KOHV ja kohvi kasutamine köögis

Netcat
Abikokk
2010-04-16 12:04:53
Elis:
Minu esimene ettevõtmine oli Spagetid kohvimaitselises tomatikastmes. Suhtusin algselt rooga veidi ettevaatlikult (no ikka uute asjadega nii), aga tegeltikult oli väga maitsev. Julgustaks teisi kõhklejaid ka soolaseid roogi kohviga proovima. http://4.bp.blogspot.com/_iCLW0Vds0do/S8WJeSYn8uI/AAAAAAAAA-k/aD_DNe_XvNE/s320/IMG_2860blog.jpg
Mul kerkis küsimus, et misasja siin retseptis tomatikastme all mõeldakse. Et on kästud lisada nii purgitäis tomateid kui (juba valmis?) tomatikastet. Oma aruga vaatan, et tomatikastme valmistamisel tomatikastme komponendina nimetamine on pisut imelik.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Elis
Abikokk
2010-04-16 13:44:18
Netcat:
Elis:
Minu esimene ettevõtmine oli Spagetid kohvimaitselises tomatikastmes. Suhtusin algselt rooga veidi ettevaatlikult (no ikka uute asjadega nii), aga tegeltikult oli väga maitsev. Julgustaks teisi kõhklejaid ka soolaseid roogi kohviga proovima. http://4.bp.blogspot.com/_iCLW0Vds0do/S8WJeSYn8uI/AAAAAAAAA-k/aD_DNe_XvNE/s320/IMG_2860blog.jpg
Mul kerkis küsimus, et misasja siin retseptis tomatikastme all mõeldakse. Et on kästud lisada nii purgitäis tomateid kui (juba valmis?) tomatikastet. Oma aruga vaatan, et tomatikastme valmistamisel tomatikastme komponendina nimetamine on pisut imelik.
Tomatikastme all on seal mõeldud purustatud tomatikastet nagu näiteks Felixil on. Kasutada võib ka tomatipüreed, aga tomatikaste ongi nagu maitsestatud tomatipüree. Hea tähelepanek muidu! Kuna kasutasin raamatust võetud retsepti, siis ei pööranud retsepti nimele nii suurt tähelepanu. Tegelikult oli nimi Spagetid kohvimaitselises tomati-loomalihakastmes, aga mis siis õigem oleks?? Ega ma väga seda paremaks ka nimetada ei oska.
Liina
Abikokk
2010-04-16 14:00:09
Mina ka kohvi ei joo, aga kohviga magustoidud lähevad kenasti kaubaks. Kohvi-beseetort

Minu kokkamised!

Netcat
Abikokk
2010-04-16 15:52:43
Elis:
Netcat:
Elis:
Tomatikastme all on seal mõeldud purustatud tomatikastet nagu näiteks Felixil on. Kasutada võib ka tomatipüreed, aga tomatikaste ongi nagu maitsestatud tomatipüree.
Sellest Felixi tootest olin tõesti õndsas teadmatuses. See, jah? http://www.felix.ee/?op=body&id=19&cid=22&cgid= "Koostis: tomatid (40%), tomatipüree (25%), tomatipasta (15%), joogivesi, suhkur, keedusool (1,3%), taimeõli, sibul, maitseained." Justkui ketšup?

Elis
Abikokk
2010-04-16 16:43:12
Jah, ma kasutasin seda. Aga ketšupiga ma seda siiski päris ei võrdleks. Miskit ketšupi ja tomatipüree vahepealset. Kui asendaksin, siis tomatipüreega- ei ole ketšupi sõber.
Seenekas
Abikokk
2010-04-16 18:47:22
Netcat:
"Koostis: tomatid (40%), tomatipüree (25%), tomatipasta (15%), joogivesi, suhkur, keedusool (1,3%), taimeõli, sibul, maitseained."
Pole just selle teema küsimus, aga tomatid, tomatipüree, tomatipasta... nii kummaline, kuidas neid siis nii täpselt eristatakse. + veel joogivesi. Mul vist parajasti arenguruumi, et hästi ei mõista.:)
Liisi
Abikokk
2010-04-16 21:52:30
Õhtusöögiks tegin pastat kohvi-bolognesekastmega. Nüüd avastasin, et sama retsept ka siin olemas - kohvispagetid. Eile õhtul valmistasin magusaks banaani-kohvikeeksi. Sõime seda alles täna ja maitse oli superhea. Tõeliselt mahlane ja maitserikas keeks. Kõik sööjad kiitsid :) Lisaks valmistasin neegripalle. Need küll midagi erilist ei olnud. Liiga rasva-maitselised ja kaerahelbed oleks võinud pigem ära purustada. Kusjuures samasugune retsept tundub olevat kaerahelbe-rummikookidel

Liisi Blogi

Zoozi
Abikokk
2010-04-16 23:13:32
Leibjuustu-kohviküpsetis. .

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2010-04-16 23:46:23
Seenekas:
Netcat:
"Koostis: tomatid (40%), tomatipüree (25%), tomatipasta (15%), joogivesi, suhkur, keedusool (1,3%), taimeõli, sibul, maitseained."
Pole just selle teema küsimus, aga tomatid, tomatipüree, tomatipasta... nii kummaline, kuidas neid siis nii täpselt eristatakse. + veel joogivesi. Mul vist parajasti arenguruumi, et hästi ei mõista.:)
Oletan, et pasta all mõeldakse kontsentreeritud tomatipüreed nagu see, mida tuubis vm väikepakendis müüakse ja tomatipüree on siis nende mõistes lihtsalt püreestatud tomat ehk see mis juhtub, kui purustatud tomati konserv pisut peenemaks lasta... mõnel pool müügil ka tetrapakendites passeeritud tomati nime all.

Liisi
Abikokk
2010-04-17 09:30:24
Marju:
Proovisin Liisi kahe šokolaadi kooki. Siin teised sööjad on kõik heaks kiitnud, kuigi kõik on ühel meelel olnud, et kohvi maitset pole tunda, šokolaad domineerib. Nagu selgus, häiris mind tärklisest valmistatud kate ja et siis polnud ka mingit konkreetset struktuuri ja nii. Ja siis et koogi tegemisel läks mustaks umbes 7 või 8 nõud. Ja põhi lagunes mul ka koost, ilmselt ei jahvatanud müslit piisavalt peeneks, surusin vaid lusikaga veidi katki.
Kahju, et Marjul koogitegu nii läks :(. Mina kasutasin koogi valmistamiseks 20 cm vormi ja seetõttu panin koostisaineid tunde järgi natuke vähem kui retseptis ette nähtud. Võimalik, et mul sai kohvi siiski kangem või sai seda rohkem, sest kohvi maitse oli täiesti tuntav. Põhja oleks ilmselt pidanud tõesti eelnevalt peenemaks jahvatama. Nõude arvu kahjuks kokkamistuhinas tähele ei pannud :P

Liisi Blogi

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>