Postitusi: 27
Tiitel: Kokaõpilane
2010-07-06 23:23:32 |
Pille:
Pole kuigi salajane, pigem liikuv :) aga järgmisel nädalal olen Tallinnas, seega sobivad mistahes kesklinna toimetamise variandid. Kas konkreetse kokkuleppe tarbeks parem meilitsi suhelda?CarpeDiem on oma asukoha salastanud :O |
2010-07-06 23:14:50 |
Nüüd kuuvahetusega jälle lugemine sassis, aga tervislik leivapäts peaks vist olema juulis 1.3 ... ja milline üllatus juunikuu loosimistulemustes - mina võidan küll loteriil vist esimest korda elus :) Väga vahva! |
2010-06-29 19:58:16 |
Ohh, kui palju uusi ja ilusaid pilte on viimase paari nädala jooksul üles pandud!!! Triinpvr müslimuffinid, Silxi mascarpone kreem ja ErleS limonaad ületavad mu meelest juba kitsa toidufotograafia raamid ja näevad välja nagu kõige ehtsam eestimaise suve reklaam - peaks järgmisesse Eesti turunduskampaaniasse pakkuma ;) 3.1. Suitsulõhesalat 3.2. Seene-kapsapirukas |
2010-06-14 16:32:49 |
Meringue:
jaah.. see võis ehk pigem tõsi olla. Retseptis ettenähtud tavalise 200C asemel küpsetasin pöördõhureziimil 180C, aga ehk oleks pidanud veelgi temp alandama. Leib ise oli igatahes hea ja säilib üllatavalt hästi, niiet läheb kordamisele, seega võimalus vigu parandada :)
Aitäh viite eest ka, see on tõesti huvitav!Mina pakuks just vastupidist eelnevale, et äkki oli ahi liiga kuum? Leiva peale tekkis tugev koorik liiga kähku, mis tõttu pidi alumine taignakiht korralikuks kerkimiseks ja küpsemiseks selle kooriku "ära lõhkuma". |
2010-06-11 13:50:14 |
Alustasin eile õhtul hoogsalt järjekordset leivategu, kui oma suureks kurvastuseks leidsin külmkapist täiesti hallitanud juuretise :( ja seda kõigest nädal pärast eelmist küpsetuskorda. Ja päästa polnud midagi st proovisin küll hallitust "koorida", aga see ei õnnestunud. Õnneks veel mõned viilud eelmist leiba järgi, millest siis uus juuretis nüüd hakkama pandud. Aga ei saa ju mitu päeva leivata. Ja siis võtsin katsetamiseks pohla-rukkileiva, mis maitselt küll väga hea (vähemalt ahjusoojana ;)), aga küpses millegipärast pealt lõhki. Kas keegi oskab kommenteerida, millest see võis tingitud olla? Tavaline juuretiseleiva põhjendus, et polnud küllalt sõtkutud ja/või kerkinud, siin justkui ei kehti, kuna kergitusaineks sooda... |