KOKKAME KOOS # 31: PÕHJAMAINE 'VÄIKE JÕULULAUD'

Kätrin
Abikokk
2010-11-28 16:46:27
Meil on juba üks korralik, 4-käiguline eel-jõululaud kodus tehtud - kui see algusest lõpuni kirja saab, postitan ka siia. Täna tegin lisaks piparkoogitainale ühe satsi ka jõuluseid piparkoogimuhvineid toorjuustuglasuuriga. Kuigi külalisi polnud, sõime ise esimese advendi puhul tiba pidulikumalt hommikusööki/lõunat. Muhvinid sobivad hästi ka pikkujõulu lauale magustoiduks. Retsept blogis. Pilte 2 - kodusem ja pidulikum.

Kätrini kokkamispäevik

Kaare
Abikokk
2010-11-28 17:14:27
Kuna meid peres ainult kolm, ei hakanud suurt lauda tegema :) Verivorstikeerud ja kõrvitsa-toorjuustukoogikesed - piisas täiesti. Kõrvale sidruni ja ingveriga tee. Võib-olla jõuan enne jõule sugulastele ka midagi korraldada... Verivorstipirukaid soovitan soojalt (pärmi-lehttaigen, pohlamoos, vürtsikad verivorstid, suitsupeekon)! Üks pimedaga tehtud pilt ka: Ja kindlasti sobivad väikesele jõululauale piparkommid!

Koopatibi küpsetab...

Anu
Abikokk
2010-11-28 19:02:34
Mandariinitarretisega panna cotta ja tagurpidi jõhvikakook on kindlasti mu pikkujoulu menüüs. :)
Liisi
Abikokk
2010-11-28 22:59:44
Meil oli eile küll sünnipäevalaud, kuid jõulune siiski. Laual olid kanarullid musta ploomiga, mee ja siidriga glasuuritud seakülg, kartul, erinevad lisandid. Magusaks pohlamoosiga Napoleoni kook.

Liisi Blogi

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-29 10:04:44
Zoozi:
Meil õnnestus sõpradega "pikkujoulu" kuupäev paika panna. Kui kõik hästi läheb,siis toimub see 18.12. Menüü sain ka kokku :)
Väga põnev, jään menüüd ootama ;) Kohe hakkan jõulutähekest välja loosima. Nimekirjas järgmised nami-namikad: Köögikatake, Karima, Silja, Annuzhka, Koogi Kata, Elis, Kokkamas95, Triin, Väike Väänik, Mari-Liis, Silx, Nef, Kairit, Anu, Zoozi, Kiilike, Liilia, 3liko, Laurentzius, Aire1, Kirsike, Tullia, Marju, Kätrin, Koopatibi ja Liisi ehk siis 26 nime. Loosiõnn naeratas nr 12 ehk Nefile. Palju-palju õnne!!! Kui ma nüüd õigesti pakun, siis Nef paikneb pealinnas? Kas saadan auhinna kesklinna salakohta või tuled Nami-Nami kokaraamatu esitlusele kolmapäeval? Sinna saaksin kaasa võtta..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nef
Kokaõpilane
2010-11-29 11:45:02
Väga tore algus päevale :) auhind on lihtsalt imeilus! Suur tänu! Pille, mul tuli ootamatult üks asi vahele ja võibolla ma ei jõua kolmapäeval Nami-Nami kokaraamatu esitlusle :( ilmselt oleks kindlam auhind salakohta viia, saaksin neljapäeval-reedel selle ära võtta sealt.

Head asjad...

Martiina
Abikokk
2010-11-29 16:44:03
Nef'ile palju õnne! See täht on nii ilus, et peaks kohe endale ostma minema :) Minul on väike jõululaud plaanis neljapäevaks mehe töökaaslastele. Seega, kui kõik plaanipäraselt läheb, saan siia ühe pikema postituse nädalalõpul teha :)
Liilia
Abikokk
2010-11-29 20:04:54
väga maitsvad ja pehmed jõulukringlid

Köögitoimkond

Üllekas
Abikokk
2010-11-29 21:19:52
Lahe teema :) Kuigi ma ei saa öelda, et meil mingit sellist jõule sissejuhatavat jõululist kokkamistraditsiooni on. Piparkookegi teeme jõulude ajal vast korra ja sedagi peamiselt lõhna eesmärgil kui söögiks. Teisalt aga hakkan alati detsembri alguses suure hooga küpsetama :) Nii kui ilmad külmenevad ja jõulud lähenemas, siis peab kohe küpsetama :) Ja nii igal aastal enne jõule ja jõulude ajal on meil laual ilmtingimata lihapirukad (täidises on praetud ja maitsestatud hakkliha, riis, muna, vajadusel hapukoor). Kui tainast jääb üle (ja tavaliselt ma teen nii, et tainast jääb üle), siis ka hästi-hästi krõbedad moonirullid. Võib vist öelda, et meie pere jaoks on need küll sellised iga-aastased talve ja jõulude juurde kuuluvad road, mida alati ka meie külalised mekkida saavad. Pean just plaani, et kunas esimene laar valmis teha, siis saan ehk ka pildile jäädvustatud.
Netcat
Abikokk
2010-11-30 08:55:49
Meil on ainult üks pidev eeljõulutraditsioon, kui seda nii võib nimetada ja see seisneb selles, et koos esimese korraliku lumega algab mandariinide söömise orgia. Isegi ei tea miks. Juba varajasest lapsepõlvest on kinnistunud, et lumi = mandariinid. Noh, glögi joome ka õhtuti pakaselise ilmaga. Ja ingveriteed.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>