Noor_Perenaine Abikokk 2010-12-14 12:07:22 |
Tegime õdedega nami-nami jõulupiparkooke nädalavahetusel. Panin viimase heleda siirupi ja tumedat juurde ja umbes pool pakki Santa Maria piparkoogimaitseainet, kasutasin täisteranisujahu. Väga-väga head said :) Natuke on veel alles, aga kahjuks fotokas maal ja pilte ei saa teha :( Ostsin Kiika Kööki poest igasugu toredaid vorme ka juurde ja õde tegi Väikese My lõike - koos glasuuriga sai väga vahvaid piparkooke! | |
Koogi Kata Abikokk 2010-12-15 21:55:01 |
Olen viimasel ajal jõudnud teha mitu laari piparkoogikooki. Retsept internetist. | |
Liilia Abikokk 2010-12-16 08:38:54 |
Eile pidasime väikest jõulupidu seoses lapse sünnipäevaga ja kuna kõik külalised soovisid toekat õhtusööki (ikkagi nädala keskpaik ja tööpäev), siis tegin traditsioonilist kartulit-kapsast-verivorsti. Magustoiduks mõnusalt jõulune kohupiimakook | |
Jaanikaant Abikokk 2010-12-16 09:52:20 |
Siin meie esimese advendi laud Laual olid klassikalised kartulid-verivorstid-hapukapsad ja kõrvitsasalat. Lastele küpsetasin vorsti-juustu pirukaid ja moosikolmnurki pärmitainast. Lisaks olid laual lapse kaunistatud piparkoogid ja veel minu tehtud lumememmedega piparkoogid | |
Jaanikaant Abikokk 2010-12-16 09:53:28 |
Liilia:
Liilia, nii armas kook!
Eile pidasime väikest jõulupidu seoses lapse sünnipäevaga ja kuna kõik külalised soovisid toekat õhtusööki (ikkagi nädala keskpaik ja tööpäev), siis tegin traditsioonilist kartulit-kapsast-verivorsti. Magustoiduks mõnusalt jõulune kohupiimakook http://farm6.static.flickr.com/5004/5265688380_eac026494e_m.jpg |
|
Jaanikaant Abikokk 2010-12-16 09:59:46 |
Teise advendi nädalavahetusel toimus sõprade pulm, kuhu, valmistasin neile kingiks pulmatordi, millest kirjutasin ka vastavas teema. Seetõttu miskit erilist kodus ei valmistanudki. Kolmandal advendil oli laual väga ebatraditsiooniline jõuluroog sushi. See on küll varem tehtud pilt, aga valmistasime samamoodi. Magusaks aga oli märksa jõulusema maitsega pehme piparkook valge šokolaadi- toorjuustu glasuuriga | |
Jaanikaant Abikokk 2010-12-16 10:10:24 |
Need inglise ingveripiparkoogid sobiksid ka lauale panna | |
Kirsike Abikokk 2010-12-17 09:10:30 |
Tegin lapsele klassihommikule kaasa küpsiseid: Natalie enda tehtud taignast liivaküpsised ühe lastele mõeldud tõlkekokaraamatu järgi (no ma ei tea, äraütlemata imelik raamat oli!!! Ei täpseid koguseid, küpsetamisaegu ega temperatuure!! ): Lisaks tegime piparkoogiküpsiseid pähkliga ja kaera-odrahelbeküpsiseid: | |
Jaanikaant Abikokk 2010-12-17 11:38:13 |
Tegin kaneelisuhkruga "valgeid piparkooke" (nagu muretainaküpsised sisuliselt) ja veel tegime magusaid mandleid siinse retsept järgi. Väga maitsvad! | |
Itakene Abikokk 2010-12-17 21:37:53 |
Meil oli ka täna pisike jõul, kuna vanatädi tuli maalt külla. Laud oli traditsiooniline: verivorstid,(poest, Ranna Rootsi) hapukapsad, ahjukartulid. magusaks küpsetas ema kohupiimakooki ja mina jõulupiparkooke. Lisasin natuke cayenne`i pipart ka taignasse, väga mõnusad vürtsikad jäid. Pilte polnud mahti teha kahjuks. | |
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |