RETSEPTIVÕISTLUS "TORT ISAMAALE 2011"

Kaare
Abikokk
2011-02-25 17:37:27
Minul valmisisd seekord isamaa auks väikesed šarlotid. Õhuliste kamanäppude vahel on peidus magus vahukoore-kohupiimakreem valge šokolaadiga, mida tasakaalustab hapukas jõhvikakreem. Kaunistuseks tuhksuhkrus veeretatud jõhvikad, mis lisavad mõnusat särtsu. Olen maal kasvanud ja mõeldes isamaale, tulevad mul meelde just Eestimaa talud, leib (need seosed sai eelmisel aastal ka tordiks kujundatud) ja maaelu. Mulle meeldib mõelda, et terve nädala rasket tööd rüganud tubli talupoeg sööb pidulikul pühapäeval kamanäppude vahele peidetud hõrgutavat kohupiimakreemi. Kahju, et vanasti eestlaste toidulaud nii kesine oli.

Koopatibi küpsetab...

Evelin1973
Kokaõpilane
2011-02-25 18:06:42
Tere, Saadan retseptivõistluse "TORT ISAMAALE 2011" jaoks tordiretsepti mis on siin allpool ja Pille abiga saavad foorumisse ka pildid. KAMAKREEMI-RABARBERI-TRÜHVLI TORT Põhi: 4 muna 2 dl suhkrut 2 dl jahu 2 dl kartulijahu 2 tl. küpsetuspulbrit Immutamiseks pirnimahla ( piima/muud heledat mahla) Trühvlisegu: 200 gr piimashokolaadi 1,5 dl vahukoort 1 spl. toasooja võid Rabarberikreem: ca 300 gr rabarbereid (võivad olla ka külmutatud) 3 spl. vett 200 gr moosisuhkurt Kamakreem: 200 gr Mascarpone toorjuustu 1,5 dl vahukoort 1 dl torukohupiima 5 spl. kamajahu 2 spl.sidrunimahla tuhksuhkrut maitse järgi Kaunistamiseks: maitsestatud vahukoor või vahukoore-kohupiimasegu , marjad , kommid, martsipan (sõltub igaühe maitsest). Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Vahusta muna ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa läbi sõela mõlemad jahud mille sisse on segatud küpsetuspulber.Sega kergelt segamini ja vala ca 24 cm vormi mis on küpsetuspaberiga vooderdatud või vala silikoonvormi. Lase koogipõhjal ahju keskosas küpseda ca 25 min. Võta ahjust välja ja lase täielikult ära jahtuda. Trühvlisegu jaoks kuumuta vahukoor keemiseni, võta pott tulelt ja lisa juurde hakitud shokolaad. Sega ning lisa või ja seejärel mikserda kogu segu sametiseks massiks.Jahuta. Rabarberikreemi jaoks võtsin külmutatud rabarberid ja panin need ilma veeta potti,sest nende sees on juba küllalt vett. Kui kasutada värskeid rabarbereid,siis tuleb poti põhja vesi lisada. Rabarbereid tuleb keeta kaane all kuni nad on pehmed e.ca 7-8 min.Lisa moosisuhkur ja keeda veel ca 2 min.Püreeri segu ja lase täielikult jahtuda. Kamakreemi jaoks vahusta enne vahkoor,siis lisa see Mascarpone toorjuustule, lisa ka kohupiim, tuhksuhkur, kamajahu ja sirunimahl. Lõikasin tordipõhja kaheks ja immutasin alumist põhja ning määrisin sinna peale rabarberikreemi ning veid kamakreemi. NB! Ole ettevaatlik immutamisega,sest kui vedelikku on palju,siis on tort vesine ja vajub laiali.Nüüd peale järgmine kiht ja selle peale määrisin trühvlisegu ning uuesti kamavahtu. Katsin kerge kamakreemi kihiga kogu tordi ja jätsin külmikusse maitsestuma ca 12 tunniks. Minu tort on kaunistatud vahukoorega mille sees on veidi vanillisuhkurt ja rohekat tooni vahukoore sees on lisaks veel tilgake toiduvärvi. Selle tordi peal on kaunistuseks nii martsipan kui ka värvilised kommid ning musta värvi lagrits
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-25 18:34:07
Ragne:
Endal peas idee, mis alles eelmine nädal sähvatas, ma tõesti loodan et jõuan see nädalavahetus realiseerida, kui ei, siis jääb ootama järgmist aastat :)
Ragne, ma kohe põnevusega ootan - mul plaanis kindlasti Su mullust küpsisetorti proovida ;) Mari-Liis, auu? :P
Sinitaevas:
Tegin tordi "Ilves" Retsept asub siin
Kui me kaheaastane tütar žüriis oleks, siis saaks auhinna Sinitaevas - lappasime tordipilte ja Nora kilkas iga kord, kui Sinitaeva tort ekraanilt läbi käis: "Kiisu!"

