KOKKAME KOOS # 31: PÕHJAMAINE 'VÄIKE JÕULULAUD'

Meringue
Abikokk
2010-11-30 12:55:51
Mul toimus 1. advendi puhul isa ja poolõdedega üks väike istumine. Söödi verivorsti, ahjukartulit ja muud head-paremat mõnusa jõulumuusika taustal. :) Omalt poolt viisin istumisele kaasa oma esimese katsetuse magusa kõrvitsapirukaga (mis küll Ameerikas ühe teise tähtpäevaga seostub, aga minu maitsemeeltele on vägagi jõulune). Õetütrele maitses see oluliselt paremini kui poest ostetud uhke vahukoore tort, seega selle eest sai kõvasti pluss-punkte. :) Oli ka täitsa mõnus, aga kuna kõrvitsa-juustukook maitseb mulle rohkem, siis tõenäoliselt kordamisele ei lähe. Hommikuks tegin oma lemmik kaneelisaiu, kuhu lisasin ka veidike piparkoogimaitseainet, aga lõpptulemuses seda väga tunda ei jäänud. Üks väike jõulueelne istumine on mul veel plaanis. :) Teeks rohkemgi, aga kahjuks on jube-jube kiire.

Köögikatsed

Pillepv
Kokaõpilane
2010-11-30 21:56:08
Minu pisijõulud said alguse ka 1. advendiga kokku langenud sünnipäevade pidustustega. pilti ei saanud, aga menüü sai eriline ja vähemalt kirjutamist väärt. Tegin Jamie retsepti järgi pastat, juurde purustatud tomatist, veise- ja tallehakklihast kastet, millele jõulusust lisas punane vein, paprika ja kaneel. Kolme sorti leiba - Nami-nami põhiretsepti järgi lisaks seemneid ja helbeid, lihaga leib sisaldas lisaks singikuubikutele oliive, päikesekuivatatud tomateid ja grillitud paprikat ning oli pigem meenutus ja vahemerelik järelhüüe suvele. Talve tõi tagasi kuivatatud jõhvikate, kirsside ja mustikatega magusam leib. Lisandiks tavalisele võile kõrvale ka mascarpone juust ise soolatud forelliga (terve forellikülg 3-4 spl soola, 2 spl suhkru ja 2 tl pipraga soolatud kala tükeldatud ja mascarponega segatud ning maitseks pisut külmutatu tilli). Punane soolakala on meie peres alati väga jõululik leivalisand olnud. Teine leivakate oli pehmeks keedetud mahemunadest vähese võiga munavõi. Toitu kaunustasid veel marineeritud seened (samuti üks ehtne pidu- ja jõuluroog), tomatikesed ja kurgiviilud. Kõik sõid ka kiitsid ja endal oli ka hea ja uhke tunne, sest ammu pole kõik söök-jook, mis tehtud, nii hästi vastuvõtmist leidnud. Pilte, nagu ikka, ei saanud. Ehk teeme veel pisijõule ja siis juba ka piltidega. Ehk...
Martiina
Abikokk
2010-12-02 13:03:50
Minu väike jõululaud läks täna mehele töö juurde :). Kõik, mis ma tegemisel ajal maitsesin, oli väga hea, seega loodan, et nemad jäävad ka rahule. Lauale said lehttaignarullid verivorstiga, Keedutaignapallid verivortiga, täidetud munad, juustupallid, mida veeretasin piparkoogipuruas ning magusaks pahme piparkook ja mandariinid. Joogiks alkoholivaba glögi.
Zoozi
Abikokk
2010-12-03 07:56:48
Arvan,et seda keeksi sobib pakkuda ka jõululaual :)

Zoozi tegemised

VäikeVäänik
Kokaõpilane
2010-12-03 12:23:56
Esimese advendi laud. Menüüs olid: silmuleivad kreveti-suupisted lehttaignarullid verivorstiga glögi-toorjuustukook kohvipiparkoogid
3liko
Kokaõpilane
2010-12-03 20:45:35
Keeks http://3kokanurk.blogspot.com/2010/12/keeks.html
Laurentzius
Abikokk
2010-12-04 00:27:32
Homseks jõulueelseks koosistumiseks tuttavatega tegin Lucia saiakesi. Retsept on minu blogis: http://laurak66gis.blogspot.com/2010/12/rootsis-serveeritakse-neid-safraniga.html/

Vanapere köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-12-04 11:14:54
Nii palju toredaid ideid on laekunud! Siinkohal veel võõrkeelset inspiratsiooni: Valio jõulumenüüd, sh Joulubrunssi Joulutapakset ja glögivinkit jpm ARLA.SE magusaid soovitusi glögi kõrvale Veel Arla soovitusi glögipeo jaoks Söta saker blogi 7 jõulusoovitust

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

3liko
Kokaõpilane
2010-12-04 16:01:38
Punase sõstra kook http://3kokanurk.blogspot.com/2010/12/punase-sostra-kook.html
Sandraliis
Kokaõpilane
2010-12-04 16:49:48
Väga hea küpsetis on Vürtsikas pohlakeeks http://www.maitse.tv/2007/12/31/a-mul-pohlad/comment-page-1/ Kindlasti tuleks katta glasuuriga ja peale veel mõned pohlamarjad. Ise küpsetasin ümmarguses keeksivormis. Külla minnes pakkisin tsellofaani sisse,tulemuseks oli võrratult kaunis ja maitsev küpsetis.
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>