Tullia Abikokk 2010-12-21 12:23:37 |
Postitan ka veel oma viimase ehk neljanda advendi menüü. Laual oli kartulisalat ja rohkesti magusat. Lõikasin lahti ühe puuviljadega jõulukeeksi , maitsesime erinevaid kingituseks tehtud trühvleid ja maiustasime magusate mandlitega. Lisaks muidugi nami-nami jõulupiparkoogid, mida oleme tütre nõudmisel pidanud küpsetama viimasel neljal nädalavahetusel :) | |
Oliivipuu Abikokk 2010-12-21 17:40:16 |
Vaatan ja imestan, kui tublid kokkajad Eestis ikka on ja kõik nii omapäraste ideedega! Suur tänu elamuste eest ja kauneid Jõule! Korraldajatele ja võitjatele sügav lugupidamine! | |
Triinpvr Abikokk 2010-12-21 22:30:01 |
Ma siis tegin ka ühe "väikse" jõulalaua. "Väikse" seetõttu, et kokku oli 26 täiskasvanut ja 3 last, ehk siis minu kolleegid alma materist. (Nõud on renditud ja pildilt on 2 liuda puudu, sest üritasin enne külaliste saabumist pildi ära teha :) ) Laual oli: -Köögiviljavinegrett -Õlles hautatud kapsaga pirukad (porteritaignas) (peekoniga ja ilma peekonita variant, noh igaks juhuks, heinatoidulistele või nii :) ) -Nigella Lawson'i Homestyle Jerk Chicken -Lillkapsast ja porgandit hapukoore dipiga (dieedikutele) -Peekoniribaga verivorsti (Jussi ilma säilitusaineteta verivorstid, mulle täitsa maitsevad, ei ole soolased) -Datlid kitsejuustuga (mina serveerin seda toitu soojalt, vahest panen kübeme peekonit ka ümber) -Šampinjonid sinihallitusjuustuga -Oliivid teravas marinaadis -Pohla-õunamoos -Marineeritud kõrvits -Marineeritud kurgid -Marineeritud seened -Lavaššikrõpsud juustuga -Manhattani toorjuustukook -David Lebovitzi šokolaadikook hapukapsaga Joogiks ilus vesi (tüümiani ja külmutatud jõhvikatega), Borjomi ning tee ja kohv Üritus läks hästi, ähvardati järgmine aasta jälle tulla :) | |
Köögikatake Abikokk 2010-12-22 00:45:34 |
Minu ülikooliaegsete kursaõdede ühisel istumisel olid laual lõhepirukas, šampinjonid sinihallitusjuustuga, minu tehtud seemne-pähklileib ja prantsuse šokolaadikook, lisaks pähkleid-kuivatatud puuvilju ja mandariine. Pilt on ainult koogist: Iga-aastasel naabritega peetaval jõuluõhtul oli menüüs: eelroaks - lavašisuupisted, sinihallitusjuustu-pähkliküpsised põhiroaks - pardipraad, kartul, hapukapsas, peekoniga verivorstid, marineeritud kõrvits-kurgid-paradiisiõunad-seened, pohlamoos magusaks - martsipanisai, beseeküpsised, pähklid, rosinad, mandlid, mandariinid joogiks - glögi, vein, tee ja kohv Meil oli selline ühine kooskokkamine, et kogunesime ühte kööki ja tegime kõike koos, kuna olin nö peakoka rollis, siis pilte muidugi otseselt toidust teha ei jõudnud. | |
Nef Kokaõpilane 2010-12-23 19:10:17 |
Mõned ideed veel: rummipallid, beseed ja viinavahuga kalasuupisted | |
Dagris Abikokk 2010-12-25 00:30:12 |
Röstitud mandlid ürtidega Jõulune apelsini-toorjuustukook Ja joogipoolist sai ka proovitud: amaretto vahukoorega | |
Dagris Abikokk 2010-12-25 03:16:36 |
Tegelikult tegin vahepeal ka stollenit, aga rääkida võisin sellest alles nüüd :D ;) Stollen | |
Jaanikaant Abikokk 2011-01-07 15:41:16 |
Postitan siia veel ühe väikese jõuluootelaua, mille tegin töö juurde kolleegidele. Soolaseks pitsa singi, juustu, paprika ja ananassiga, Juurde seemneleib ja ürdivõi, lisaks piparkoogid ja jõulumandlid, kaneeli-toorjuustu täidisega kringel ja alkoholivaba glögi. | |
Hexy Abikokk 2011-02-28 15:41:24 |
sinihallitusjuustupasteet(http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=5487)pilt retsepti juures hapukapsapirukas(http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=10792) glögipasteet(http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=9773) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-11-06 11:26:17 |
Väikejõululauale sobivad "verivorstikommid": | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |