KOKKAME KOOS # 24: GNOCCHI, KNEEDLID JM VÄIKESED & SUURED KLIMBILISED

Liisi
Abikokk
2010-02-10 22:20:14
Gnocchid - tehtud :)! Varem gnocchisid maitsnud ei ole, kuid erilist muljet nad siiski ei avaldanud. Kuid kindlasti proovin veel midagi taolist valmistada ;).

Liisi Blogi

Zoozi
Abikokk
2010-02-11 09:06:43
Mul ka esimesed gnocchid tehtud. Varem olen korra poest ostnud ja meeldisid. Tegin päikesekuivatatud tomati gnocchisid oliivikastmega. Mulle täitsa meeldisid. Mees oli algul kõhklev, aga lõpuks ütles, et pole viga.

Zoozi tegemised

Liilia
Abikokk
2010-02-11 17:46:55
Mina otsustasin proovida magusaid kohupiimaknöödleid, serveerisin mustikasupiga. Maitsesid päris hästi. Täpsemalt näeb siit: http://liiliapere.blogspot.com/2010/02/kohupiimaklimbid-e-knoodlid.html

Köögitoimkond

Liinalood
Kokaõpilane
2010-02-11 21:17:48
Pille, Su gnocchi teemapüstitus on nagu rusikas silmaauku mu 05.veebruari blogipostitusele, kus hädaldasin emakeelsete retseptide ja juhiste vähesuse üle ning sain pildile hunniku jahuklimpe... Aga maitsesid need klimbikesed küll hästi :) Kusjuures googeldades ei leidnud ma Thredalia jt lugusid arvatavasti eestikeelse mitmuse kasutamise tõttu (kartulignocchi(d)) või mine tea... Igaljuhul registreerisin end nüüd ametlikult kasutajaks ja loodan Namikate tegemistega paremini kursis püsida :) http://liinalood.blogspot.com/2010/02/kartulignocchide-katsetus.html
Liisi
Abikokk
2010-02-11 22:35:25
Liilia:
Mina otsustasin proovida magusaid kohupiimaknöödleid. Maitsesid päris hästi. Mõnel päeval teen kindlasti ka gnocchisid.
Kohupiimaknöödlite tegemist tahaks kindlasti proovida ;)

Liisi Blogi

Aire1
Abikokk
2010-02-12 08:08:38
Tehtud :). Tegin Thredahlia retsepti järgi ja osa panin sügavkülma. Mulle erilist maitseelamust ei andnud. Kindlasti proovin veel teha, mul oli vale kartuli sort, liiga vesised. Tainas kippus kliistriks minema, juba riivimisel jäi kartulimass kleepuv. Nüüd ootan kui ema toob tuhkeid kartuleid, siis läheb kordamisele.
Meringue
Abikokk
2010-02-12 12:15:04
No see kooskokkamine oli tõesti kui rusikas silmaauku. :P Lisaks sellele, et gnocchid mul kunagi lausa lemmikroog olid, oli pikka aega oodanut tegemist üks välismaisest toidublogist leitud huvitav retsept Malfattidest e. Spinati-ricotta gnocchidest. Kuna viimased kaks kooskokkamist jäid jõulu-ja-sessi saginas tegemata, tahtsin kindlasti seekord sellest toredast algatusest osa võtta. Eile õhtul siis saigi valmistatud neid eelpool mainitud Malfattisid. Nende tegemine oli üpriski lihtne, retsepti sai ilusasti kohandada vastavalt oma maitsele ja ainuke aeganõudvam asi oli pallikeste vormimine. Tulemus oli aga igati seda tööd väärt, sain väga maitsekad ja pehmed gnocchid. Lisan ka pildi ja pikemalt saab sellest kõigest lugeda mu blogist. Loodan väga, et jõuan kooskokkamise ajal ka kartulignocchid ka ära proovida. :)

Köögikatsed

Redfox
Abikokk
2010-02-12 17:01:49
mul on nii palju süüa hetkel alles, aga ma võiks mingi austria leivaklimbi küll teha ühe ja suure. Kunagi sõin 4 erinevast riivleivast, kartulist, tillist ja soolakurgist tehtud suurt kihilist ümmargust klimpi porgandipuljongi sees Salzburgi vabaõhumuuseumis ja Viinis on terve tänav Karli katerdraali taga kust erinevaid leivaklimbisuppe saab. Need leivaklimbid on minu meelest jube head.
Andra
Kokaõpilane
2010-02-12 17:30:15
Minu gnocchitegu sai ka tehtud - jube!:D Retsepti võtsin Thredahlia blogist, lugesin kaks korda läbi õpetuse ja vaatasin videot:D Suure entusiasmiga panin kartulid keema ja pisipoja magama. Kui hakkasin kartuleid riivima, kostis väikse jalapaari padin üle toapõranda. Seltsiline gnocchitegija tahtis sülle, nõudis vorme ja otsustas aknalaualt asju alla tõmbama hakata. See selleks. Jõudsin kartulid ikkagi kuumalt riivida ja taigna teha. Kartulid olid ilmselgelt liiga vesised. Kühveldasin ja kühveldasin jahu, taigen venis ja kleepis. Samal ajal, kui neljandikust taignast tulevasi klimpe vormisin, muutus ülejäänud taigen jälle vedelaks ja kleepuvaks. Loobusin. Pool taigent läks prügikasti. Juba vormitud gnocchid otsustasin väikse kõhklusega siiski ära keeta. Ja ka need maandusid prügiämbrisse. No ei meeldinud mulle nende välimus ega ka maitse. Nagu keedetus pelmeenid nägid välja. Tõenäoliselt oli kartul vale, jahu hulk lõpuks liiga suur ja näpuosavus ka vilets, mistõttu nurjus mul see katse. Tahan kindlasti uuesti proovida, aga vist mitte enam kartulist...

http://pliiditaga.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2010-02-12 22:08:46
kooskokkamisest kahjuks tõsiselt osa võtta ei saa, kuna rendin kõigest tuba ja pererahva köögis möllama vist ei hakka :) aga gnocchi'sid olen korra isegi proovinud teha. Tookord sai tehtud täiesti retseptivabalt, aga pakun, et sama, mis siin paljudelgi, jahu sai palju... nüüd aga saabusin just kohalikust ICA supermarketist ja kotike värskeid Itaaliast pärit gnocchisid kotis...seega söömise mõttes võtan üritusest osa ;) siis on võrdlusmoment ka, et kuidas need asjandused päriselt maitsema peaksid. aga selline küsimus, et ka Šveitsi spätzle ka siia alla kuulub-mulle jäi vähemalt mulje, et taigen on üsna klimbitaigna tekstuuri ja koostisega?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>