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ragne
Abikokk
2011-02-25 20:10:01
Pille:
Ragne:
Endal peas idee, mis alles eelmine nädal sähvatas, ma tõesti loodan et jõuan see nädalavahetus realiseerida, kui ei, siis jääb ootama järgmist aastat :)
Ragne, ma kohe põnevusega ootan - mul plaanis kindlasti Su mullust küpsisetorti proovida ;) Mari-Liis, auu? :P Kui me kaheaastane tütar žüriis oleks, siis saaks auhinna Sinitaevas - lappasime tordipilte ja Nora kilkas iga kord, kui Sinitaeva tort ekraanilt läbi käis: "Kiisu!"
Minu laps ka:D

www.kokkama.ee

Pucki
Kokaõpilane
2011-02-25 21:37:40
Sinitaeva tort on siis kõigi laste lemmik,sest minu laps ka vaatas enne seda torti,et kiisu,kiisu ja edasi panna ma ka ei tohtinud :D Pärast kaebas vanaemale ära,et emme peitis kiisu ära :D
ErleS
Abikokk
2011-02-25 22:02:25
Ma ei ole küll laps enam, aga "Ilvese" tort eristus teistest kohe ja tõi naeratuse suule :) Kahele tuttavale olen ka siinseid torte näidanud ja ka nemad leidsid, et tegemist on väga laheda tordiga :D Samuti meeldivad väga Frieda ja Koopatibi tordid, Liisi õrnade rukkililledega torti sööksin samuti meeleldi. Soolastest meeldib Aniitrami oma. Samuti meeldib salapärane Pille poolt postitatud tort oma sõnumiga - uue saabuva Eesti Vabariigi kodaniku auks. Ilmselt on veel huvitavaid torte, aga esimese hooga meenusid need :)
Kardemon
Abikokk
2011-02-25 22:25:31
Täiesti uskumatud tordid on eelpool!!! Minu lemmikud on Kirikindad, Veimevakk, Õllekapp! Meie tagasihoidlik tordike oli kandlekujuline porgandikook"Kaval käsi lõi kannelt". Saamislugu blogis :)

http://kardemon.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2011-02-25 22:29:26
Kardemon:
Meie tagasihoidlik tordike oli kandlekujuline porgandikook"Kaval käsi lõi kannelt". Saamislugu blogis :)
Meenutab hirmsasti üht suurt pehmet ja sooja sokki :P ;)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Kardemon
Abikokk
2011-02-25 22:34:22
Tiina:
Kardemon:
Meie tagasihoidlik tordike oli kandlekujuline porgandikook"Kaval käsi lõi kannelt". Saamislugu blogis :)
Meenutab hirmsasti üht suurt pehmet ja sooja sokki :P ;)
appi :O peaasi,et mitte juustulõhnalist :D

http://kardemon.blogspot.com

Triin
Abikokk
2011-02-25 22:38:26
Tegin valge šokolaadi toorjuustukoogi Mannilt. Ja kaunistasin käepäraste vahenditega. Šokolaadiga joonistamine tahab veel õppimist, kuigi valisin imelihtsa pildi :). Seeliku ja lipsu nokkisin neist kommidest
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>