KOKKAME KOOS # 31: PÕHJAMAINE 'VÄIKE JÕULULAUD'

Tullia
Abikokk
2010-12-21 12:23:37
Postitan ka veel oma viimase ehk neljanda advendi menüü. Laual oli kartulisalat ja rohkesti magusat. Lõikasin lahti ühe puuviljadega jõulukeeksi , maitsesime erinevaid kingituseks tehtud trühvleid ja maiustasime magusate mandlitega. Lisaks muidugi nami-nami jõulupiparkoogid, mida oleme tütre nõudmisel pidanud küpsetama viimasel neljal nädalavahetusel :)

Tullia jutukesed

Oliivipuu
Abikokk
2010-12-21 17:40:16
Vaatan ja imestan, kui tublid kokkajad Eestis ikka on ja kõik nii omapäraste ideedega! Suur tänu elamuste eest ja kauneid Jõule! Korraldajatele ja võitjatele sügav lugupidamine!
Triinpvr
Abikokk
2010-12-21 22:30:01
Ma siis tegin ka ühe "väikse" jõulalaua. "Väikse" seetõttu, et kokku oli 26 täiskasvanut ja 3 last, ehk siis minu kolleegid alma materist. (Nõud on renditud ja pildilt on 2 liuda puudu, sest üritasin enne külaliste saabumist pildi ära teha :) ) Laual oli: -Köögiviljavinegrett -Õlles hautatud kapsaga pirukad (porteritaignas) (peekoniga ja ilma peekonita variant, noh igaks juhuks, heinatoidulistele või nii :) ) -Nigella Lawson'i Homestyle Jerk Chicken -Lillkapsast ja porgandit hapukoore dipiga (dieedikutele) -Peekoniribaga verivorsti (Jussi ilma säilitusaineteta verivorstid, mulle täitsa maitsevad, ei ole soolased) -Datlid kitsejuustuga (mina serveerin seda toitu soojalt, vahest panen kübeme peekonit ka ümber) -Šampinjonid sinihallitusjuustuga -Oliivid teravas marinaadis -Pohla-õunamoos -Marineeritud kõrvits -Marineeritud kurgid -Marineeritud seened -Lavaššikrõpsud juustuga -Manhattani toorjuustukook -David Lebovitzi šokolaadikook hapukapsaga Joogiks ilus vesi (tüümiani ja külmutatud jõhvikatega), Borjomi ning tee ja kohv Üritus läks hästi, ähvardati järgmine aasta jälle tulla :)

laualamp.wordpress.com

Köögikatake
Abikokk
2010-12-22 00:45:34
Minu ülikooliaegsete kursaõdede ühisel istumisel olid laual lõhepirukas, šampinjonid sinihallitusjuustuga, minu tehtud seemne-pähklileib ja prantsuse šokolaadikook, lisaks pähkleid-kuivatatud puuvilju ja mandariine. Pilt on ainult koogist: Iga-aastasel naabritega peetaval jõuluõhtul oli menüüs: eelroaks - lavašisuupisted, sinihallitusjuustu-pähkliküpsised põhiroaks - pardipraad, kartul, hapukapsas, peekoniga verivorstid, marineeritud kõrvits-kurgid-paradiisiõunad-seened, pohlamoos magusaks - martsipanisai, beseeküpsised, pähklid, rosinad, mandlid, mandariinid joogiks - glögi, vein, tee ja kohv Meil oli selline ühine kooskokkamine, et kogunesime ühte kööki ja tegime kõike koos, kuna olin nö peakoka rollis, siis pilte muidugi otseselt toidust teha ei jõudnud.

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Nef
Kokaõpilane
2010-12-23 19:10:17
Mõned ideed veel: rummipallid, beseed ja viinavahuga kalasuupisted

Head asjad...

Dagris
Abikokk
2010-12-25 00:30:12
Röstitud mandlid ürtidega Jõulune apelsini-toorjuustukook Ja joogipoolist sai ka proovitud: amaretto vahukoorega

Sööme silmadega

Dagris
Abikokk
2010-12-25 03:16:36
Tegelikult tegin vahepeal ka stollenit, aga rääkida võisin sellest alles nüüd :D ;) Stollen

Sööme silmadega

Jaanikaant
Abikokk
2011-01-07 15:41:16
Postitan siia veel ühe väikese jõuluootelaua, mille tegin töö juurde kolleegidele. Soolaseks pitsa singi, juustu, paprika ja ananassiga, Juurde seemneleib ja ürdivõi, lisaks piparkoogid ja jõulumandlid, kaneeli-toorjuustu täidisega kringel ja alkoholivaba glögi.

Maitse asi

Hexy
Abikokk
2011-02-28 15:41:24
sinihallitusjuustupasteet(http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=5487)pilt retsepti juures hapukapsapirukas(http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=10792) glögipasteet(http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=9773)

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-11-06 11:26:17
Väikejõululauale sobivad "verivorstikommid":

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>