KOKKAME KOOS # 24: GNOCCHI, KNEEDLID JM VÄIKESED & SUURED KLIMBILISED

Tullia
Abikokk
2010-02-23 18:25:38
Hommikukohvi juues lappasin kokaraamatuid, nagu mulle meeldib, ja juhuslikult leidsin spinati-ricotta gnocchide retsepti. Miskipärast tekkis isu ja tegingi lõunasöögiks. Maitsesid üsna hästi, kuid ülejäänud pere isegi ei proovinud.

Tullia jutukesed

Kokkamas95
Abikokk
2010-02-25 18:20:03
Mina tegin magusaid kohupiimaklimpe Väga maitsvad olid. Tahaks soolaseid gnocchisid ka proovida.

http://kokkamas95.blogspot.com/

Triinpvr
Abikokk
2010-02-27 23:10:14
Tuli tuur pääle ja tegin ikka ka ära - gnocchi Jamie Oliver'i retsepti järgi

laualamp.wordpress.com

Spidur
Abikokk
2010-02-28 10:37:37
Tegin ka kohupiimaklimpe. .

Elina tegemised

Cashmir
Abikokk
2010-02-28 13:32:18
Czech Airlinesi pardaajakirja viimases numbris oli retsept, kus gnocchid pärast keetmist paneeriti (mälu järgi riivsaias ja pärast parmesan peale) ning sel moel kiiresti üle praeti. Kasutan ise tavaliselt Itaalia gnocchisid, mida Kaubamajast saab, ning nikerdan siis mõne kastme juurde, tavaliselt midagi tõhusamat ja rikkaliku maitsega. Üks kombinatsioon, mida tihti teen, on selline: 300 g riivitud porgandit, karp šampinjone, paar sibulat - hakin peenemaks, vähese õliga pannile ja hautan korralikult läbi, poole peal lisan asjakohaseid maitseaineid (meresoola, vastavalt tujule ürte - tüümiani, basiilikut, Itaalia ürdisegusid; vahel õige veidi mett), lõpus supilusikatäis nisujahu, hautan natuke aega koos jahuga ja siis lisan nii palju piima, et mõnus paks kaste tuleks.
Merle
Abikokk
2010-02-28 20:29:54
Tervitus! Üle pika aja osalen ka kooskokkamisel. Spinati-ricotta kombineerimine osutus vastupandamatuks. Nii jumalik kooslus! Igal pool. Seega tekkis kohe huvi ka gnocchisid teha, valisin välja nami-nami retsepti. Ja maitsesid nii mulle kui ka mu meheraasule :)
Reglisse
Abikokk
2010-03-02 19:23:03
T?na l?unaks kartulignocchid koos r?stitud shampinjonide ja puravikukastmega. Gnocchisid ise ei teinud, vaid ostsin juba valmiskojul itaalia poekesest. Kodus pannile k??slauk, sibul ja shampinjonid ja gnocchid, l?pus lisasin juurde natuke sissetehtud puravikukreemi ja vett. Peale sai riivitud natuke sidrunikoort ja musta pipart. Imehea ja kadus laualt hetkega. K?rvale ruccolas tomati kapparisalat.
Katukatu
Kokaõpilane
2010-03-03 00:04:53
Sai proovitud - jube hea sai vaatamata raskustele. Retseptiks kasutasin netist leitud retsepti- ruccola gnocci rohelisel padjal On alles nimi! Niisiis rukola gnocci, mis on pärast praetud oliivõlis ja lisatud küüslauku, päikesekuivatatud tomateid (kasutasin õlis tomateid, kuivad päikesekuivatatud tomatid on väga kuivad) ja head äädikat. Kuigi seda võiks nimetada vist pigem- "viskasin peaaegu taigna aknast välja, aga õnneks ei andnud alla" :). Asi oli selles, et see tainas oli nii vedel ja kleepuv, et muudkui lisasin jahu ja tundus, et teen mingit jahutatti. Vedelusest ka nende omapärane kuju, või kujutus. Ja kahele pannile neid praadima kah ei mahtunud ja kippusid kokku jääma (tegin retseptist antust kogusest topelt). Aga oi kui hea sai! Nii hea, et kohe kahju, et rohkem kõhtu ei mahu.Panin taina sisse veel Provance maitseainetega soola natuke ja mul oli praadimise ajaks roosa veiniäädikas, mitte valge balsamicoäädikas. Niisama kuivalt on igav, aga just natukese rohelise peal piiniaseemnete ja parmesaniga on super. Aga kordama seda tegu naljalt ei kipu- potte ja panne tuli ikka palju pesta. :) Aga sobib enda välja elamiseks peale tüütut päeva hästi.
Zoozi
Abikokk
2010-03-03 07:59:03
Katukatu, nö kuivad päikesekuivatatud tomatid pannakse kuuma vette likku mõneks ajaks, siis on need ka pehmed :)

Zoozi tegemised

Katukatu
Kokaõpilane
2010-03-03 13:33:18
Zoozi:
Katukatu, nö kuivad päikesekuivatatud tomatid pannakse kuuma vette likku mõneks ajaks, siis on need ka pehmed :)
:) Ma isegi motlesin selle peale ukskord, aga siis ma arvasin, et jarsku laheb hea maitse vee sisse ara :rolleyes: . Nii et ma paris kuivi panen vedelate pastakastmete sisse naiteks. Aga kas ei lahe siis hea maitse kaduma leotades? Mulle nii paikesekuivatatud tomatid maitsevad, ei tahaks seda monu veega jagada. Hihih.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>