KOKKAME KOOS # 24: GNOCCHI, KNEEDLID JM VÄIKESED & SUURED KLIMBILISED

Kätrin
Abikokk
2010-02-15 17:58:50
Pille:
Kätrin:
Pille - küll teemaväline, aga vaatan, et Sa pole muskaatkõrvitsat koorinud. Kas see on mahekõrvits või koorid pärast või tarbid täitsa koorega?
Koorisin pärast. Vabalt oleks võinud ka enne küpsetamist koorida, vahet pole :)
Ma lootsin, et sööd koorega - olen näinud Nigellat seda tegemas, kuid ma neid meie poe omasid ei julge süüa - ei tea, mida kõike pritsitud on :(

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-15 18:01:20
Kätrin:
Pille:
Kätrin:
Pille - küll teemaväline, aga vaatan, et Sa pole muskaatkõrvitsat koorinud. Kas see on mahekõrvits või koorid pärast või tarbid täitsa koorega?
Koorisin pärast. Vabalt oleks võinud ka enne küpsetamist koorida, vahet pole :)
Ma lootsin, et sööd koorega - olen näinud Nigellat seda tegemas, kuid ma neid meie poe omasid ei julge süüa - ei tea, mida kõike pritsitud on :(
Paljusid kõrvitsaid võib koorega süüa (sh kõik suvikõrvitsad), aga see muskaatkõrvits oli üsna puise koorega. DeliciousDays kasutas kabocha-kõrvitsat - seda võib ka nt koorega süüa.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-02-18 07:48:31
Eile tehtud peedi-gnocchid ei meeldinud nii väga.Ilusat värvi olid aga küll.

Zoozi tegemised

Liisi
Abikokk
2010-02-18 09:38:43
Liilia eeskujul valmistasin magusaid kohupiimaklimpe. Magusa mustsõstrasupiga maitsesid väga hästi. Retsepti siin

Liisi Blogi

Tziiki
Abikokk
2010-02-19 13:49:03
kooskokkamisel ei osale, küll aga koosmaitsmisel :) ostsin poest Itaalias valmistatud gnocchi'sid ja serveerisin neid endale kohaliku ICA marketi punase pestoga...ai kui head :) ja kui nüüd enda tehtutega võrrelda, siis jah-kui jahuga piiridesse jääda, on lõpptulemus märksa õhulisem ja maitsvam!

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Zoozi
Abikokk
2010-02-19 14:39:38
Magusad kohupiimaklimbid magusa mustsõstrasupiga.

Zoozi tegemised

Zoozi
Abikokk
2010-02-21 10:03:19
Eilsed manna-gnocchi sinihallitusjuustuga. Raskusi tekkis jämeda manna otsimisega, kuna keegi, ka mina, ei teadnud milline see peaks olema. Ostsin siis enda arvates sobiva Vändra Leiva nisumanna. Muide, sellest tuli imehea mannapuder, selline teralisem. Maitselt mulle gnocchid meeldisid, isegi väga, aga teinekord ei viitsiks enam neid vormida. Paneksin juustukatte kohe peale :)

Zoozi tegemised

Kiilike
Abikokk
2010-02-21 14:08:48
Uuesti tegin kartulist gnocchi´sid, lisandiks küüslaugune tomatikaste. Mõnus oli ja paremini tulid välja kui kunai ammu. Seekord olid paremad kartulid, aurutasin ja kasutasin pressi. Põhimõtteliselt ei kulunud niipalju jahu kui ette nahtud oli :) MAgusast poolest tegin mannaklimpe ja serveerisin kirsikisselliga. Ainuke viga oli , et suhkruga suutsin kisselli juures kitsi olla:( . Mõlemad retseptid on varem kasutusel olnud. Midagi uut üritan ka veel millalgi proovida lähiajal.

kiilikese köögikatsetused

Frieda
Abikokk
2010-02-21 16:15:21
Minu valik langes ploomiklimpidele/kneedlitele Salmo Masso klassikast "Rahvaste toite". Tulemus selline. Et ploome polnud piisavalt, said pooled klimbid täidiseks maasikad. Aga ploomidega oli siiski parem.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Kirsike
Abikokk
2010-02-21 20:54:53
Nagu õhtusöögiteemas juba kirjutasin, läks esimene gnocchitegu aia taha. Tulemuseks oli parmesani-ricotta puder :) selle retsepti järgi. Jahu sai ilmselt ka liiga vähe, koos ei püsinud ja tekstuur oli meie maitsetele liiga pudruselt pehme. Surfasin siis vähe ringi ja uurisin ka raamatutest ja vaatasin, et selle koguse ricotta/parmesani kohta läheb u 1-1,2 dl jahu (mõni paneb veel munakollase ka). Asun kohe varsti uuele katsele :D

Lindude toitmine

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>