RETSEPTIVÕISTLUS "TORT ISAMAALE 2011"

Sweedie
Kokaõpilane
2011-02-27 13:00:26
Niisiis, valmis soolane võileivatort: Kiluvõikreemi ja munavõikreemiga. Muster peale sai tomatist ja kurgist ning tuli minu (ilmselt Haljala maakonna) rahvariidevöölt. retsept on minu blogis http://arulepp.blogspot.com/2011/02/isamaaline-voileivatort.html

Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com

Sweedie
Kokaõpilane
2011-02-27 13:03:53
Sweedie:
Niisiis, valmis soolane võileivatort: Kiluvõikreemi ja munavõikreemiga. Muster peale sai tomatist ja kurgist ning tuli minu (ilmselt Haljala maakonna) rahvariidevöölt. retsept on minu blogis http://arulepp.blogspot.com/2011/02/isa … atort.html http://farm6.static.flickr.com/5012/5481743704_4ba2496e4f.jpg
Tahtsin juurde lisada, et kõik tordis oli orgaaniline või nii lubasid maavanaema kanad ning ökopoe inimesed :) Kahjuks jääb magus pildile saamata kuna sai ennem otsa kui pildile sai. Rohkem ei jaksa ka neid juurde teha, eks järgmine aasta kui pisipõnn käes, saab ka teha papudega tordi või kassiga tordi :)

Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com

Üllekas
Abikokk
2011-02-27 17:51:42
Tegin ka kaks torti. Olen tortide tegemises alles algaja, seega välimuselt nad suuremat ei ole (eriti kui võrrelda Frieda supertordiga), aga vähemalt maitsesid head :) Ja kui siinseid torte vaadata, siis on, mille poole püüelda! Sellel aastal on silma jäänud rukkijahu ja leiva kasutamine tortides. Huvitaval kombel teadsin ise ka algusest peale, et kasutan leiba ja rukkijahu. Triibu tort Tort ise äärmiselt lihtne. Kihtideks kohupiimakreem mustikatega, võis suhkruga praetud tume leib, kohupiimakreem ning põhjas jällegi natuke pruunistatud leiba. Kohupiimale sai lisatud ka natuke želatiini, et ikka kindlamalt tort koos püsiks. Rulltort Rukkirullbiskviidist (3 muna, 1 dl suhkrut, 1 dl rukkijahu, 0,25 dl rukkikroovijahu, 1 tl küpsetuspulbrit) sai tehtud ribad, milledele peale sai määritud kohupiimavahtu (400g kohupiima, 2 dl vahukoort, suhkrut) ja riputatud külmutatud vaarikaid. Need ribad sai siis rulli keeratud. Kogu rull sai ka kohupiimavahu selga.
Ilse
Abikokk
2011-02-27 19:12:56
Meie tort sai siis selline. Aega küll võttis aga valmis ta sai. Tort koosneb siis umbes 36 šokolaadikrepist, vahel on võikreem (munast, piimast, võist, suhkrust, sarapuupähki purust) Peal on šokolaadiglasuur. Kaunistused on karamellis keerutatud sarapuupähklid. Kui selline töö ette võtta peab ikka mitu päeva aega varuma :) Aga sellise päeva puhul, pole ju ajast kahju :) Palju õnne meile kõigile! Tort isamaale JUHISED Paljud asjad tulid umbes ja käe järgi, aga katsusin kaardistada . Idee on tegelikult leitud interneti avarustest aga no palju on ümber tehtud, sest originaalis tundus mõni asi mitte töötavat KREPID 150g külma soolata võid, lõika tükkideks sulatatud võid panni määrimiseks 225 g tumedat 70% shokolaadi 300g jahu 60g suhkurt 1/2 tl soola 0,5 l toasooja piima 6 suurt muna (toasooja) 1 supilusikat vanillje ekstraki (võib asendada vanillisuhkruga) Juhised Aja 50 ml vett väikeses potis keskmisel kuumusel keema. Lisa tükk-tüki haaval või, peale iga tüki lisamist vispelda, et segu seguneks. Võta pliidilt, sega sisse tükeldatud shokolaad, kuni see on täielikult sulanud. Vispelda kausis kokku jahu, suhkur ja sool. Vispelda teises kausis kokku piim, munad ja vanilje ekstrakt. Lisa vaikselt piima segu jahu segule vispeldades seni, kuni on ühtlane mass. Lisa shokolaadi-või segu jällegi seni vispeldades, kuni on pehme ja ühtlane. Vala saadud tainas läbi peene sõela nii, et tükke sisse ei jääks ja pane õhukindlasse kaussi. Mina panin kausile toidukile peale. Hoia tainast õhukindlas anumas vähmasti 2 tundi või parem üle öö. Määri pintsliga õrnalt vajaliku suurusega pann sulavõiga. Soojenda panni keskmisel kuumusel kuni pann suitsema hakkab. Eemalda pann tulelt, vala umbes 2 supilusika täit tainast pannile nii,(kalluta panni) et see katab terve põhja. Vähenda kuumust keskmise-madala peale ning pane pann taas tulele. Küpseta creppe nii, et pöörad neid vaid korra, seni kuni servad on kuldsed ja keskelt on crepe kuiv. Aega võtab see umbes 30 sekundit mõlema poole jaoks. Libista crepe taldrikule. Korda protsessi järelejäänud taignaga. Ära unusta vahepeal panni võiga määrimast. Crepid võivad külmkapis kaetuna olla kuni päeva. KREEM ( Võib kasutada endale meelepärast võikreemi retsepti, lisades sinna sarapuupähkli jahu) Mina tegin sellise kreemi 3 muna 300 ml piim 600 g või 100g röstitud ja purustatud sarapuupähklid 400g suhkur Munad vahusta kergelt suhkruga, lisa piim ja vahetpidamata segadeskuumuta segu tulel, kuni see muutub paksemaks. Siis võta tulelt ja jahuta. Või vahusta eraldi nõusja jätkates vahustamistsega hulka jahtunud munamass, kreem maitsesta vastavalt soovile vanilliini või meelepärase essentsiga (mina kasutasin rummi essentsi) Sega sisse uhmris purustatud pähklid (võib kasutatada ka vastavat pähklikreemi) Aseta crepe küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kata crepe umbes 3 supilusikatäie sarapuupähkli täidisega, seejärel aseta täidise peale järgmine crepe ning korda protsessi, kuni laotatud on umbes 32 crepet. Kõige peale peaks jääma crepe mitte täidis. Aseta crepe-torn külmkapi umbes 15 minutiks tahenema. SHOKOLAADI GLASUUR 200g shokolaadi võid (umbes 50 g panin tunde järgi et glasuur saaks voolav) Sulata veevannil shokolaad lisa väheaaval või. Vala tahenenud tordile shokolaadiglasuur Pane kook uuesti külma kuni glasuur on tahenenud KAUNISTUSED Pane terved röstitud pähklid grilltikkude otsa Sulata pannil 1dl suhkurt kuni see muutub kollakaks Keeruta pähkleid sulanud suhkrus, aseta tikud kõrgemale kohale nõrguma, alla pane kindlasti mingi alus, et üleliigne karamell saaks sinna peale nõrguda. Võta tort külmast välja Lõika noaga tordi ümbert jälgides tordi kuju küpsetuspaber ja viska ära Kaunista tort karamelliste sarapuupähklitega. Serveeri kohe:)

