VÕISTLUSTÖÖ NR 104Päikesetõus
Maailma kaunim Eestimaine päikesetõus inspireeris mind küpsetama seda lihtsat ja maitsvat pannkoogitorti. Pannkoogikihtide vahel on kama-kohupiima-vahukooresegu vaheleti suviste maasikaviiludega. Sinitaevaks suvest lõhnavad rukkilille kroonlehed ja tõusvaks päikeseks poolik aprikoos. Nii lihtne ja maitsev, eriti suured fännid on sellel tordil muidugi lapsed, meie rõõm ja järelkasv!!!
2011-02-27 22:55:22
Külmal ja päikselisel talvel meenub Eestimaa roheline, lille- ja meelõhnaline suvi. Suvest, selle igatsusest, heinamaast ja suve lõhnadest on inspireeritud minu Eestimaa sünnipäeva tort. Suvine Eestimaa!
Põhi:
300 g musta leiba
2 sl mett
värskeid külmutatud punaseid sõstraid
Kate:
400 g toorjuustu
200 ml 35% rõõska koort
3-4 sl vedelat mett
Kaunistuseks:
300 g martsipani
kollast ja rohelist martsipani
punaseid sõstraid
mandlilaaste
söetablett
Riivi must leib, parim on paar päeva seisnud leib ja kõige lihtsam on seda teha köögikombainiga. Rösti riivitud leiba pannil lisades sellele 2 sl vedelat mett. Suru röstitud leib tihedalt koogivormi põhjale. Laota leivapõhjale külmutatud punaseid sõstraid. Vahusta rõõsk koor ja toorjuust, lisa mesi. Vala saadud segu tordi põhjale. Lase seista üle öö külmkapis. Tordi kaunisatamiseks rulli martsipan küpsetuspaberi vahel ümmarguseks kettaks. Meekärje mustri saamiseks kasutasin meekärge. Panin selle toidukilesse ja asetasin rullitud martsipanikettale. Rullisin selliselt kärjemursti martsipanile. Kata saadud martsipanikettaga tort. Mesilased tegin tordile kollase tuhksuhkruga värvitud martsipanist (värviline tuhksuhkur oli mul ostetud mõni aeg tagasi värvilise piparkoogiglasuuri tegemiseks), tiibadeks on mandlilaastud. Mesilastele joonistasin triibud söetabletiga.
2010-07-27 15:36:11
Jaanipäeval maiustasime maasika-piparmündi toorjuustu koogiga. Mugandasin esilagset retsepti vastavalt aastaajale ja lisasin toorjuustu hulka purustatud piparmünti, mis sobis maasikate ja šokolaadiga superhästi.