RETSEPTIVÕISTLUS "TORT ISAMAALE 2011"

Minukiisu
Abikokk
2011-02-27 22:49:06
Minu tordike "kevad pole kaugel" pikem jutt blogis
Pilaja
Kokaõpilane
2011-02-27 22:55:22
Külmal ja päikselisel talvel meenub Eestimaa roheline, lille- ja meelõhnaline suvi. Suvest, selle igatsusest, heinamaast ja suve lõhnadest on inspireeritud minu Eestimaa sünnipäeva tort. Suvine Eestimaa! Põhi: 300 g musta leiba 2 sl mett värskeid külmutatud punaseid sõstraid Kate: 400 g toorjuustu 200 ml 35% rõõska koort 3-4 sl vedelat mett Kaunistuseks: 300 g martsipani kollast ja rohelist martsipani punaseid sõstraid mandlilaaste söetablett Riivi must leib, parim on paar päeva seisnud leib ja kõige lihtsam on seda teha köögikombainiga. Rösti riivitud leiba pannil lisades sellele 2 sl vedelat mett. Suru röstitud leib tihedalt koogivormi põhjale. Laota leivapõhjale külmutatud punaseid sõstraid. Vahusta rõõsk koor ja toorjuust, lisa mesi. Vala saadud segu tordi põhjale. Lase seista üle öö külmkapis. Tordi kaunisatamiseks rulli martsipan küpsetuspaberi vahel ümmarguseks kettaks. Meekärje mustri saamiseks kasutasin meekärge. Panin selle toidukilesse ja asetasin rullitud martsipanikettale. Rullisin selliselt kärjemursti martsipanile. Kata saadud martsipanikettaga tort. Mesilased tegin tordile kollase tuhksuhkruga värvitud martsipanist (värviline tuhksuhkur oli mul ostetud mõni aeg tagasi värvilise piparkoogiglasuuri tegemiseks), tiibadeks on mandlilaastud. Mesilastele joonistasin triibud söetabletiga.
Shiltsa
Kokaõpilane
2011-02-27 23:03:42
Kasutasin ära lauale seisma jäänud kuivanud leiva ja nikerdasin sellise tordi, mis pealt üleni valge, aga sees peidab nii mõndagi. Nagu tüüpiline eestlane. Pikemalt ikka blogis (seal retsept ka).

toidupeegeldused.com

Merle
Abikokk
2011-02-27 23:53:15
Tere! Minu tänavune tort kannab nime „Haapsalu sall”. Ajendiks oli Luxembourgi eestlaste käsitööringi viimane kokkusaamine, kus oli teemaks just Haapsalu sall. Olen ammu Haapsalu salli igatsenud ja nüüd tekkis pöörane mõte see endale ise kududa, enne seda otsustasin aga Haapsalu õhkõrnad mustrid tordile kanda, või vähemalt seda üritada :) DSC_0303 by Merle ja Joonas, on Flickr"> Tort koosneb pealtvaates Haapsalu salli õpetuse järgi mustrilisest keskosast, ripskoes äärest ja äärepitsist. Valisin tordi mustriks endale kõige südamelähedasema piibelehekirja. Piibelehed on mu lemmikud, meenutades suve algust, sünnipäeva ja meie pulma :) Mustris leiduvaid rohkeid nuppe püüdsin edasi anda martsipanist mummudega. Tordi põhjaks on biskviit (kuuest munast, suhkrut ja jahusegu võrdsetes kogustes vastavalt munahulgale). Jahusegusse lisasin aga lisaks tärklisele ja küpsetuspulbrile ka kaerakliisid, mõeldes sellele, et ämblikuvõrgune ja sõrmusest läbimahtuv sall annab õlgadel tegelikult palju sooja. Biskviidi lõikasin kolmeks. Kihid immutasin vaniljepiimaga. Alumised kihid said esmalt hapukoore- ja siis moosipai (kõige alumine mustika- ja keskmine pohlamoosiga). Moosikihi peale läks kodujuustukreem (500 g kodujuustu (tegin saumiksriga terad väiksemaks), 3 dl vahukoort, 1,25 dl suhkrut, 1 tl vaniljesuhkrut, 3 želatiinilehte vähese piimaga sulatatud). Tordi katsin veel pealt ja külgedelt õhukese vahukoorekihiga ja jätsin ööseks imbuma. Teisel päeval kaunistasin. Katsin martsipaniga (katteks ja kaunistuseks läks kokku u 750 g martsipani). Äärepitsi ja piibelehed tegin valgest sokolaadist (u 100 g). Enne kui habras pits hargnema hakkas, lõime noa sisse. Mees kiitis maistvaks, laps (1a5k) hüüdis „kook!”, „mammu!” ja lõi näpud sisse :) mosaic4c9aa2e7441aea5611bde2ec378c93edb6f4bb82 by Merle ja Joonas, on Flickr"> Loodan, et kunagi valmib mul ka piibelehekirjas päris-sall…
Shiltsa
Kokaõpilane
2011-02-28 08:14:19
Väga vahva, Merle! Kindlasti koo Haapsalu sall valmis, rasket pole seal midagi. Mina kui Haapsalu tüdruk, pidin seda koolis 8. klassis tegema ja oli mõnus ettevõtmine. Siit aga veel üks tort minu poolt: päikeselaiguga mustika-kohupiimatort. Täpsemalt siin.

toidupeegeldused.com

Frieda
Abikokk
2011-02-28 09:21:30
Oi-oi :) Mul käis ka korraks peast läbi mõte, et vaat Haapsalu salli temaatikaga tort võiks ka kena olla, aga et kuidas seda küll teostada. Ja nüüd ma näen, et sellega on suurepäraselt hakkama saadud. Väga ilus! Merle, kindlasti koo ka päris sall valmis, seda on hästi mõnus teha. (*Mul praegu käsil oma neljanda Haapsalu salli kudumine ;))

Söömine on ainus töö, mis toidab

Blondie
Abikokk
2011-02-28 09:48:06
Merle:
Tere! Minu tänavune tort kannab nime „Haapsalu sall”. Ajendiks oli Luxembourgi eestlaste käsitööringi viimane kokkusaamine, kus oli teemaks just Haapsalu sall. Olen ammu Haapsalu salli igatsenud ja nüüd tekkis pöörane mõte see endale ise kududa, enne seda otsustasin aga Haapsalu õhkõrnad mustrid tordile kanda, või vähemalt seda üritada :)
Väga ilus mõte! Servapits on eriti kaunis :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-28 10:56:46
Panen siia üles Heidi poolt meilitsi saadetud tordi - läheb siis soolaste tortide hulka (tegemist on siis veidi ebatavalisema lähenemisega võileivatordile :)) Mõtlesin, et saadan oma pildid natuke pidulikumast rukkileivast, mis sai tehtud vabariigi aastapäevaks ja võib-olla haakub ka retsptivõistlusega "Tort isamaale", siis soolaste "võileivatortide" kategoorias. Tegemist ju leivaga ja et mitte nii tavaline teha, panin leiva vahele(enne küpsema panemist) oma lemmikmäärde, mis tavaliselt käib leiva peal ja mille retsepti sain kunagi NAMI-NAMI-st ehk siis peedi-mädarõikamäärde. Ka niipidi tehes tuleb väga maitsev.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-28 10:57:28
Kuulutan tordivõistluse lõppenuks! Nüüd võib kokku võtta, et laekus 54 magusat ja 7 soolast torti, seega kokku 61 "võistlejat". Väga hea tulemus ja väga palju fantaasiarikkaid, atraktiivseid ja põnevaid torte isamaale. Žüriil ei saa kerge olema :D PS Kõik tordid on hetkel siin postituses kenasti ritta seatud. PS Parimale soolasele tordile paneb auhinna välja ARLA Eesti (see jäi võistlust välja kuulutades ütlemata)..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spidur
Abikokk
2011-02-28 11:21:04
üks ilusam ja huvitavam kui teine. žüriil läheb raskeks...

Elina tegemised

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>