Ilse köögis

Kairi5000
Kokaõpilane
2011-02-27 20:36:38
Meie tort sai see aasta selline. Olen ikka arvanud, et siil võiks olla meie rahvusloom.:) Siili sisu on järgmine. Röstisin leivapuru pannil ja segasin sinna natuke võid ja tumedat siirupit, kuni sain massi, mille surusin kaussi. Sellest sai kõrbe leivakoorik. Siili sisse läks vahustatud koor, kohupiim ja kama. Kama täitis edukalt zelatiini kohuseid ja kook seisis ilusti koos. Kohupiimakreemi vahele lisasin veel natuke jõhvika toormoosi. Kõige peale veel leivasegu ja peale paari tundi külmkapis tahenemist sai "siili" juba taldrikule kummutada. Nina sai meisterdatud martsipanist ja okkad on toorjuustu-shokolaadi segust. Kokkuvõtteks võib öelda, et väga maitsev sai.
Liisi
Abikokk
2011-02-27 20:56:11
Ilsu:
Meie tort sai siis selline. Aega küll võttis aga valmis ta sai. Tort koosneb siis umbes 36 šokolaadi ceppist, vahel on võikreem (munast, piimast, võist, suhkrust, sarapuupähki purust) Peal on šokolaadiglasuur. Kaunistused on karamellis keerutatud sarapuupähklid. http://farm6.static.flickr.com/5293/5482080579_38b8b3d031.jpg Tort isamaale
Väga huvitavad kaunistused :)

Liisi Blogi

Kerti
Kokaõpilane
2011-02-27 21:02:55
Esitan võistlusele ka teise koogi- tatrakoogi. Mahe tatrajahust ja õuntest koogipõhi, halvaakreem, pidulikkust lisab martsipanikate. http://s6sarad.blogspot.com/2011/02/martsipanikattega-tatrakook.html
MaP
Kokaõpilane
2011-02-27 21:12:53
See on minu esimene postitus siin foorumis, kaua sai siin teiste töid imetlemas käidud enne kui julguse kokkuvõtsin ja ise midagi postitada julgesin. Minu vabariigi aastapäeva tort on tehtud Carleni väikesed katsetused köögis retsepti järgi, ainult pealmine glasuur oli minul teine. Mina sulatasin glasuuriks tumedat shokolaadi ning segasin selle hapukoore hulka ning lisasin maitse järgi sukrut ja kakaod (mina kasutasin "Meie mark" ilmasuhkruta kakaod). Kaunistusted tegin sulatatud tumedast ja piima shokolaadist ning enne kaunistuste koogile panemist puistasin glasuuri kihile kookoshelbeid, et shokolaadist kaunistused rohkem esile tuleks. Mina sain ispiratsiooni mõeldes suvele, rukkililledele, taluaiale ning liblikatele. Kuigi minu "aed" tuli veidi lopergune ning rukkililled pruunid mitte sinised (kuna shokolaadi pole minu teada võimalik siniseks värvida) olen ma ise tulemusega rahul ja rahul olid ka kõik sööjad. P.S Fotograafia pole minu tugevaim külg ning pildid loodan ma ka Pille abiga üles riputada.
Martiina
Abikokk
2011-02-27 21:25:34
Liisi:
Ilsu:
Meie tort sai siis selline. Aega küll võttis aga valmis ta sai. Tort koosneb siis umbes 36 šokolaadi ceppist, vahel on võikreem (munast, piimast, võist, suhkrust, sarapuupähki purust) Peal on šokolaadiglasuur. Kaunistused on karamellis keerutatud sarapuupähklid. http://farm6.static.flickr.com/5293/5482080579_38b8b3d031.jpg Tort isamaale
Väga huvitavad kaunistused :)
Ma nägin ka kunagi ühes blogis selliseid kaunistusi, siiamaani plaanin küpsetist, mida nendega kaunistada- pole lihtsalt ühtegi sobivat ideed veel tulnud :D Tordid on väga kaunid ja isuäratavad, nii tore on igal aastal ülipoppi võistlust jäligida ja vaadata erinevaid ideid :) Pille, minu magus tort on vististi ununenud esilehe kokkuvõttesse panna...vähemalt mina seda seal ei näe, aga minu tordist hilisemad tordid on juba küll....lihtsalt mainin :D
Liisi
Abikokk
2011-02-27 22:00:36
Minu poolt veel mustikane kohupiimakook šokolaadipõhjal.

Liisi Blogi

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>