Jaanikaant Abikokk 2010-04-23 09:33:28 |
Mina tegin affogato't (kohvidessert/jook) ja šokolaadi-kohvi muffineid | |
CarpeDiem Kokaõpilane 2010-04-23 09:48:52 |
Kohviteemat lugedes otsustasin kindlalt, et sellest tuleb minu esimene avalik osavõtt kooskokkamisest. Seni olen suure huviga lugenud, jälginud ja püüdnud õppust võtta :) Pidades ühtlasi silmas fotodeta retsepte (siinkohal on juba tõeline hasart tekkinud, pildiga retsepte peaaegu ei vaatagi enam ;)) leidsin, et sobiv valik on cr?me bavaroise ja asusin hoogsalt asja kallale. Aga tuleb tunnistada, et üritus on läinud üle kivide ja kändude. Ja ilmselgelt ülim aeg targemate käest nõu küsida: - niisiis, esimene üritus läks täiega aia taha. Ei võtnud küllalt tõsiselt retseptis seisvat lauset kohvipiima-munasegu jahutamise kohta, mispeale lisatav vahukoor loomulikult vedeldus ja tulemuseks oli küll söödav kohvitarretis, aga kreemist asi kaugel :( - seejärel guugeldasin usinalt ja lugesin õpetustest välja, et jahutamine tähendab antud juhul ikka praktiliselt jäässe panemist, kuskil oligi sõna otses mõttes öeldud, et pott tõsta jääkuubikutega kaussi ja kuskil mujal jälle, et vahepeal lausa külmkappi tõsta - igatahes, oma arvates juba tunduvalt targemana võtsin eile teise katsetuse ette. Ja seekord kaldusin teise äärmusse ehk siis kreem jõudis juba tarretuma hakata enne vahukoore lisamist. Püüdsin päästa, mis päästa annab, vispeldades esmalt vähese vahukoorega, kuni konsistents paranes ja seejärel lisasin ülejäänu, aga "sega õrnalt" juhis oli sellega muidugi ignoreeritud :( Tulemuseks järjekordselt liiga kõva tarretis, minu ettekujutuse kohaselt vähemalt. Sellega seoses tekkis ka väike kahtlus, et ehk on zelatiini kogus retseptis liiga suur...? Pildi järgi on tarretuvuse astet küll vist suht võimatu hinnata, aga välimus siis selline: Igatahes, selle pika jutu peale tahangi nõu küsida, et milline see cr?me bavaroise'i õige tekstuur tegelikult on? Pole ise eriline kreemjate dessertide sõber ja seetõttu pole ka üheski kohvikus/restoranis varem proovinud, aga kujutasin ette, et peaks sarnanema pigem panna cottale...? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-23 10:08:46 |
CarpeDiem:
Mulle tundub želatiini kogus üsna paras (4 lehte ehk 1 sl) ja bavaaria kreem ongi rohkem õhuline tarretis kui kergelt tarretunud kreem (panna cotta). Kui seda maasikatordi blogipostitust vaadata, siis seal on maasikakreemi kihid just bavaaria kreemi omad ja seal oli želatiini 6 lehte 5 muna/4 dl koore/2,5 dl piima kohta (ehk umbes-täpselt sama vedeliku koguse kohta).
Igatahes, selle pika jutu peale tahangi nõu küsida, et milline see cr?me bavaroise'i õige tekstuur tegelikult on? Pole ise eriline kreemjate dessertide sõber ja seetõttu pole ka üheski kohvikus/restoranis varem proovinud, aga kujutasin ette, et peaks sarnanema pigem panna cottale...? |
|
CarpeDiem Kokaõpilane 2010-04-23 20:32:56 |
Pille:
Tänan, Pille! Mis muud kui tuleb uuesti proovida :) Mulle tundub želatiini kogus üsna paras (4 lehte ehk 1 sl) ja bavaaria kreem ongi rohkem õhuline tarretis kui kergelt tarretunud kreem (panna cotta). |
|
Silx Abikokk 2010-04-23 22:07:49 |
Täna õhtusöögiks "kohvihooliku loomaliha".
Kiire, lihtne ja kuramuse maitsev. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pilaja Kokaõpilane 2010-04-23 23:36:12 |
Eelmisest suvest üks kama ja kohviga magustoit. Selles on vahukoore-kohupiimasegule lisatud kama ja kihtide vahele on pandud kohvis immutatud Savoiardi küpsised ning maasikaviilud. Selline lihtne ja kergelt valmiv magustoit, milles on hea ära kasutada Tiramisust järele jäänud Savoiardi küpsise jääke;) Teise magustoiduna tegin kohvi panna cottat, millele lisasin veidi šokolaadilikööri. Tulemus maitses tõesti hästi. Kindlasti teen seda veel ja veel. | |
Pozataja Abikokk 2010-04-24 15:57:48 |
sokolaadi toorjuustutort kohviga (nii pulbri kui valmis kohviga ja essentsiga) muidu kohvi ei joo aga kohvimaitseline toit on hea :) | |
Ragne Abikokk 2010-04-24 16:47:49 |
Pozataja - kuidas need fantastiliselt kaunid lillekesed tehtud on? | |
Kaare Abikokk 2010-04-24 17:52:55 |
Ma jäin ka imetledes vaatama, et nii ilusad roosid. Kas need on šokolaadist? | |
Pozataja Abikokk 2010-04-24 18:56:43 |
tänan! tumedad on shokolaadist jep ja kollased on odense kommimartsipanist (see martsipan jätab ääred mõnusalt karvaseks) aga oot ma nüüd otsin nende roooside tegemise õpetuse siit namist yles.. http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1895&p=3 :) | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |