Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2015-02-21 23:50:04 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 12 (SOOLANE) VIINAVAHUNE MARINEERITUD HEERINGAGA VÕILEIVATORT Lõikasin klaasiga leivaringid, immutasin kalapuljongiga, lisain kihtide vahele viinavahtu (toorjuust, vahuoor, viin, mädarõigas, maitseained) ja marineeritud heeringa - toorjuustu - õuna segu. Sinine segu koosneb toorjuustust-mädarõikast ja sinisest toiduvärvist. Lipu musta värvi jaoks kasutasin sushi kalamarja. |
2015-02-14 02:26:49 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 2 (MAGUS) Eesti lipu värvides biskviidine ja kerge alkoholimekiga riivleiva-kohupiimatort Tort kahele! PÕHI: 2 muna 2 spl. suhkrut 2 spl. jahu 1 tl. kartulijahu 1/2 tl. vanillisuhkrut noaotsaga küpsetuspulbrit toidu jaoks mõeldud pulbervärvid: sinine ja must Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.Lao ahjupannile küpsetuspaber. Vahusta muna suhkruga kohevaks vahuks, lisa läbi sõela kõik kuivained ja jaga tainas kolmeks. Ühele osale puista sinist pulbervärvi, teisele sinist ja kolmas jäta ilma värvita. Vala pannile 3 eri värvi laia õhemat triipu ja küpseta biskviiti 4 min. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja siis lõika joogiklaaside äärtega ringe. TÄIDIS CURACAO BLUE: 1 1/2 dl Curacao blue likööri 4 tl. pulberzelatiini Pane zelatiin alkoholi sisse paisuma ca 5 min., aseta pott pliidile mille kuumus on madal. Sega kuniks zelatiin on sulanud, jahuta segu ja lase külmas kergelt tarretuma. KOHUPIIMA-RIIVLEIVATÄIDIS 200 gr Otto vanillimaitselist pakikohupiima või mõnda muud mis on tahkema konsistentsiga 2 dl vahukoort 1 tl. vanillisuhkrut 1 dl riivleiba (sobib paki oma või purusta ise köögikombainiga) 1 spl.võid 3 spl.suhkrut Pane riivleib pannile koos suhkru ja võiga, pruunista tehes seda nii,et segad segu pidevalt muidu läheb kõrbema või hoopis tükki. Kui tunned kergelt karamellist lõhna,siis võta pann pliidilt ja lase segul maha jahtuda. Vahusta vahukoor, lisa vanillisuhkur ja kohupiim ning lõpuks jahtunud riivleivasegu. Segu on nüüd üsna paks. Lao kõik kihiti tornina vormi mis hoiab kihte paigal. Kuna biskviitpõhjad on õhukesed,siis neid immutada pole tarvis. Esimeseks kihiks pane näiteks hele ring, siis kohupiimasegu, siis must ring, kohupiimasegu ja sinine ring ning Curacao tarretis, siis taas hele ring jne. Lase külmikus seista vähemalt 6 tundi,siis imbuvad kihid läbi ja maitse tuleb paremini esile. KATE: Tordi võib katta nii martsipani kui ka suhkrumassi seguga. Minu tordil on hele kiht martsipanist ja värvilised triibud ning kujundid on suhkrumassist. Lõika välja kujundeid mis meelepärased. Minul kasutatud ka veidi värvitud vahukoort ning Curacao Blue tarretist.Lisaks raputasin alusele rukkililleõite puru ja riivitud suhkrumassi. Soovitan katte tordile peale panna mõnda aega enne külaliste tulekut,sest martsipanimass või suhkrumass püsib siis kuivemana ja ei vetti ära. Millest selline idee? Soovisin kasutada tordis nii eestlaste lemmikut musta leiba kui ka välja tuua Eesti lipu värvid erinevates tekstuurides. Curacao Blue on mu vaieldamatu lemmik kui peab kasutama sinist värvi. Vahel aga ei saa kõike Curacao Blue´ga toonida ja seetõttu tuleb kasutada värvipulbreid. Alkoholimaitse teeb tordi pidulikumaks ja antud versioon sobib väga hästi kokku riivleiva mekiga. |
2011-02-25 18:06:42 |
Tere, Saadan retseptivõistluse "TORT ISAMAALE 2011" jaoks tordiretsepti mis on siin allpool ja Pille abiga saavad foorumisse ka pildid. KAMAKREEMI-RABARBERI-TRÜHVLI TORT Põhi: 4 muna 2 dl suhkrut 2 dl jahu 2 dl kartulijahu 2 tl. küpsetuspulbrit Immutamiseks pirnimahla ( piima/muud heledat mahla) Trühvlisegu: 200 gr piimashokolaadi 1,5 dl vahukoort 1 spl. toasooja võid Rabarberikreem: ca 300 gr rabarbereid (võivad olla ka külmutatud) 3 spl. vett 200 gr moosisuhkurt Kamakreem: 200 gr Mascarpone toorjuustu 1,5 dl vahukoort 1 dl torukohupiima 5 spl. kamajahu 2 spl.sidrunimahla tuhksuhkrut maitse järgi Kaunistamiseks: maitsestatud vahukoor või vahukoore-kohupiimasegu , marjad , kommid, martsipan (sõltub igaühe maitsest). Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Vahusta muna ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa läbi sõela mõlemad jahud mille sisse on segatud küpsetuspulber.Sega kergelt segamini ja vala ca 24 cm vormi mis on küpsetuspaberiga vooderdatud või vala silikoonvormi. Lase koogipõhjal ahju keskosas küpseda ca 25 min. Võta ahjust välja ja lase täielikult ära jahtuda. Trühvlisegu jaoks kuumuta vahukoor keemiseni, võta pott tulelt ja lisa juurde hakitud shokolaad. Sega ning lisa või ja seejärel mikserda kogu segu sametiseks massiks.Jahuta. Rabarberikreemi jaoks võtsin külmutatud rabarberid ja panin need ilma veeta potti,sest nende sees on juba küllalt vett. Kui kasutada värskeid rabarbereid,siis tuleb poti põhja vesi lisada. Rabarbereid tuleb keeta kaane all kuni nad on pehmed e.ca 7-8 min.Lisa moosisuhkur ja keeda veel ca 2 min.Püreeri segu ja lase täielikult jahtuda. Kamakreemi jaoks vahusta enne vahkoor,siis lisa see Mascarpone toorjuustule, lisa ka kohupiim, tuhksuhkur, kamajahu ja sirunimahl. Lõikasin tordipõhja kaheks ja immutasin alumist põhja ning määrisin sinna peale rabarberikreemi ning veid kamakreemi. NB! Ole ettevaatlik immutamisega,sest kui vedelikku on palju,siis on tort vesine ja vajub laiali.Nüüd peale järgmine kiht ja selle peale määrisin trühvlisegu ning uuesti kamavahtu. Katsin kerge kamakreemi kihiga kogu tordi ja jätsin külmikusse maitsestuma ca 12 tunniks. Minu tort on kaunistatud vahukoorega mille sees on veidi vanillisuhkurt ja rohekat tooni vahukoore sees on lisaks veel tilgake toiduvärvi. Selle tordi peal on kaunistuseks nii martsipan kui ka värvilised kommid ning musta värvi lagrits |