitavad eelkõige sellised taimed, mis jäävad ellu raskemates tingimustes avamaal ja ennekõike võimalikult haiguskindlad. Siiani ma olen kuulnud propat, et ostke kohaliku sordiaretuse toodangut, et see on paremini kohanenud kohaliku kliimaga ja mis iganes. See ei ole siis tõsi, või?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-15 15:57:52
Netcat:
Mind huvitavad eelkõige sellised taimed, mis jäävad ellu raskemates tingimustes avamaal ja ennekõike võimalikult haiguskindlad. Siiani ma olen kuulnud propat, et ostke kohaliku sordiaretuse toodangut, et see on paremini kohanenud kohaliku kliimaga ja mis iganes. See ei ole siis tõsi, või?
Netcat, eks see propaganda ole põhjendatud - kohaliku sordiaretuse toodang annab garantii, et too hernes või uba või tomat tõesti Eesti (tavaliselt) jahedapoolse suve jooksul valmib ja ellu jääb. Aga neid kohalike sordiaretajate poolt heaks kiidetud sorte on vähe - ja ega ei ole ju keelatud ise muid (põnevamaid/maitsvamaid/haruldasemaid) sorte lisaks kasvatada. Meil oli mullu üle 20 erineva tomatisordi kasvuhoones - neist pea kõik said pika ja sooja suve jooksul valmis ja maitsesid hästi. Ainsana valmistas pettumuse - ja kohe SUURE pettumuse - nii maitse kui ka konsistentsi poolest kohalike sordiaretajate Terma. Ok, on "suhteliselt vastupidav tomati-pruunmädanikule", aga maitse - maitsetu, vesine lurr :( (Tegime võrdleva degusteerimise viie inimese seas, fotol vaid osa tomatitest):

Pisi-Pisi
Abikokk
2011-02-15 16:29:59
Pille, mis tomat maitsmisvõistluse võitis?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Akaatsia
Abikokk
2011-02-17 00:40:10
Ka mul on osad maitsetaimed juba mulda pistetud. Ja täna-homme on plaanis tomatid-paprikad kah kasvama panna
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-17 10:58:58
Akaatsia:
Ka mul on osad maitsetaimed juba mulda pistetud. Ja täna-homme on plaanis tomatid-paprikad kah kasvama panna
Ma veel ei pane. Paar aastat tagasi panin maitsetaimed veebruaris aknalauale, aga kuna valgust on praegu ikka veel vähe, siis venisid need lihtsalt pikkadeks ja vibalikeks. Ootan veel veidi. Ja tomatite-jms puhul tahan esmalt mingi tänavuse külvikalendriga tutvuda..

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>